+ Odpovedaj k článku
Stránka 9 z 10 PrváPrvá ... 7 8 9 10 PoslednáPosledná
Zobraz výsledky 81 po 90 z 92

Článok: Ako na Guitar Rig 3

  1. #1
    Členom od
    Apr 2006
    Príspevky
    3,350
    Points
    17,255
    Level
    83
    Sila Reputácie
    61


    Ako na Guitar Rig 3

    Keď si nainštalujeme tento program a nemáme profi zvukovku, tak potrebujem ešte spraviť pár krokov, aby nám program fungoval:

    1. stiahni a nainštaluj: http://www.asio4all.com/
    2. spusti Guitar Rig 3 a ... File->Audio and MIDI options
    3. Vyskočí takéto okienko a ty zvoľ také ponuky ako sú na obrázku:



    4. Klikni na ASIO Config a vyskočí ďalšie okienko
    - v ňom klikneme na ten trinástku kľúč vpravo dole aby bol prečiarknutý. Rozbalí sa nám nastavenie.
    - potom rozbalíme ponuku zariadení ako je na obrázku a zapneme ich (svietia na modro)
    všimneme si aká je Output latency v tom zelenosivom okne, ak je viac ako 8-10ms, tak znížime ASIO Buffer Size z pôvodných 512 povedzme na 320 Samples

    (čím menšia odozva tým lepšie, ale zase nemôžme príliš znížiť sample, pretože potom budú zložitejšie efekty pracovať trhane. Zvuk musí byť plynulý a pri tom čo najmenšia odozva.)




    5. v zelenosivom okne klikni na OK a zavri ASIO config
    6. stačí gitaru pripojiť do MIC vstupu na PC (ten rúžový) a môžme hrať
    -------------------
    TIPY:

    - ak ti brumia efekty, pridaj si pred každú zostavu na začiatok Noise reductor: Components->Vol->Niose Reduction a požadovanou úrovňou redukcie si nastav odbrumenie.


    - ak ti nejde zvuk, musíš najprv v systéme povoliť mikrofón (pustiť jeho hlasitosť) v XP to je:
    1. dvojklik na reproduktor v lište - otvorí sa Volume Control
    2. Možnosti->Vlastnosti->Nahrávanie, tam zafajkni Microphone a daj OK
    3. Pridaj si hlasitosť na Microphone naplno a zafajkni pri ňom Vybrať

    Diskusia, riešenie problémov.
    Last edited by -MaReK-; 01.10.2009 at 21:26.

  2. #81
    Členom od
    Apr 2011
    Bydlisko
    Handlová
    Príspevky
    419
    Sila Reputácie
    17


    Re: Ako na Guitar Rig 3

    externu zvukovku za nejakych 50-80€, treba ti aj nejake poriadne sluchadla, repraky aby sa vytvoreny zvuk neskresloval a pocula si ho ako ma byt, a samozrejme urobit si v guitar rigu aj prislusne dobre zvuky, hlavne postupit na poslednu verziu. potom mozes experimentovat s inymi softami na simulaciu gitarovych aparatov.

  3. #82
    Členom od
    Jan 2013
    Príspevky
    2
    Sila Reputácie
    0


    Re: Ako na Guitar Rig 3

    ďakujem za info... už len našetiť na zvukovku a potom niečo vyčarovať v Guitar rig.... tak hraniu zdar!...

  4. #83
    Členom od
    Feb 2006
    Príspevky
    3
    Sila Reputácie
    0


    Nestabilný software?

    Používam Guitar Rig 5 a mám problém s jeho stabilitou.

    Približne polovica presetov sa nedá vôbec používať, lebo pri ich načítaní software okamžite spadne. Nabehne okno že pri aplikácii GuitarRig.exe došlo k chybe a je potrebné ju zavrieť. Druhá polovica funguje úplne v poriadku. Presne to isté mi robí aj Amplitube. Takže chyba je zjavne u mňa, len neviem v čom.

    Vie niekto v čom by mohol byť problém?

  5. #84
    Členom od
    Apr 2006
    Bydlisko
    Nove Mesto n/V
    Príspevky
    1,086
    Sila Reputácie
    25


    Re: Nestabilný software?

    Mne to robili na starom GR niektore presety, ktore boli zrejme poskodene a robilo to aj po preinstalovani. Treba odinstalovat a hlavne treba najst kniznicu kde su ulozene presety !!! a vsetky vymazat, lebo obycajnym preinstalovanim alebo odinstalovanim sa nevymazu. Potom skus nainstalovat nanovo, pripadne skus nejaku inu instalacku, malo by to pomoct.

  6. #85
    Členom od
    Feb 2006
    Príspevky
    3
    Sila Reputácie
    0


    Re: Nestabilný software?

    Tým to asi nebude. Zrejme si nevie poradiť s niektorými komponentmi - napr. keď pridám VAN 51, okamžite spadne. Skúsil som preinštalovať, ale nepomohlo. Neviem kde je problém.

  7. #86
    Členom od
    Apr 2006
    Bydlisko
    Nove Mesto n/V
    Príspevky
    1,086
    Sila Reputácie
    25


    Re: Ako na Guitar Rig 3

    Aj si po odinstalovani vzmazal vsetky zlozky ? myslim ze kniznicu si o robi niekde v dokumentoch. Mne to napriklad robilo aj ked som pridal nejake presety, len som ich otvoril a koniec.

  8. #87
    Členom od
    Feb 2006
    Príspevky
    3
    Sila Reputácie
    0


    Re: Ako na Guitar Rig 3

    Tak som to preinštaloval ešte raz. Všetko som vymazal, pre istotu som nainštaloval GR4, nech je to zaručene iná inštalačka a stále to isté. Ako som písal, robí mi to aj Amplitube. Fakt nechápem.

  9. #88
    Členom od
    Sep 2010
    Príspevky
    191
    Sila Reputácie
    11


    Re: Ako na Guitar Rig 3

    Chcel by som sa opýtať: Nainštaloval som si GR5, no ani za pána keď zapojím gitaru do ntb mi z toho nejde zvuk. Nemám s týmto softom nijaké skúsenosti, tak si prosím nedávajte hneď facepalmy. Skúšal som aj podľa mareka pozrieť, či je povolený mikrofón, mám ASIO, mám zapnutý zvuk... Ak máte nejaké nápady, vopred ďakujem. Ak nie, nevadí.

  10. #89
    Členom od
    Apr 2006
    Bydlisko
    Nove Mesto n/V
    Príspevky
    1,086
    Sila Reputácie
    25


    Re: Ako na Guitar Rig 3

    Kukni ci mas dobre nastaveny Routing, ci su dobre vstupy nastavene, skus to tam prehodit, niekedy to berie vstup z HDMicka a podobne takto defaultne

  11. #90
    Členom od
    Sep 2010
    Príspevky
    191
    Sila Reputácie
    11


    Re: Ako na Guitar Rig 3

    Diky moc, už to nejak fičí. Síce to šumí dosť, no to bude asi kvalitou zvukovky. (?)

+ Odpovedaj k článku

Informácie o téme

Users Browsing this Thread

Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)

     

Kľučové slová pre túto tému

Pravidlá prispievania

  • Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky