Zobraz výsledky ankety: Ktoru zo skladieb si vyberiete do sutaze ?

Hlasujúci
49. Nemôžeš hlasovať v tejto ankete
  • Love Thing - Satriani, Joe

8 16.33%
  • Back In Black - AC/DC

18 36.73%
  • Blues Jam in A moll (jamtrack)

9 18.37%
  • ziadnu, vsetky su pre mna velmi narocne

13 26.53%
  • dodatocne : Tears In The Rain - Satriani, Joe

1 2.04%
Uzavretá téma
Stránka 1 z 30 1 2 3 11 ... PoslednáPosledná
Zobraz výsledky 1 po 10 z 294

Téma: Guitar Challenge no. 1

Členom od
    Nov 2005
    Level
    79
    Sila Reputácie
    44

Post Guitar Challenge no. 1

Ahojte vsetci, tak po dlhsom case sa jeden clen tohto fora rozhodol, ze zoberie na svoje plecia bremeno organizacie sutaze pre sutazeniachtivych gitaristov a gitaristky na tomto fore Tento clen nie je nik iny, ako nas Vlado alias trekker Preto na zaciatok velka vdaka jemu, ze to tu rozhybal A kedze on by pri svojej skromnosti urcite nechcel, aby som ho tu vychvaloval, napise vam sem potom on sam k tomu cosi viac a trochu viac sa mozno vychvali

Co sa tyka piesni, ako vidite v ankete, vybrane boli nasledovne:

1. Love Thing - Satriani, Joe
    2. Back In Black - AC/DC
    3. Blues Jam in A moll (jamtrack)

Teda prve dve veci su na volnu (alebo aj striktnu) interpretaciu, tretia je improvizacka.

Tu su aj linky na stiahnutie backing trackov, hadam budu aspon chvilu fungovat

Love Thing - link na stiahnutie
    Back In Black - link na stiahnutie
    Blues Jam in A minor - link na stiahnutie
    Tears In The Rain - tab

Este Vlado oznami vo svojom prispevku oficialne zlozenie poroty, takze - teste sa, z mojej strany je to zatial vsetko.

Vela stastia !

DALSIE INFO:

Prosime vsetkych, ktori planuju zucastnit sa sutaze, aby mne alebo trekkerovi poslali sukromnou spravou predbeznu prihlasku v tvare:

---------------------
    Prihlasujem sa do sutaze Guitar Challenge 2008

Meno: Filip
    Skladba: Love Thing - Satrani, Joe
    Ako dlho sa uz venujem gitare: skoro treti rok
    Hravam aktivne (v kapele): nie
    Hram aj na ine nastroje: nie

------------------------

Meno neznamena nick, ten uz vidime, ale realne meno (nie priezvisko).

Aktualny pocet zaregistrovanych : 15

Sutaz je ukoncena
    .

Dalsia vec sa tyka pravidiel, tie budeme za behu dotvarat. Zaklad pre kazdeho, kto sa bude chciet zucastnit, je:

Pravidla sutaze Guitar Challenge

1. K nahravke pouzijte ako backing track vyhradne ten, ktory sme dali k dispozicii na stiahnutie. Ak linky nefunguju, treba nam dat vediet. Ak sa backing track nepaci a budete mat nejake lepsie, dajte vediet, my to zvazime a uvidi sa.
    K nahravke je potrebne pouzit backing track.
    2. Nepodvadzajte. Ak niekto posle prihlasku za seba, mal skladby nahrat (a zahrat) on/ona, nie jeho/jej brat, sestra, tatino, babka, pes atd. Na to nie sme zvedavi, dokym sa oni tiez do sutaze neprihlasia a neposlu danu skladbu za seba. Nebudeme to vsak nejak extra prisne kontrolovat, preto Vas prosime/ziadame, v zmysle fair-play, nepodvadzajte. Prezentujete sami seba.
    3. Snazte sa dodrzat termin, dokedy treba skladbu zverejnit. Sutazne prispevky po termine uz ocenene nebudu, mozme sa k nim vsak este dodatocne vyjadrit. Sposob zverejnenia sutazneho prispevku budeme este konkretizovat.
    4. Nahravky zasielajte vyhradne vo zvukovom formate v co najvyssej kvalite, v akej to len budete schopni nahrat. Ulahcite nam tym posluch a hodnotenie a mozno si tym aj trochu polepsite. Najlepsie bude format mp3, bitrate skuste 192 kbps.
    V krajnom pripade moze byt aj video format, ale ako mnohi viete z netu, nahravky na webkameru a vstavany mikrofon v notebooku nie su nic moc na pocuvanie, aj ked tam sa da aj kukat. My chceme v tomto pripade primarne pocuvat, kukat az potom. Ale ak to mate premyslene a bude to kvalitne, moze byt aj video format.

Sposob hodnotenia (predbezny):

Ak bude sutaziacich pomenej, vyhercu kazdej kategorie vyberie porota. Ak bude sutaziacich viac (co by sme len uvitali ), porota vyberie 3 z kazdej kategorie, ich nahravky zverejni na fore a necha poradie (a vyhercu) na "hlase ludu"

Ako poslat nahravku ?

Co sa tyka sposobu, ako nam poslete nahravky, najlepsie bude, ak ich niekde uploadnete (edisk, filefront po registracii a podobne) a poslete nam link v sukromnej sprave. My si nahravku vypocujeme a vyhodnotime, neskor pravdepodobne aj zverejnime na fore.

Vyhodnotenie sutaze:

1. miesto : Marek - Blues Jam in A minor
    2.-3. miesto : Tomaas, Matomeister
    4.-5. miesto : Mihal, Marowak
    6.-7. miesto: Bannik, Matkofaka

Prihliadalo sa na celkovy prednes, timing, tiez sme brali do uvahy, kto "ako dlho" hra (niektorym to prilepsilo, niektori boli hodnoteni prisnejsie), kto sa kolko na danej veci namakal a podobne. Na konci tohto tohto prispevku bude link na nahravku vitaza, ak by ste si chceli vypocut aj ostatnych a ti by proti tomu nic nemali, bude to umoznene. Podaktori aj tak viete, kde ich treba hladat
    Akekolvek reklamacie poprosim dorucit sukromnou spravou bud mne alebo trekkerovi.

Kedze toto bolo prve kolo, ocenenia budu len velmi symbolicke, ale zase nebudeme nimi moc setrit

Vitaz Guitar Challenge dostane 100 reputacnych bodov.
    2.-3. miesto dostane 65 reputacnych bodov.
    4.-5. miesto dostane 40 reputacnych bodov
    6.-7. miesto dostane 20 reputacnych bodov

Vitazovi v mene celej poroty gratulujem, ostatnym dakujem, ze sa zucastnili a poslali svoje nahravky. Ak by niektori chceli feedback pripadne nazor na ich vykon, obratte sa sukromnou spravou na trekkera ako predsedu poroty Verim, ze sa zucastnite aj dalsieho kola a taktiez dufam, ze vo finalnej faze budeme mat viac nahravok k dispozicii.

Link na stiahnutie vitaznej nahravky najdete TU
    Last edited by Fil; 24.03.2008 at 19:31.
    Téma o Rorym Gallagherovi:

reeller_sk: nebyť týchto zlosynov stále by sa hral jazzík a swing a nebol by to žiadny hnusný metal...
    Daemonion: sak to ze by si nemal co hrat
    -----------------------------
    NavzdyFender: ...a gitarista, ktorý má už na tom kolene toľko vyžmolenú gitaru...

Členom od
    Mar 2006
    Level
    80
    Sila Reputácie
    54

Re: Guitar Challenge 2008

Este vam poslem liky na skladby.Ak nemate Guitar Pro tak si to zozente inde ale to by som dal ako najlepsiu moznost.

Love thing-Satriani

http://www.ultimate-guitar.com/tabs/...guitar_pro.htm

Back in Back AC/DC

http://www.ultimate-guitar.com/tabs/...guitar_pro.htm

Nedalo sa vyhoviet vsetkym pri vybere skladby.Dal som sice hlasovanie ale len v ramci prehladu.Vybrat si mozte ktorukolvek moznost a ak sa citite tak mozte aj vsetky.Zuzka ma protekciu tak som jej vybral AC/DC ved je aj vlastnikom takej krasnej cervenej gitarky ktoru pouziva jeden nemenovyny gitarista.
    Ako sa uz zmienil Fil dali sme cas 2 mesiace ktore si myslim budu stacit ak budede cvicit kazdy den.A hlavne aby sme do konca roka stihli aspon 4 kola nech to fici.Pokial to nestihnete tak to nevadi kludne sa to ucte dalej a poslete nahravku aj neskor.Ale dlhsi interval by tuto zabavku zaspal tak preto 2 mesiace.

Porota je jasna

Darinka R. - Fil
    Laco L. - Trekker
    Palo H - VladoKN

Zatial tot.Mozte zacat pracovat.
    Last edited by trekker; 09.01.2008 at 00:45.
    Ibanez JS 1000 BTB Satriani Signatur

LINE 6 Spider III 150W+footswitch Line6 FBV 2

http://www.facebook.com/#!/group.php...00489150010853

Členom od
    Sep 2006
    Level
    81
    Sila Reputácie
    25

No je to super, ze sa tu take daco organizuje(vdaka tvorcom). Chcem len dodat, ze ako alternativu plateneho programu Guitar Pro, mozte pouzit softik, ktory je free - Tuxguitar. Svojimi funkciami vie skoro plnohodnotne nahradit GP

Edit - trocha v predstihu, ale aj tak: kde sa budu dat upnut hotove vytvory?
    Edit 2 - ani jeden z backing trackov mi nejde stiahnut (Skusal som cez Operu a cez IE6)
    Last edited by bannik; 08.01.2008 at 06:20. Dôvod: Skleróza;)

Členom od
    Apr 2006
    Level
    78
    Sila Reputácie
    25

JEDNODUCHO VYBORNE!!!!! 5 hviezdiciek

Členom od
    Aug 2006
    Level
    91
    Sila Reputácie
    45

super chalani
    ja sa len chcem opytat na jednu myslim celkom dost podstatnu vec Pozname (vacsinu) porotcov, ale tusim sa nikde nepisalo, co vlastne budu hodnotit... ci to bude technicka dokonalost a presnot, alebo skor nieco ako "nech sa cítim dobre, keď to dopočúvam" či "škoda, ze to už skončilo"
    alebo popripade by kazdy porotca hodnotil len jednu z veci.. sutaziaci by sa bodovali a kto by mal najvacsi sucet bodov vitaz

ja len tolko
    Bunnyyyyy!

Členom od
    Nov 2005
    Level
    79
    Sila Reputácie
    44

podla mojho nazoru to zatial bude na baze celkoveho dojmu z interpreta, na vitazovi by sme sa dohodli na sukromnej session na gitarista chate

v kazdej kategorii bude jeden vitaz, ak bude viac ludi, bude aj druhe a tretie miesto.

hodnotit sa bude celkovy prejav, teda schopnost presvedcit nas o tom, ze to co hrate, je hudba musi to zniet ako skladba, malo by tam byt co najmenej "vyruseni", malo by to byt zahrane co najzretelnejsie atd.

co sa tyka cien, tie budu zatial len cisto virtualne, mozno vitaza niekedy pozveme na kofcu, ak sa bude dat Ceny prezradime az po uzavreti sutaze, takze hrate aj o prekvapenie
    Last edited by Fil; 08.01.2008 at 23:56.
    Téma o Rorym Gallagherovi:

reeller_sk: nebyť týchto zlosynov stále by sa hral jazzík a swing a nebol by to žiadny hnusný metal...
    Daemonion: sak to ze by si nemal co hrat
    -----------------------------
    NavzdyFender: ...a gitarista, ktorý má už na tom kolene toľko vyžmolenú gitaru...

Členom od
    Oct 2006
    Level
    55
    Sila Reputácie
    28

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) trekker Zobraz Príspevok
    Nedalo sa vyhoviet vsetkym pri vybere skladby.Dal som sice hlasovanie ale len v ramci prehladu.Vybrat si mozte ktorukolvek moznost a ak sa citite tak mozte aj vsetky.Zuzka ma protekciu tak som jej vybral AC/DC ved je aj vlastnikom takej krasnej cervenej gitarky ktoru pouziva jeden nemenovyny gitarista.
    Vladko, ja protekciu nepotrebujem, pretoze sa nechystam sutazit. Urcite ani prvu ani druhu skladbu zahrat nezvladam a keby som aj nieco dokopala, tak to nemam ako nahrat, takze so mnou nepocitajte.

Členom od
    Mar 2007
    Level
    67
    Sila Reputácie
    25

Kofola je hodnotná cena, ale hlavná cena je úcta všetkých púštnych kmeňov a náčelníkov víťazovi.
    Tak oprášiť gitaru a skúšať
    Kapela Inštinkt

Členom od
    Sep 2007
    Level
    41
    Sila Reputácie
    0

Potom to treba nahrat ako Mp3 alebo staci aj video? Ak to bude Mp3 tak komu (kde) to mam poslat?

Členom od
    Apr 2006
    Level
    83
    Sila Reputácie
    66

proste to upneš na edisk (or iný server) alebo dakde na ftp a dáš link.

Ja som za tú improvizačku, bo hrať normal skladby je oveľa jednoduchšie a ľahšie. (Keď už mám na to 2 mesiace, tak spravím aj skladbu v A a nie len impro - ipmro by bolo do 10 minút)

Uzavretá téma

Informácie o téme

Users Browsing this Thread

Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)

Pravidlá prispievania

• Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky