4 z 4 užívateľov považuje tento príspevok za hodnotný
SÚŤAŽ!!! Guitar Challenge 4
Ahojte.
Tak znovu sa u nás objavila táto súťaž, teraz pod mojou záštitou, kde ukážete, čo dokážete a máte možnosť veľa sa naučiť.
Súťaž bude prebiehať tak, že sa v priebehu 1 mesiaca (čo je dosť dlhá doba) od zahájenia naučíte jednu skladbu. Výber je na vás. Takže, kto skôr začne, má viac času Uzávierka súťaže je 30.9.2009!
Porota (postupne budem pridávať): Fil, Bachez, Humi, Simon, lubosb, trekker, -MaReK-
Hodnotiť sa bude všetko. Od techniky až po feeling cez všetky výrazové prostriedky. Samozrejme, že sa bude prihliadať aj na vek a na dobu, koľko už hrávate.
Hodnotenie urobíme "dvojmo", budeme hodnotiť subjektívne a objektívne. Subjektívne znamená, že nebudeme hodnotiť ako x rokov hrajúci gitaristi techniku a pod., zameriame sa na hudbu a hudobný zážitok, na prevedenie skladby zo subjektívneho - poslucháčského hľadiska. Objektívne hodnotenie bude obsahovať názor na techniku, dodržiavanie timingu, presnosť a doslednosť pri vytváraní tonu (teda samotný ton, bendy, vibráto a pod., vkus pri ich používaní atd.). 1 bod dole bude aj za veľmi nekvalitne spravenú nahrávku, na hranici "rozoznania" detailov. Je mi jasné, že nikto z nás nemá k dispozícii profi výbavu, ale prosím všetkých, dajte si aj pri recordingu záležať (či už do SW alebo akokoľvek. Napr. aj na Linuxe máte kopec dobrého SW free, aj na sposob Amplitube ci Guitar Rigu ).
Obe časti hodnotenia sa urobia na princíp 5/5, 4/5 a pod. a nakoniec sa spraví priemer. Kapišto ? - Fil
Po skončení súťaže obdrží každý súťažiaci odo mňa a od poroty kompletné vyhodnotenie hry s radami a cvičeniami na zdokonalenie.
Joe Satriani - Tears In the Rain
Eric Clapton - Tears in Heaven
John Mayer - Waiting on the World To Change
AC/DC - Highway to Hell
Deep Purple - Smoke on The Water
G'N'R - Knockin' on Heaven's Door
(BT zmazané z host servera)
Taby nie je problém nájsť na stránke www.911tabs.com , kto by ho predsa mal, nech sa mi ozve.
Tvar prihlášky
Vlastné meno:
Vek:
Koľko hráš:
Prihlášky posielajte mne (-MaReK-) súkromnou správou.
Nahláste sa čo najskôr! minimálny počet súťažiacich je 5, maximálny nie je obmedzený. Prihlásiť sa môžete počas celej doby súťaže. Povinné je iba odovzdanie skladieb na čas.
Počet prihlásených: 10 | Odovzdali: 7
1., 2. a 3. miesto:vlastný text pod nickom ako mám ja (teraz Mr. Thinkmaster)
Prvých 3 zobrazíme na hlavnej stránke ako stupienok víťazov
Nahrávky potom uploadujte na servery ako: www.uloz.to , www.share-rapid.cz , www.upnito.sk alebo iné spoľahlivé servre a linky pošlite cez SS mne (-MaReK-)
Ak si nebudete želať zverejniť nahrávky, tak ich nezverejním. Avšak aspoň prvé tri miesta by mali mať zverejnené nahrávky
Ak nemáte soft na nahrávanie, použite freeware program Audacity. Dá sa v ňom veľmi jednoducho spojiť nahrávanie s backing trackom.
VYHODNOTENIE
1.miesto: SOAD
[ame]http://forum.gitarista.sk/images/gch/SOAD-ac-dc.mp3[/ame]
Za 1 rok hrania veľký postup, skladba sa super počúva, zapadlo to do seba (síce predimenzované zvuky, ale dalo sa)
2.miesto: Bettencourt
[ame]http://forum.gitarista.sk/images/gch/Bettencourt-ac-dc.mp3[/ame]
Nemám čo dodať, technicky dokonalé, aj keď nevystihol podstatu ACDC, pridal sóla a technické behy, kt. nezapadajú do ACDC feelingu, zvuk gitary sa nesie akoby "mimo skladbu" a nežije s ňou.
3.miesto: Joey28
[ame]http://forum.gitarista.sk/images/gch/joey28-deep-purple.mp3[/ame]
Dispiplinovaný, aj keď sóla zlý boli so zlým timingom a falošné.
Bol veľký skok medzi 1.,2. a ostatnými súťažiacimi, ale z tých ostatných si vynikol práve ty.
(Nahrávky budú pridané po schválení autormi, ak si budú aj ostatní súťažiaci priať zverejniť, nie je problém, kontaktujte ma)
Last edited by Fil; 10.10.2009 at 20:27.