1 z 1 užívateľov považuje tento príspevok za hodnotný
Novinky na tomto webe
Ahojte,
v posledných týždňoch sme začali s prestavbou tejto stránky, v princípe nejde o nič radikálne, hlavne však o úpravu designu hlavnej stránky, stránky profilu, pridanie rôznych funkcií a podobne. Keďže ide o časovo náročné úpravy, nedalo sa to spraviť za 1 deň a je nutné pracovať na tom "za behu", aj keď to možno nie je atraktívne pre ostatných ľudí, niektorí to aj ofrflú, ale je to najshodnejšie riešenie, ako všetko otestovať a doladiť.
Do tejto témy budem postupne pridávať informácie o jednotlivých zmenách a prídavkoch, ako kde čo nájsť, ako nové veci fungujú a podobne.
Na začiatok by som chcel uviesť, že je tu snaha trošku zvýšiť úroveň tohto webu, avšak nie iba faceliftom a pridanými funkciami, ale aj postojom vás ľudí - užívateľov na tomto fore - k pridávanému obsahu na tomto webe. Tak, ako sa budete snažiť, aby váš príspevok vyzeral (aj "zvonka" aj "zvnútra"), tak bude vyzerať aj tento web. Preto by som si dovolil uviesť niečo ako
Základné pravidlá prispievania :
- predtým, než založím novú tému na fóre, skontrolujem si, či taká už predtým nebola vytvorená. Ak som našiel podobnú, ale mám dojem, že moja je detailnejšia a potrebujem pomôcť osobnejšie, vytvorím tému
- keď vytváram tému, premyslím si, čo vlastne potrebujem a čo tým celým, čo píšem, vlastne chcem povedať. Pochopia ma ľudia, som dostatočne "zrozumiteľný"? Jednoducho, dať si vopred záležať na tom, čo napíšem a ako to napíšem. Je to dobré aj pre prispievateľa samotného, aspoň sa vyhne nedorozumeniam a možno skôr nájde (hodnotnú) odpoveď na svoju otázku. Taktiež to pomôže vyhnúť sa komentárom od nervóznejších členov tohto webu (aj takých tu máme, nikto nie je dokonalý). Ak som si istý, že obsah môjho príspevku či témy je ok, pozriem sa trochu aj na formu
- čo sa týka formy, keď mám toho na srdci viac a píšem dlhšiu tému, prídu vhod odseky. Nemusí ich byť veľa, podľa potreby. Taktiež nie je nutné písať každú tému a príspevok s použitím diakritiky, avšak názov témy začíname veľkým písmenom a zásadne v ňom nepoužívame gramatické chyby! Názov témy je vidieť aj na titulke a špatí to potom celú stránku, takže tam si treba dať záležať.
- taktiež dodržiavame ostatné pravidlá fóra, ktoré každý potvrdil pri registrácii.
Pravidlá prispievania v článkoch a recenziách:
- jedno z vylepšení, ktoré sme zaviedli, je aj možnosť pridávať články, ktoré už majú lepšiu formu, sú oddelené od fóra a nie sú to len štandardné témy. Tiež je ich vidieť na titulke, takže platia všetky pravidlá, ktoré boli popísané v Základných pravidlách.
- platia však aj ďalšie, keďže článok sa už tvári ako čosi viac, než len obyčajná téma. Mal by mať trochu aj úroveň, takže okrem obsahovej stránky, premyslenej štruktúry, určitej nestrannosti, nezaujatosti a jasného vyjadrovania sa, by mal byť písaný s použitím diakritiky. Áno, možno to niekoho pobúri, ale je to tak.
- pre názvy článkov platí to, čo platí aj pre témy, teda názov má byť jasný, avšak taktiež má byť písaný s diakritikou.
- do článku je vhodné pridať obrázok, či už ako prílohu, alebo kdekoľvek do článku. Prvý obrázok v článku je automaticky vybratý ako thumbnail, teda zobrazí sa pri názve článku na titulke. Je vhodné teda ako prvý obrázok zaradiť nejakú foto z googlu (ak píšeme recenziu napr. na gitarový efekt - pri tom je dobré na spodok článku aj ultra malými písmenami pridať, odkiaľ máme obrázky, ak nie sú naše), kedže fotky efektov fotené mobilom s bleskom o desiatej večer pri izbovom osvetlení nie su najreprezentatívnejšie, aj keď svoj účel často splnia.
Toľko zatiaľ, ďalšie info neskôr ... 
Fil
Last edited by Fil; 02.10.2009 at 21:25.
Re: Novinky na tomto webe
Re: Novinky na tomto webe

Pôvodne Príspevok Pridal(a)
Fil
Nuz, mozes napisat nejaky navod (napr. ako pracovat s virtual instruments v Cubase), mozes napisat recenziu na nejake podujatie, koncert. Mozu sa pisat aj lekcie a podobne veci, aj nieco v tom zmysle, co pisal muziker (teraz ma aj on na to lepsi priestor).
Fil, "...by mal byť písaný s použitím diakritiky. Áno, možno to niekoho pobúri, ale je to tak."
...