+ Odpovedaj k článku
Stránka 1 z 30 1 2 3 11 ... PoslednáPosledná
Zobraz výsledky 1 po 10 z 297

Článok: SÚŤAŽ!!! Guitar Challenge 4

Členom od
    Apr 2006
    Level
    83
    Sila Reputácie
    66

4 z 4 užívateľov považuje tento príspevok za hodnotný

SÚŤAŽ!!! Guitar Challenge 4

Ahojte.

Tak znovu sa u nás objavila táto súťaž, teraz pod mojou záštitou, kde ukážete, čo dokážete a máte možnosť veľa sa naučiť.

Súťaž bude prebiehať tak, že sa v priebehu 1 mesiaca (čo je dosť dlhá doba) od zahájenia naučíte jednu skladbu. Výber je na vás. Takže, kto skôr začne, má viac času Uzávierka súťaže je 30.9.2009!

Porota (postupne budem pridávať): Fil, Bachez, Humi, Simon, lubosb, trekker, -MaReK-

Hodnotiť sa bude všetko. Od techniky až po feeling cez všetky výrazové prostriedky. Samozrejme, že sa bude prihliadať aj na vek a na dobu, koľko už hrávate.

Hodnotenie urobíme "dvojmo", budeme hodnotiť subjektívne a objektívne. Subjektívne znamená, že nebudeme hodnotiť ako x rokov hrajúci gitaristi techniku a pod., zameriame sa na hudbu a hudobný zážitok, na prevedenie skladby zo subjektívneho - poslucháčského hľadiska. Objektívne hodnotenie bude obsahovať názor na techniku, dodržiavanie timingu, presnosť a doslednosť pri vytváraní tonu (teda samotný ton, bendy, vibráto a pod., vkus pri ich používaní atd.). 1 bod dole bude aj za veľmi nekvalitne spravenú nahrávku, na hranici "rozoznania" detailov. Je mi jasné, že nikto z nás nemá k dispozícii profi výbavu, ale prosím všetkých, dajte si aj pri recordingu záležať (či už do SW alebo akokoľvek. Napr. aj na Linuxe máte kopec dobrého SW free, aj na sposob Amplitube ci Guitar Rigu
    ).
    Obe časti hodnotenia sa urobia na princíp 5/5, 4/5 a pod. a nakoniec sa spraví priemer. Kapišto ?
    - Fil

Po skončení súťaže obdrží každý súťažiaci odo mňa a od poroty kompletné vyhodnotenie hry s radami a cvičeniami na zdokonalenie.

Joe Satriani - Tears In the Rain
    Eric Clapton - Tears in Heaven
    John Mayer - Waiting on the World To Change

AC/DC - Highway to Hell
    Deep Purple - Smoke on The Water
    G'N'R - Knockin' on Heaven's Door

(BT zmazané z host servera)

Taby nie je problém nájsť na stránke www.911tabs.com , kto by ho predsa mal, nech sa mi ozve.

Tvar prihlášky
    Vlastné meno:
    Vek:
    Koľko hráš:

Prihlášky posielajte mne (-MaReK-) súkromnou správou.

Nahláste sa čo najskôr! minimálny počet súťažiacich je 5, maximálny nie je obmedzený. Prihlásiť sa môžete počas celej doby súťaže. Povinné je iba odovzdanie skladieb na čas.

Počet prihlásených: 10 | Odovzdali: 7

1., 2. a 3. miesto:vlastný text pod nickom ako mám ja (teraz Mr. Thinkmaster)
    Prvých 3 zobrazíme na hlavnej stránke ako stupienok víťazov

Nahrávky potom uploadujte na servery ako: www.uloz.to , www.share-rapid.cz , www.upnito.sk alebo iné spoľahlivé servre a linky pošlite cez SS mne (-MaReK-)

Ak si nebudete želať zverejniť nahrávky, tak ich nezverejním. Avšak aspoň prvé tri miesta by mali mať zverejnené nahrávky

Ak nemáte soft na nahrávanie, použite freeware program Audacity. Dá sa v ňom veľmi jednoducho spojiť nahrávanie s backing trackom.

VYHODNOTENIE

1.miesto: SOAD

[ame]http://forum.gitarista.sk/images/gch/SOAD-ac-dc.mp3[/ame]

Za 1 rok hrania veľký postup, skladba sa super počúva, zapadlo to do seba (síce predimenzované zvuky, ale dalo sa)

2.miesto: Bettencourt

[ame]http://forum.gitarista.sk/images/gch/Bettencourt-ac-dc.mp3[/ame]

Nemám čo dodať, technicky dokonalé, aj keď nevystihol podstatu ACDC, pridal sóla a technické behy, kt. nezapadajú do ACDC feelingu, zvuk gitary sa nesie akoby "mimo skladbu" a nežije s ňou.

3.miesto: Joey28

[ame]http://forum.gitarista.sk/images/gch/joey28-deep-purple.mp3[/ame]

Dispiplinovaný, aj keď sóla zlý boli so zlým timingom a falošné.
    Bol veľký skok medzi 1.,2. a ostatnými súťažiacimi, ale z tých ostatných si vynikol práve ty.

(Nahrávky budú pridané po schválení autormi, ak si budú aj ostatní súťažiaci priať zverejniť, nie je problém, kontaktujte ma)
    Last edited by Fil; 10.10.2009 at 20:27.

Členom od
    Jul 2007
    Sila Reputácie
    30

Re: Guitar Challenge 4

asi pred mesiacom som si spomenul na guitar challenge a chcel som sa spytat na jeho obnovenie. takze som rad ze sa s tym opat zacalo, aj ked sa kvoli obmedzenym casovym moznostiam nezapojim. vsetko ok ale jedna vec. nie je nahodou myslienka reputacnych bodov vyjadrit kvalitu prispevkou uzivatela. aspon ja som to tak doteraz chapal. a ked sa teraz budu takto rozdavat, aj ked je to pekna motivacia, nedegraduje sa tym vyznam tejto myslienky? ak som pochopil zamer reputacnych bodov zle tak som nic nepovedal

Členom od
    Aug 2006
    Sila Reputácie
    45

V podstate súhlasím s kubom. Vlastný text pod nickom je fajn výhra ale reputačné body by sa asi nemali rozdávať takto. Čo tak rozšírenie kapacity súkromných správ? Alebo 1 deň moderátorom? Viem,že trošku prihlúplne nápady, to len ilustračne. Reputačky by sa skutočne nemali rozdávať (z princípu, osobne mi to je jedno, kto ju má akú)

Kua ale Tears in rain ma láka.. Srdcovka

Členom od
    Apr 2006
    Sila Reputácie
    66

Ja som zvažoval výhry, ale sú adekvátne. Ten pošet bodov nie je veliký, skoro ako 2 reputačky odo mňa

Teraz v poslednom čase tie reputačky za dobré príspevky odovzdávam dosť často.

Je to dobrá motivácia, ale členské ruším, to som nedomyslel
    A výhru zmením na 1. tri miesta rovnakú bude to najlepšie.

Členom od
    Jul 2007
    Sila Reputácie
    30

to ze sa rozdavaju za dobre prispevky je uplne v poriadku, na to to je
    mne slo len o to aby clovek z 315 prispevkami, ktorych vacsina je typu "v tom to sa ja nevyznam, urcite ti poradia skusenejsi" alebo "toto je na nic, nekupuj to" ale nepovie ani preco (lebo niekto mu povedal), ani neda alternativu bude mat reputaciu 18 a potom nejaky chudak strateny v pojmoch da na jeho "radu" lebo ved asi ma dost skusenosti ked ma taku reputaciu a neskor si bude buchat hlavu, ze co za blbost si nechal poradit (ano je to premrstene to len ako priklad)

...uz mam dusu na mieste, nove ceny su v pohode vela stastia zucastnenym, nech ich je co najviac a vela trpezlivosti porotcom:P

Členom od
    Aug 2006
    Sila Reputácie
    45

Možno by tu ešte mohol byť jeden malý doplnok "vitrínka" , kde by boli celý mesiac uverejnení víťazi

Členom od
    Mar 2007
    Sila Reputácie
    25

navrhujem prvu cenu: Meno vitaza na hlavnej stranke fóra. Napr.
    CAPO DE TUTTI na tento mesiac je : MENO VITAZA
    A velkymi pismenami

Členom od
    Apr 2006
    Sila Reputácie
    66

Humi dobrý nápad

Členom od
    Aug 2006
    Sila Reputácie
    45

Tak som to myslel, len by tom nedával len prvého, ale prvé tri miesta + by tam mohol byť archív

Členom od
    May 2009
    Sila Reputácie
    17

No neda my to ale musim vyjadrit svoj nazor

1. Porota - sorry marek ale myslim ze nato este nemas aby si mohol objektivne hodnotit skladby inych a preto navrhujem aby si poziadal panov lektorov ci by nechceli zaujat tento prestizny post

2. dve casti - sorry ale nezda sa mi to ako dobry napad. preco ? 2 skladby su 2x tak narocne na nacvicenie ako 1 co moze dost ludi odradit a aj to predlzi trvanie sutaze. Niektore skladby mozu byt zlozitejsie hlavne pre slabsich gitaristov(ako napr ja) a na poriadne naskusanie nemusi stacit ani mesiac pokial sa bavime o 2 skladbach. Preto je lepsie ak sa zameriame na 1 skladbu ktora bude poriadne nacvicena.

3. vyber - ak uz chceme mat moznost vyberu skladby tak navrhujem sirsi zoznam. preco ? to ze sa tebe paci John Mayer neznamena ze sa paci aj ostatnym. Myslim ze tato sutaz je aj o zabave ale bavit sa mozem iba vtedy ak hram nieco co sa mi paci preto ten sirsi vyber. Samozrejme to moze zneobjektivnit hodnotenie ale tak to bude asi vzdy pokial nebudeme hrat vsetci 1 skladbu.

Tod vse , cakam burlive ohlasy

+ Odpovedaj k článku

Informácie o téme

Users Browsing this Thread

Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)

Kľučové slová pre túto tému

Pravidlá prispievania

• Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky