Nazdarek vospolok,
Po dlhsom case mi pribudol novy pomocnik tak sa po 2 tyzdnoch mozem podelit o svoje skusenosti
Ide o USB (USB 2.0) interface specialne vytvoreny na pre domaci alebo mobilny recording alebo cvicenie.
######################## Fakty ###############################
Nazov produktu: UGM 96
Vyrobca: ESI Audiotechnik GmbH, Leonberg, Germany
2 x analog input and 2 analog output channels
2 independent mono Hi-Z inputs
one Hi-Z input switchable to microphone input with preamp
2 headphone output
one headphone output can work as line output (speakers)
fully USB bus powered
drivers for Windows 8/7/Vista/XP with ASIO support with low latency
Core Audio support under Mac OS X 10.4 and higher
dimensions: around 7 cm x 6 cm
Virtual Guitar Amp from Gallo Engineering included
Cubase LE from Steinberg for Mac & PC included (version 6.0)
################### Dojmy ############################
Resil som tento device z dovodu ze pro zmene PC som sa musel vzdat internej zvukovky ktora podporovala ASIO 2.0 cielom bolo mat jednoduchy ale spolahlivy a kvalitny interface pre hru na gitare cez PC. Kedze nejde o "Tovar na dracku" nikde nebol na sklade a riesil som to dobierkou od jednej trencianskej firmy ktore provozuje internetovy obchod so audio technikou (kto ma zaujem o meno tak prosim cez PM)
Bambulka prisla v nevelkej skatuly pekne zabalene nic neposkodene. Obsahuje device, USB kabel, par "lajstier" a 2x DVD (1x driver a VST plugin a 1x Cubase LE 6)
Zapojenie je uplne easy nainstalujeme driver z DVD a na vyzvu pripojime krabicku. Hotovo.
Zariadenie som teda pouzival cez dodany software Cubase a doinstalovany plug-in VGA.
Podme sa pozriet ci a ako to splnilo moje ocakavania
Konstrukcia:
Tu velmi kratko.. Male, lahucke, kovove, made in Germany, vstupy a vystupy nekladu nejaky vacsi odpor pri zapajani ale zaroven Jacky drzia pevne ako maju... 10/10 hodnotenie
Latencia:
Po chvili hrania sa s nastavenim bola vysledna latencia na urovni 2.177ms na vstupe aj vystupe (cize celkovo 4.354) Ludsky rozoznatelne opozdenie je okolo 10ms (trochu "cudne" sa clovek bude citit uz nad 6.5ms) cize mame naskok. (Udaj z Cubase LE 6)
Pouzitelnost:
Dva vstupy 2x gutara alebo 1x gitara 1x microfon je idealne na doma
Vystupy su standardne 2x sluchatka alebo 1x sluchatka 1x repro
Vsetky Jacky su 6.25mm
Hardware:
Bez vyhrad robi to presne co ma robit nic tomu nedodava ani neubera je to robne cisto na prenos toho co stvarate gitare do PC a nech si s tym vas software robi co chce... Nic nepuka nic nepraska nic "nedrivuje" nic nekompresuje nic neequalizuje alebo normalizuje proste verna gitara a smitec.
Software:
Cubase LE 6. Bez vyhrady moj oblubeny program na nahravanie na PC je vo verzi 6.0 32-64 bit a kompatibilny s Windows 8 co sa priam nuka premenit tablet Windows 8 (BACHA NIE RT versiu!) na semi-profi nahravanice alebo len tak jamovacie zariadenie. Navyse Cubase 6 LE je samostatne predavany za 99 Eur. Navyse mozete ako ja vyuzit moznost upograde na Cubase 6 Essential za 49.99 a mate vsetky dostupne effekty a filter pouzitelne na Gitaru.
Virtual Guitar Amp - je to osekana verzia ktoru samostatne nekupite. Priznam sa ze stale moj najoblubenejsi VST je Paevay Revalver MKIII, Amplitube a Cubase vstavany AmpSimulator na plnu verziu ktore stoji 79e je tu co dostanete s UGM96 upgradnut za 29e.
http://www.studiodevil.com/products/...guitar_amp_ii/
Pre obrazcoky klikni sem
http://www.google.sk/search?q=ugm96+...ml%3B711%3B598