+ Odpovedaj k článku
Stránka 1 z 10 1 2 3 ... PoslednáPosledná
Zobraz výsledky 1 po 10 z 92

Článok: Ako na Guitar Rig 3

  1. #1
    Členom od
    Apr 2006
    Príspevky
    3,350
    Points
    17,255
    Level
    83
    Sila Reputácie
    61


    Ako na Guitar Rig 3

    Keď si nainštalujeme tento program a nemáme profi zvukovku, tak potrebujem ešte spraviť pár krokov, aby nám program fungoval:

    1. stiahni a nainštaluj: http://www.asio4all.com/
    2. spusti Guitar Rig 3 a ... File->Audio and MIDI options
    3. Vyskočí takéto okienko a ty zvoľ také ponuky ako sú na obrázku:



    4. Klikni na ASIO Config a vyskočí ďalšie okienko
    - v ňom klikneme na ten trinástku kľúč vpravo dole aby bol prečiarknutý. Rozbalí sa nám nastavenie.
    - potom rozbalíme ponuku zariadení ako je na obrázku a zapneme ich (svietia na modro)
    všimneme si aká je Output latency v tom zelenosivom okne, ak je viac ako 8-10ms, tak znížime ASIO Buffer Size z pôvodných 512 povedzme na 320 Samples

    (čím menšia odozva tým lepšie, ale zase nemôžme príliš znížiť sample, pretože potom budú zložitejšie efekty pracovať trhane. Zvuk musí byť plynulý a pri tom čo najmenšia odozva.)




    5. v zelenosivom okne klikni na OK a zavri ASIO config
    6. stačí gitaru pripojiť do MIC vstupu na PC (ten rúžový) a môžme hrať
    -------------------
    TIPY:

    - ak ti brumia efekty, pridaj si pred každú zostavu na začiatok Noise reductor: Components->Vol->Niose Reduction a požadovanou úrovňou redukcie si nastav odbrumenie.


    - ak ti nejde zvuk, musíš najprv v systéme povoliť mikrofón (pustiť jeho hlasitosť) v XP to je:
    1. dvojklik na reproduktor v lište - otvorí sa Volume Control
    2. Možnosti->Vlastnosti->Nahrávanie, tam zafajkni Microphone a daj OK
    3. Pridaj si hlasitosť na Microphone naplno a zafajkni pri ňom Vybrať

    Diskusia, riešenie problémov.
    Last edited by -MaReK-; 01.10.2009 at 21:26.

  2. #2
    Členom od
    Oct 2006
    Bydlisko
    Hurbanovo
    Príspevky
    2,214
    Sila Reputácie
    26


    Re: Ako na Guitar Rig 3

    Marek preco to pichas do mikrofonoveho iny vstup tam nemas? Ja sa uz nepamatam ako to je na tych 3dierkovych zvukovkach...

  3. #3
    Členom od
    Mar 2009
    Bydlisko
    Juzna zem
    Príspevky
    852
    Sila Reputácie
    20


    Re: Ako na Guitar Rig 3

    boha mne ten guitar rig stale zamrzne ked otvorim nastavenia komp mam dobry len to chce asi preinstalovat

  4. #4
    Členom od
    Apr 2006
    Príspevky
    3,350
    Sila Reputácie
    61


    Re: Ako na Guitar Rig 3

    Lebo na trojdiere mi nejde cez line-in a aj na native instruments stránke píšu, že do MIC vstupu (na NB aj tak nie je Line-in)
    Bol by som rád, ak by ste to skontrolovali či to je dobre. Diky

  5. #5
    Členom od
    Oct 2006
    Bydlisko
    Bratislava-Petržalka
    Príspevky
    444
    Sila Reputácie
    16


    Re: Ako na Guitar Rig 3

    Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) -MaReK- Zobraz Príspevok
    Lebo na trojdiere mi nejde cez line-in a aj na native instruments stránke píšu, že do MIC vstupu (na NB aj tak nie je Line-in)
    Bol by som rád, ak by ste to skontrolovali či to je dobre. Diky
    tak ten mikrofonovy vstup nieje moc dobry napad, na vacsine zvukoviek je tam totiz aj taky maly predzosilovacik, ktory ale nieje prisposobeny na impedanciu gitaroveho signalu a potom to skresluje

  6. #6
    Členom od
    Apr 2006
    Príspevky
    3,350
    Sila Reputácie
    61


    Re: Ako na Guitar Rig 3

    Áno a ten predzosilňováčik sa dá vypnúť v systéme windows aj v iných systémoch Volá sa Mic Boost. Potom je to obyčajný mono vstup. Už som mal aj matičnú so zvukovkou, kde si mal 5.1 zvuk a každý vstup si si mohol nastaviť buď output alebo linein atd....

  7. #7
    Členom od
    Oct 2006
    Bydlisko
    Bratislava-Petržalka
    Príspevky
    444
    Sila Reputácie
    16


    Re: Ako na Guitar Rig 3

    Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) -MaReK- Zobraz Príspevok
    Áno a ten predzosilňováčik sa dá vypnúť v systéme windows aj v iných systémoch Volá sa Mic Boost. Potom je to obyčajný mono vstup. Už som mal aj matičnú so zvukovkou, kde si mal 5.1 zvuk a každý vstup si si mohol nastaviť buď output alebo linein atd....
    presne to mam aj ja, sice kazda dzura je znacena, ale mozes ju dodatocne nastavit, vzdy sa ta spyta ze co to ma byt

  8. #8
    Členom od
    Oct 2009
    Príspevky
    1
    Sila Reputácie
    0


    som stiahol guitar rig 3 a nemam tam niektore nastavenia napr, components a options...som do toho "duty" ha ha..

    v demo verzii to tam vsetko je a v normalnej ne..ani metronom...
    Last edited by -MaReK-; 01.10.2009 at 21:32.

  9. #9
    Členom od
    Apr 2006
    Príspevky
    3,350
    Sila Reputácie
    61


    Re: Ako na Guitar Rig 3

    Určite máš chybnú verziu. Nájdi si inú a vyskúšaj.

  10. #10
    Členom od
    Sep 2009
    Príspevky
    110
    Sila Reputácie
    13


    Re: Ako na Guitar Rig 3

    Neviete ako to pracuje s DI Boxom ? Kamarát mi radí to prepojiť ešte s ním, pre lepší zvuk ...

+ Odpovedaj k článku

Informácie o téme

Users Browsing this Thread

Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)

     

Kľučové slová pre túto tému

Pravidlá prispievania

  • Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky