+ Odpovedaj k článku
Zobraz výsledky 1 po 6 z 6

Článok: Kúpa novej aparatúry

Členom od
    Aug 2012
    Level
    2
    Sila Reputácie
    0

Post Kúpa novej aparatúry

Dobrý deň, pred časom som sa rozhodol o kúpu novej aparatúry, keďže tá stará je, resp. bola na "hranie pre deti‚‚. V prvom rade môj rozpočet by nemal presiahnuť 1200€, v čom by mala byť zahrnutá gitara, zosilňovač - hlava a bedňa.

Gitara by mala obsahovať : 2x pasívne snímače HB EMG kvalitnejšie, prispôsobivé a aby som bol s nimi spokojný po ďalšie roky, kvalitné drevo gitary (najviac vyhovujúce palisander), aby mi urobil efekt čo najkvalitnejší, ďalej zámky, floyd rose kobylka a v poslednom rade nejaký ten metalový tvar najlepšie superstrat nejaká čierna, modrá alebo nejaká tmavšia.. (Pôvodne som si chcel zaobstarať typ flying V, no dosť ľudí ma odhováralo od tohto nápadu keďže sa dosť nepohodlne obsluhuje pri hre.)

Zosilňovač : Najprv som zvažoval kúpu polo alebo celolampového komba, ktorý by mi pri nejakom tom stojane poslúžil aj na väčších priestranstvách, vystúpeniach, ale vhodný aj do skúšobne aj na doma.. No potom som sa predsalen rozhodol pre hlavu aj pre lepšiu kvalitu zvuku, efektívnejšie využitie v exterieri a pod. Takže mala by obsahovať polo alebo celolampu najlepšie značky mashall, Bugera alebo Laney, od tých 60W alebo 100W 16ohmový výstup, predovšetkým niečo čo má viac efektov, pretože žiadne krabičky používať nemienim ... niečo nie príliš ťažké, čo strčím aj do auta a prenesiem do skúšobne viac krát týždenne...

Reprobox: Fajn, moja predstava kúpi reproboxu je dosť chaotická, keďže s týmto nemám absolútne žiadnu skúsenosť (doteraz som hral len na kombovom aparáte), no určite chcem niečo s 2x12 reproduktormi alebo 4x12, niečo, čo mi potiahne spomináne priestranstvá.. niečo, čo mi ostane na roky a budem s tým spokojný ... Fajn, teraz by som prešiel k mojim nápadom, prosím okomentovať, posúdiť, prípadne poradiť v prípade, ak máte za podobnú cenu niečo lepšie a na metalový štýl hrania vyhovujúce.. Ďakujem.

Gitary pre ktoré sa rozhodujem:

1. http://www.thomann.de/cz/jackson_js32r_dinky_wfr_bk.htm
    2. http://kytary.cz/esp-ltd-m-200fm-see...lack/HN093539/

Prikladám Hlavy, pre ktoré sa rozhodujem (prosím poradiť, ktorá je lepšia, vyhovujúcejšia & prečo)

1. http://www.thomann.de/cz/laney_irt60...rt_b_stock.htm
    2. http://www.thomann.de/cz/bugera_333xl_infinium.htm

Reproboxy:

1. http://www.thomann.de/cz/harley_bent...2s_vintage.htm
    2. http://muziker.sk/gitarove-reproboxy...a-cabinet.html

Členom od
    Apr 2011
    Sila Reputácie
    22

Re: Kúpa novej aparatúry

Jackson Dinky ma hrubý krk oproti LTDčke, tá 200séria sa celkom dá ale to FR tam tiež nebude najkvalitnejšie bohužiaľ ho do 2 rokov vymeníš.
    Bugeru má hen Frajerik tak snad sa ti vyjadri, ale je lacnejšia a aby si sa zmestil do limitu bude to isto lepšie riešenie.
    Harley reprobox rovno vyškrtni zo zoznamu to je taká značka že to pájkujú snad otroci v nejakej zaostalej krajine.
    Nejaký Orange-box si nekukal v tej cenovej hladine ?

Členom od
    Jan 2010
    Sila Reputácie
    22

Tak ti poviem takto ze gitary v tejto cene nebudu mat moc kvalitne tremolo. Tu jacksonku mam ale starsi typ js30 bez tremola a spracovanie je ok. Fajne sa na nej hraje, snimace som vymenil za emgcka ale do verzie s tremolom by som v tej cene nesiel.

Ku hlave a bedni asi takto: nepovedal si aku hudbu hrajes, co pocuvas a kde vystupujes. 4x12 je velke, tazke a zbytocne z mojho pohladu, radsej kup 2x12 ale o to kvalitnejsiu alebo lepsiu gitaru ze usetrene peniaze. Hlava nieje ziadna lepsia, zalezi aky zvuk hladas. Bugera je kopia nejakeho zosiku(333xl je tusim peavey jsx alebo tak nejak) a laney je laney.

Mess: netrep, ten jackson ma tensi krk

Členom od
    Nov 2007
    Sila Reputácie
    51

keď to chceš prenášať viac krát týždenne tak bugera nie je riešenie... kazová a náchylná na pobabranie sa pri prenosoch..
    EDIT : v tejto cenovej relácii by si sa super vybavil vecami z druhej ruky..

Členom od
    Aug 2012
    Sila Reputácie
    0

Mess: Čo sa týka orange boxov bol som v tom, že sa skôr hodia na bluesovú a čistú hru ako na tvrdšiu no môžem sa mýliť. Pokiaľ máš nejaký nápad (link alebo značku), tak prosím von s ním. Ako spoznám, či má gitara lepšie alebo horšie spracovanie FR tremola ?

Frajerik : Fajn, keďže tu bolo spomínané, že do tejto cenovej hladiny sa mi nezmestí kvalitnejšia gitara tak sa snažím zohnať niečo 2x12 ako si spomínal za lepšiu cenu čím viac vrazím do gitary (taktiež prosím o nejakú radu pričom by bola gitara drahšia a kvalitnejšia). Počítam s tremolom v každom prípade takže určite by som ho nerád nemal. Čo sa týka žárnu aký hrám, bol v texte viac krát spomenutý, prečítaj si napríklad poslednú vetu. Čiže určite by si medzi týmto odporúčal laney hlavu ako bugeru ?

Biťo: Keďže mám veľmi zlé skúsenosti s vecami, ktoré niekto používal, radšej by som sa zameral na novej aparatúre (Nikdy nevieš aká chyba sa ti časom vyskytne pri hre, ako s ňou bolo v minulosti zaobchádzané atď..)

Ak máte nejaký iný nápad na aparatúru hoďte sem link aby som mal o tom väčší prehľad.

Objavil som napríklad túto reprobedňu, čo si o nej myslíte? http://muziker.sk/gitarove-reproboxy...all_mc212.html

Pokiaľ by sa pridala ku spomínanému laneyu napríklad, spolu by vyšlo okolo 900€ čiže do 1500€ by som ešte gitaru zniesol kúpiť..
    Last edited by Tomek7; 07.08.2012 at 17:22.

Členom od
    Jan 2010
    Sila Reputácie
    22

K tomu tremolu: v popise gitary pisu o aky typ ide. Ak to je licensed tak tie vacsinou niesu moc kvalitne, rychlo sa opotrebuju co si viem predstavit. Ono aj to licensed bude fungovat uplne ok ale ked si chces kupit gitaru na dlhsiu dobu s tym ze nechces do nej investovat 200€ za original floyd rose tremolo alebo nejaku inu znacku tak uz radsej kup poriadnu a mas pokoj. Tusim ze schectery davaju original tremola do gitar a stoja cca od 500+-. Treba popozerat.

Zanor som prehliadol, citam medzi riadkami a kazde druhe slovo preskakujem takze asi tak. Metal je dost obecne povedane lebo to moze byt od iron maiden po northera. Mam orange box takze mozem povedat ze to neni len pre blues. Tlacit to tlaci jak ked tlacim ***** na zachode . Prave ze tie marshally su dost vyskove a ukricane ale zalezi aj jaky mas amp a jak sa to vybalancuje, to hovorim len tak obecne. Inac tie nove bugery su v pohode, prve rady boli slabsie, mali tam problemy s jackmi sa prehrievali, slabsia konstrukcia atd. neviem co vsetko. Ked si das do googlu hocijaky amp a hodis tam slovicko broken, doesnt work a pod. tak ti vyhodi milion problemov o tom ampe. Ziaden nieje 100%. Tie nove revizie uz maju vychytane porodne bolesti takze asi tak.

Ten marshall box ma CELESTION Platform 65 repraky co nehovorim ze je zle. Keby si ho vypocul a paci sa ti tak neni o com ale vacsina metalovych kapiel ma boxy s vintage 30 just sayin'
    A inac este k harley benton boxu co mess hovoril... co som cital ohlasy tak za tie prachy to je super box. Ked dotiahnes sruby :-D. Radsej usetrit na boxe/hlave ako na gitare co ti ostane na dlhsiu dobu. Lebo hlavu aj box casom tak ci tak vymenis po rokoch bude sa ti pacit iny zvuk atd nikdy nevies, ale ked ti sadne gitara tak si ju nechas.

+ Odpovedaj k článku

Informácie o téme

Users Browsing this Thread

Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)

Pravidlá prispievania

• Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky