6 z 6 užívateľov považuje tento príspevok za hodnotný
Gitarove lekcie od Vlada - IV. stupnice
Toto cvicenie je zamerane na vsetky stredoveke stupnice.Vsetky stupnice su od tonu G takze sa hraju v jednej polohe.Je to veľmi narocne cvicenie na kondicku takze budete mat dost problem to zahrat cele na jeden šup.Ked sa naucite tieto stupnice pocut,to znamena ze ich budete poznat z pocutia nie podla prstokladu tak vam to veľmi rozšíri obzor v improvizacii.
preco je to G dorska a nie F dorska, G frygicka a nie Eb frygicka, atd...?
bol som stale v tom, ze G dorska obsahuje tony A H C D E F# G A..a teraz pozeram a G dorska tony G A Bb C D E F G
1 z 1 užívateľov považuje tento príspevok za hodnotný
Re: Gitarove lekcie od Vlada - IV. stupnice
Pôvodne Príspevok Pridal(a) m4jo
jedna blba otazka:
preco je to G dorska a nie F dorska, G frygicka a nie Eb frygicka, atd...?
bol som stale v tom, ze G dorska obsahuje tony A H C D E F# G A..a teraz pozeram a G dorska tony G A Bb C D E F G
dorska stupnica vznika na II. stupni to znamena ze G dorian mas druhy stupen v stupnici Fdur (F-G-A-Bb-C-D-E-F). A v dorskej mas vzdy malu terciu to si zapamataj cize akord Gmol (G-Bb-D)
Odivujem ta za to ze si to zahral cele v tejto rychlosti.Je to celkom drina ale cistota bola na ktorom mieste.Vela tonov nebolo pocut a obcas sa ti rozisiel synchrón.
Komentare mozte pridavat aj ostatny aby som tu nebol iba ja ten najhorsi.
no mojim cieľom to bolo zahrať na prvýkrát bez strihania aby som vedel ako som na tom, rychlejšie to nezahrám, pomalšie samozrejme by to bolo s menej chybami. Ale chcel som už niečo nahrať lebo už dlho prešlo od posledných pokusov a už mi to aj blbé prišlo ... ale s tou dynamikou budem mať veľa problémov.