+ Odpovedaj k článku
Stránka 1 z 2 1 2 PoslednáPosledná
Zobraz výsledky 1 po 10 z 11

Článok: VHT Classic 6

Členom od
    Jul 2008
    Level
    43
    Sila Reputácie
    17

3 z 3 užívateľov považuje tento príspevok za hodnotný

VHT Classic 6

- 6 watt RMS (triedy A)
    - 1 x 12ax7 (preamp), 1 x 6V6 (power)
    - 1 x 12" VHT Model reproduktor s vykonom 50 W (8 ohms)
    - potaky Volume a Tone + Standby
    - 2 x vstup (High/Low)
    - kabinet z brezy
    - cierny tolex aj "mriezka" (grill cloth)
    - rozmery v mm [v,s,h] = 457 x 552 x 229 a vaha 14.2 kg.

Balenie, vzhlad : [5/5]

- aparat bol zabaleny velmi slusne a bezpecne v baliacej bublinkovej folii a po rohoch tlmiaci polystyren.

- modely VHT su zvycajne robene v cierno-bielom modernom prevedeni co sa mne osobne velmi paci. Tolex so vzorom jemne "popraskanej" koze je kvalitne uchyteny. Kombo stoji na pevnych gumovych mriezkach , ktore zabranuju neziadanemu pohybu. Ovladaci panel umiestneny zhora (vid foto). Na vrchu sa nachadza aj kozena rucka na nosenie , ktora je z vnutra poistena dalsiou plastovou ruckou.

Zvuk : [5/5]

- zvuk, ktory vychadza z toho 6 W aparatu je samerany skor na stredy. Vdaka 12" reproduktoru je zvuk konkretny, rozlozeny v priestore (neznie to ako z volkmenu). Pri Volume na 12tej hodine sa zvuk zacina skreslovat, ale vsetko zavisi aj od sily uderu na struny a vysky vystupu snimacov. Ked som kombo objednaval , mal som strach, ci bude 6W dost. Ked som ho zapojil , zistil som, ze je to o dost viac ako som chcel. Pri elegantnom bubenikovy utiahne aj skusobnu. Skvele spolupracuje s pedalmi (vid podpis).
    - chcel by som este spomenut ako pracuje potenciometer Tone. Tento skor funguje na principe orezavania vysok. Ked je skor na 7. , vysky su zrezane a zvuk je basovejsi ale zaroven aj omnoho tichsi. Otacanim potaka po ~2. hodinu sa vysky vracaju a od 3.hodiny az do maximalnej hodnoty pridavaju akoby vyskovy (treble) boost.

Dojmy:

-osobne mi toto kombo velmi dobre sadlo ( oproti predchadzajucemu Fender Frontman 212R). Je velmi univerzalne, od blues cez funky az po hard rock. Dost dobrou vyhodou je ze spolupracuje s pedalmi, z coho mam velku radost kedze hrat experimentalne veci , od ambientu cez noise a vsetko to , co vacsina nazyva hluk alebo "vsetko hraju krabicky" (keby nikto nehral spinu, hrat cisto by stratilo vyznam ). Tiez som casto spekuloval na frontmane s tym, ako nastavit ekvalizer. Tuto mam vsak lahku volbu , kedze sa o vsetko stara 1 Tone potenciometer.

Kvoli maturam som na tie ukazky nemal cas. Zatial som zrobil len rychle sukromne video.
    Coskoro budu nejake nahravky no nie zamerane na kombo ale na hudbu, v ktorej bude kombo pouzite.

Vo videu si riffy vymyslam (aspon mi ziadna z tychto tem nie je znama) a pouzivam Dsus2 (modal) tuning cize od najhrubsej D A D A A e.
    Last edited by Fuzz; 01.06.2011 at 10:50.

Členom od
    Nov 2005
    Sila Reputácie
    43

Re: VHT Classic 6

Dik za recenziu, strucne, vystizne, dobre. Ja by som este pridal, na akej gitare hravas (typ a ci mas humbuckre alebo single) a styl hudby a vobec sound, ktory preferujes (aj ked to si uz naznacil, ale mozno trosku viac do detailu).

Členom od
    Jul 2008
    Sila Reputácie
    17

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) Fil Zobraz Príspevok
    Dik za recenziu, strucne, vystizne, dobre. Ja by som este pridal, na akej gitare hravas (typ a ci mas humbuckre alebo single) a styl hudby a vobec sound, ktory preferujes (aj ked to si uz naznacil, ale mozno trosku viac do detailu).
    Ukazka pridana.

Členom od
    Apr 2011
    Sila Reputácie
    21

Pekne páči sa mi to ešte ti napíšem asi SS, lebo aj ja by som trochu poexperimentoval s ambientom na gitare ale začiatky sú vždy ťažké (Mas aj ine videa svojej tvorby ?) Recenzia parádna, škoda, že som nemal vtedy prachy tiež som strašne uvažoval nad kúpou.

Členom od
    Jul 2007
    Sila Reputácie
    29

ak by sa ti chcelo mohol by si spravit este ukazku bez efektov aby bolo vidno co su efekty a co vsetko z toho komba dostanes

Členom od
    Jul 2008
    Sila Reputácie
    17

Porobim aj poriadny ambient aj ho poriadne "vypeciem" len doma nemozem a nahram to aj normalne mikrofonom , len treba cas .
    A nie nemam ziadne videa no chystam sa konecne ponahravat daco a ukazat to svetu . Coskoro sa tu opat stretneme.

Členom od
    Nov 2006
    Sila Reputácie
    39

5:39 som cakal na tie avizovane riffy. V ktorej sekunde vlastne bol(i)? Ci?..

Členom od
    Jul 2008
    Sila Reputácie
    17

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) marowak Zobraz Príspevok
    5:39 som cakal na tie avizovane riffy. V ktorej sekunde vlastne bol(i)? Ci?..
    neviem ci som to spravne napisal ale chcel som tym povedat , ze nehram ziadnu skladbu len co ma napadlo pri hrani

Členom od
    Nov 2006
    Sila Reputácie
    39

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) Fuzz Zobraz Príspevok
    neviem ci som to spravne napisal ale chcel som tym povedat , ze nehram ziadnu skladbu len co ma napadlo pri hrani
    Tak potom uz chapem..

Pozn. (Wikipedia): "In music, a riff is an ostinato figure: a repeated chord progression, pattern, refrain or melodic figure, often played by the rhythm section instruments or solo instrument, that forms the basis or accompaniment of a musical composition."

Členom od
    Jul 2008
    Sila Reputácie
    17

Zopar ludi sa ma pytalo alebo aspon prejavili zaujem o to , co hram a kedze som sa dnes nudil, tak som na mobile stocil par melodii.
    + Na zaciatku som chcel ukazat ako to kombo skresluje , ale pri tej kvalite to nestoji za vela.

Pouzite pedale mam v podpise.
    Tym na konci som chcel ukazat zvuk bez pedalov.
    Last edited by Fuzz; 15.06.2011 at 20:36.

+ Odpovedaj k článku

Informácie o téme

Users Browsing this Thread

Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)

Pravidlá prispievania

• Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky