+ Odpovedaj k článku
Stránka 1 z 2 1 2 PoslednáPosledná
Zobraz výsledky 1 po 10 z 11

Článok: Mám problém.

Členom od
    Jun 2013
    Level
    1
    Sila Reputácie
    0

Mám problém.

Prosim vás zapojil som gitaru do marschall avt50 z neho je výstup pre PC,spojil som kombo s Pc v ňom mám Studio one2.Keď to zapnem všetko v PC hučí,skresľuje nedá sa s tym niečo urobiť?Ďakujem

Členom od
    Dec 2007
    Sila Reputácie
    90

Re: Mám problém.

V prvom rade treba stianuť úroveň výstupného signálu na kombe na cca 20 %, potom treba skúsiť použiť na pc vstup LINE IN (nie vstup so symbolom mikrofónu) a tiež stiahnuť hlasitosť na zvuk. karte PC na cca 25 %. Potom pri skúšaní postupne zvyšovať hlas na PC a kombe podľa potreby.
    Ak by sa v reprodukcii cez PC objavil silný sieťový brum, bude potrebné prerušiť tienenie na kábli medzi PC a kombom v koncovke zasunutej do výstupu komba, lebo vzniká zemná sľučka cez ochranné vodiče sieťových prívodov oboch prepojených prístrojov (kombo , pc). Manipulovať s odpájaním ochranných vodičov v sieťových prívodoch komba alebo pc začiatočníkom a osobám bez elektrotechnickej kvalifikácie NEODPORÚČAM , lebo hrozí úraz el. prúdom!!!

Členom od
    Jun 2013
    Sila Reputácie
    0

Skúsim to Ďakujem.

Členom od
    Jun 2013
    Sila Reputácie
    0

zdar chlopi nezne polovicky a ine temne duse
    zaregistroval som sa tu aby mi niekto pomohol, neviem na tejto stranke robit ani vytvorit novu temu preto to pisem tu dik za pochopenie

chcel by som sa spytat co znamena v taboch pismeno T a pismeno V ....ci to je nejake tlmenie alebo co, stretol som sa stym prvy krat ak by pomohlo mohol by som tu dat link na tie taby

za pripadnu radu vopred dakujem

Členom od
    Mar 2011
    Sila Reputácie
    13

T bude pravdepodobne tapping ale skús dať link

Členom od
    Oct 2009
    Sila Reputácie
    18

A V bude upstroke.

Členom od
    Dec 2007
    Sila Reputácie
    90

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) heathen Zobraz Príspevok
    chcel by som sa spytat co znamena v taboch pismeno T a pismeno V ....ci to je nejake tlmenie alebo co, stretol som sa stym prvy krat ak by pomohlo mohol by som tu dat link na tie taby za pripadnu radu vopred dakujem
    Pár pravidiel k TAB-om:
    Písmenká vyskytujúce sa v TAB-och máš tu:

h - hammer on
    p - pull off
    v - vibrato (niekedy sa môže označovať aj s ~)
    b - bend
    r - release bend (vrátenie struny do pôvodnej polohy po bendovaní)
    s - slide (niekedy sa zapisuje tiež ako / a \ čo znamená slide nahor a nadol)
    x - palm mute (ak je ich za sebou viac, jedná sa o rake)
    t - tapping

Technika hammer-on a pull-off je jedna z najpoužívanejších pri hre na gitaru. Začiatky sú možno ťažšia, ale po pár dňoch to budeš mať v rukách.

Hammer-on sa v taboch označuje malým "h" a zapíše sa ako napr. 2h3, čo znamená hammer-on z druhej na tretiu polohu (pražec). Jednoducho sa zahrá tón na strune v druhej polohe (na 2. pražci) a hneď na to sa pritlačí (priklepne prstom) v tretej polohe (na 3 pražci). Samozrejme že to treba spraviť počas znenia struny.

Pull-off je prakticky opak hammer-on sa označuje malým "p" a zapíše sa ako napr. 3p2, čo v tomto prípade znamená, že strunu držíte držíte dvomi prstami v 3. aj 2. polohe (na 3. aj 2. pražci), brnkne sa a prudko sa uvolní prst v 3. polohe (na 3. pražci).

Ďalšia veľmi používaná technika pri hre na gitaru je slide a v TAB-och je označená "s" ale občas aj ako / a \, napr. 2s5. To sa zahrá tak, že sa brnkne na strunu v 2. polohe (na 2. pražci) a hneď sa prstom skĺzne z 2. pražca na 5. pražec.
    Last edited by muziker; 05.07.2013 at 12:09.

Členom od
    Jun 2013
    Sila Reputácie
    0

tak lin je tu http://www.tabbest.com/files/satanic...d/2594255.html
    tomu hammer on pull off slide atd tomu rozumiem len z tohto T a V som mimo
    co sa tyka k tym tabom viem ze sa to hra v tremole len ako hovorim tomu T a V nerozumiem a to neviem ci som taby dobre nasiel lebo co som na youtube kukal tak to chlapik hral na vrchnych 3 strunach.....inac ked sme uz pritom mozete mi poradit nejaku dobru stranku na taby lebo uz som sa par krat dost odrbal......a pardon za neskoru reakciu k teme ale nesiel mi modem, burka ho odpalila

Členom od
    Mar 2011
    Sila Reputácie
    13

hore to máš napísané ... to je len namiesto 10. a 12. pražcu označenie aby tam bol jeden znak ... takže normálne namiesto T 10 a V 12

Inak to prvý krát vidím také taby

Členom od
    Jun 2013
    Sila Reputácie
    0

aha, dik za radu
    no vsak ja som sa stym tiez prvy krat stretol a nerozumel som tomu preto sa pytam este som sa pokusal najst nato ine taby ale nenasiel som potom som sa nato vysral ze sa to nejdem ucit....a nakoniec som vyhladal toto forum

+ Odpovedaj k článku

Informácie o téme

Users Browsing this Thread

Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)

Kľučové slová pre túto tému

Pravidlá prispievania

• Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky