+ Odpoveď do témy
Stránka 1 z 2 1 2 PoslednáPosledná
Zobraz výsledky 1 po 10 z 11

Téma: Externá effcet loop???

  1. #1
    Členom od
    Jul 2011
    Príspevky
    20
    Points
    3,094
    Level
    34
    Sila Reputácie
    9


    Externá effcet loop???

    Zdravím vás.Mám kombo VOX AD50VT-XL.Som s ním spokojný,len mi vadí,že nemá efektovú slučku.Existuje nejaký spôsom ako ju prípadne dorobiť do komba?Našiel som niečo takéto,ale či to funguje???? http://www.ironsounds.com/
    Zatial to riešim cez multiefekt,kde som si na jednej šlapke nastavil vyššiu hlasitosť (na sóla)...
    Len nemôžem využívať efekty v kombe.
    Ďakujem
    Fezo

  2. #2
    Členom od
    Jul 2006
    Bydlisko
    Žilina
    Príspevky
    1,134
    Points
    11,424
    Level
    70
    Sila Reputácie
    41


    Re: Externá effcet loop???

    Skúsme to rozobrať trochu podrobnejšie.

    Na čo konkrétne potrebuješ efektovú slučku?
    Sú "problémy", ktoré sa dajú pohodlne riešiť bez veľkých zásahov do aparátu.

  3. #3
    Členom od
    Apr 2011
    Bydlisko
    Nitra
    Príspevky
    150
    Points
    2,578
    Level
    30
    Sila Reputácie
    11


    1 z 1 užívateľov považuje tento príspevok za hodnotný

    Re: Externá effcet loop???

    Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) Simon Zobraz Príspevok
    Skúsme to rozobrať trochu podrobnejšie.

    Na čo konkrétne potrebuješ efektovú slučku?
    Sú "problémy", ktoré sa dajú pohodlne riešiť bez veľkých zásahov do aparátu.
    To je dobra otazka. Daj Fezo viac info, co presne chces mat v tej slucke. A preco vravis ze nemozes pouzivat tie vstavane efekty? Konkretne technicke riesenia nemam, ale jednu taku moznost, co by snad stala za zvazenie: zostavena a zaslana ta ta vec zo statov vyjde na cca. 100 dolarov + asi aj praca. Ja by som azda rovno zasiel za niektorym z tunajsich amptechov, ktori ti presne povedia, co treba a pripadne ti tu upravu spravia aj za menej. Mozno ze bude stacit rozdelit kabel medzi preampom a koncovym stupnom a hodit tam dve jackove samice, mozno to bude vyzadovat nieco sofistikovanejsie, ale zveril by som to odbornikovi, pokial si nie si isty, co robis a ako na to... A mozno, ze to vobec nebudes potrebovat...

  4. #4
    Členom od
    Jul 2011
    Príspevky
    20
    Points
    3,094
    Level
    34
    Sila Reputácie
    9


    Re: Externá effcet loop???

    Díky za odpovede...
    V podstate to potrebujem len na zvýraznenie sól,čiže by som tam zapojil len equalizér a nastavil vyššiu hlasitosť.Zatiaľ to riešim cez multieffekt guitar preamp/fx processor TEC 4,ale dosť sa mi bije s kombom.To znamená,že keď je zapojený,tak mi prebíja kombové efekty ( myslím distortion atď. nie reverb,chorus....tie idú v pohode ).Čiže by som to chcel mať zapojené tak,že by som mal len footswitch na prepínanie kanálov a efektov a equalizér v slučke....
    Díky

  5. #5
    Členom od
    Jul 2006
    Bydlisko
    Žilina
    Príspevky
    1,134
    Points
    11,424
    Level
    70
    Sila Reputácie
    41


    Re: Externá effcet loop???

    skús takto - tieto veci obvykle rieši obyčajný preamp. Distortion síce mierne schlpatie, ale keď sa pohráš s korekciami, tak to v pohode pôjde.

    Pozri si napr - EHX LPB1, ... (chalani doplnia nejaké ďalšie, nechce sa mi teraz hľadať)

  6. #6
    Členom od
    Jul 2011
    Príspevky
    20
    Points
    3,094
    Level
    34
    Sila Reputácie
    9


    Re: Externá effcet loop???

    Prepáč,ale tomu celkom nerozumiem.Veď ako preamp funguje aj equalizer nie?Ale keď ho zapojím pred kombo tak mi síce zmení charakter zvuku,ale z hlasitosťou mi to nič nespraví.Jedine ak ho hodím spolu s distortion.Ale to nechcem....lebo chcem využívať kombo kanály....

  7. #7
    Členom od
    Jul 2006
    Bydlisko
    Žilina
    Príspevky
    1,134
    Points
    11,424
    Level
    70
    Sila Reputácie
    41


    Re: Externá effcet loop???

    Závisí od equalizéru. Niektoré iba fungujú ako "orezávatka" a signál nevybudzujú.

  8. #8
    Členom od
    Jul 2011
    Príspevky
    20
    Points
    3,094
    Level
    34
    Sila Reputácie
    9


    Re: Externá effcet loop???

    Aha.Som myslel,že mimo slučky to nezvládne žiadny.Ja mám Behringera EQ700vku,takže len taký lacák.A nevieš mi poradiť nejaký,čo by to zvládal???
    Díky

  9. #9
    Členom od
    Jul 2006
    Bydlisko
    Žilina
    Príspevky
    1,134
    Points
    11,424
    Level
    70
    Sila Reputácie
    41


    Re: Externá effcet loop???

    U mňa výborne funguje už spomínaný EHX LPB1 (používal ho už ujco Hendrix), prípadne EHX robí aj jeho lampášovú verziu LPB2, viem, že Jim Dunlop (MXR) má niečo podobné ale podstatne drahšie.

    Potom trebárs Gerhát TubeDriver, či Ibanez Tube Screamer.

    Zaujímavým riešením je aj toto, aspoň čo som čítal.

    Nájdeš toho ešte kvantum, podstatné je, že sú to všetko preampy overené rokmi a množstvom gitaristov. Výrobcovia sa pri nich najmä snažili, aby to signál z gitary iba nakoplo a neprepieklo ho do jednej tučnej chlpatej masy.

  10. #10
    Členom od
    Jul 2011
    Príspevky
    20
    Points
    3,094
    Level
    34
    Sila Reputácie
    9


    Re: Externá effcet loop???

    ...aaaaaha
    Super díííky....!!!
    Idem to popozerať.

+ Odpoveď do témy

Informácie o téme

Users Browsing this Thread

Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)

     

Pravidlá prispievania

  • Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky