+ Odpoveď do témy
Stránka 3 z 4 PrváPrvá 1 2 3 4 PoslednáPosledná
Zobraz výsledky 21 po 30 z 37

Téma: Zoom alebo Digitech

  1. #21
    Členom od
    Dec 2007
    Bydlisko
    xxx
    Príspevky
    4,615
    Points
    35,149
    Level
    100
    Sila Reputácie
    88


    Exclamation Re: Zoom alebo Digitech

    Navrhujem venovat trocha pozornosti aj "lepsim pedalom" zmienenej firmy. Ako priklad uvediem napr. RP 500 ktory ma sekcie COMPRESSOR, DISTORTION, CHORUS / FX, DELAY, REVERB - t.j. ma na kazdy zvlast nozny spinac. Podotykam kovovy a nie plast. K dispozicii je aj 6 gombikov + tlacidla pre nastavenie parametrov a expresion pedal je tiez samozrejmostou. Naviac este 4 nozne spinace (kovove) pre posun v efektoch HORE a DOLE, BYPAS a TAP TEMPO. Je to trochu vyssia rada aj cena samozrejme.
    Este vyssie siaha RP 1000 ktory ma 10 + 4 noznych spinacov na rozdiel od RP 5OO ktory ich obsahuje ako som uz uviedol 5 + 4.
    Lahodkou je aj DigiTech GSP1101 Preamp Processor.

  2. #22
    Členom od
    Jun 2007
    Bydlisko
    Poprad
    Príspevky
    691
    Points
    4,436
    Level
    42
    Sila Reputácie
    18


    Re: Zoom alebo Digitech

    v tom prípade by som už odporučil Line 6 M13... z tých drahších a lepších, kvalitnejších, na gitaristi.sk je recenzia...
    Oscar Schmidt akustika
    BaCH superstrat elektrika
    Golem preamp
    20W MiniAmp
    1*12" homemade w/ Celestion G12T-75
    naposledy som počúval...

  3. #23
    Členom od
    Dec 2007
    Bydlisko
    xxx
    Príspevky
    4,615
    Points
    35,149
    Level
    100
    Sila Reputácie
    88


    Exclamation Re: Zoom alebo Digitech

    Budovanie efektoveho vybavenia kazdeho gitaristu je hodne zapeklita a dlhotrvajuca zalezitost, lebo co jednemu vuhovuje iny to zatracuje. Je to individualna zalezitost. Neostava nic ine len hladat, hladat, hladat. Preto treba trocha viac skusat, porovnavat, skusat, porovnavat a znova skusat rozne pedaly. Znaciek, typov a modelov je nepreberne mnozstvo. Nakoniec aj ceny su vo velkom rozptyle.

  4. #24
    Členom od
    Dec 2007
    Bydlisko
    xxx
    Príspevky
    4,615
    Points
    35,149
    Level
    100
    Sila Reputácie
    88


    Exclamation Re: Zoom alebo Digitech

    Dalsim zaujimavym kuskom z dielne DIGITECH je aj, vid:

    http://www.tubefreak.com/2101.htm

  5. #25
    Členom od
    Feb 2009
    Príspevky
    1,801
    Points
    13,838
    Level
    76
    Sila Reputácie
    39


    Re: Zoom alebo Digitech

    len tak ma napadlo..existuje taky multiefekt ktory sa da napojit do pc a tak preniest spracovany signal pocitacom ci uz na real-time hranie alebo nahravanie mp3??
    without music, life would be a mistake. Friedrich Nietzsche

  6. #26
    Členom od
    Nov 2007
    Príspevky
    568
    Points
    7,508
    Level
    57
    Sila Reputácie
    25


    Re: Zoom alebo Digitech

    Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) Daemonion Zobraz Príspevok
    len tak ma napadlo..existuje taky multiefekt ktory sa da napojit do pc a tak preniest spracovany signal pocitacom ci uz na real-time hranie alebo nahravanie mp3??
    Samozrejme ano aj lacnejsie modely zoom maju USB.... Avsak.... Spracovany signal to sice bude ale bude ti tam chybat zvuk komba jeho charakteristika cize si k tomu musis priratat nejaky soft ktory zvlada emulaciu bendniciek. ak sa uz vsak rozhodnes (pre nie lacny resp stiahnuty) profi soft len na simulaciu repro bedien a zosikov tak to uz rovno mozes simulovat ak effekty a effektove krabicky cez pluginy a na "slapaci" effekt z kategorie pod 16 tisic sa rovno mozes vykaslat....

    Dalsia nevyhoda je ze keby si chcel urobit bez effektoveho softu iba Gitara-Effekt-USB/PC->Lineout->Kombo LINE in (tak aj tak to nebude zniet pretoze line in nejde cez pre-amp a este potrebujes simulaciu FLAT zosiku aby ti prehral signal nomalne kedze zosiky a komba maju obvody optimalizovane pre gitaru za druhe nahravenie ti nebude fungovat pretoze v PC bude zostavat zvuk "bez zosika"...

    Ak chces nahravat tak pekne mikrak pred kombo a ides (nie je to taka draha investicia aby to malo aku taku uroven v zmysle nahravam si v izbicke prve tony na youtube)

    Avask ak budes trvat na USB prenasani signalu tak soft simulujuci Zvuky Komb a Zosikov a Boxov je nutnost....
    Last edited by quark321; 17.06.2009 at 13:49.
    _________________

    Fender Stratocaster Classic 70's Natural (mexicka fesanda)
    http://www.fender.com/products//sear...tno=0137000321
    Cort Earh 100 Natural
    BOSS ME-50
    BOSS RC-2 (20tku uz asi neuvidim)
    Marshall MG 15CD (ano ano 15w tranzitak ale lubim ho )

  7. #27
    Členom od
    Feb 2009
    Príspevky
    1,801
    Points
    13,838
    Level
    76
    Sila Reputácie
    39


    Re: Zoom alebo Digitech

    Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) quark321 Zobraz Príspevok
    Avask ak budes trvat na USB prenasani signalu tak soft simulujuci Zvuky Komb a Zosikov a Boxov je nutnost....
    mas namysli napr guitar rig 3??..napadlo ma ze multiefekt svojim procesorom spracuje zvuk a teda zvukovka bude mat s nim uz menej roboty..ja sa rozhliadam po co najlepsej alternative ako si doma zahrat so zvukom proste kt bude zniet verne...hlavne nech nepraska atd..mam 15ku kombo..ale co ja viem..cakal by som lepsi zvuk ako ked to pocujem teraz, hlavne co sa efektov tika..musim oskusat multak na nom ako to bude zniet nech som si isty ze aprat je proste 99% tvorby zvuku co cim dalej tym viac tusim..
    without music, life would be a mistake. Friedrich Nietzsche

  8. #28
    Členom od
    Oct 2006
    Bydlisko
    Hurbanovo
    Príspevky
    2,214
    Points
    13,215
    Level
    74
    Sila Reputácie
    27


    Re: Zoom alebo Digitech

    Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) Daemonion Zobraz Príspevok
    mas namysli napr guitar rig 3??..napadlo ma ze multiefekt svojim procesorom spracuje zvuk a teda zvukovka bude mat s nim uz menej roboty..ja sa rozhliadam po co najlepsej alternative ako si doma zahrat so zvukom proste kt bude zniet verne...hlavne nech nepraska atd..mam 15ku kombo..ale co ja viem..cakal by som lepsi zvuk ako ked to pocujem teraz, hlavne co sa efektov tika..musim oskusat multak na nom ako to bude zniet nech som si isty ze aprat je proste 99% tvorby zvuku co cim dalej tym viac tusim..
    Na simulaciu boxov su najlepsie impulzi ovela lepsie ako su bezne simulacie boxov v tychto programoch. Kukni napriklad recabinet ten je super.
    Mozes to riesit tak, ze zoberes linku z komba a prezenies to tymi impulzmi a bude ti to hrat ako keby si nahraval s boxom/pravdaze ze nie az tak verne/.

    Už ani Winnetou nemal rád komančov...
    "no? a kam sa Hendrix dostal bez teorie? pod zem!"

  9. #29
    Členom od
    Nov 2007
    Príspevky
    568
    Points
    7,508
    Level
    57
    Sila Reputácie
    25


    Re: Zoom alebo Digitech

    Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) Daemonion Zobraz Príspevok
    mas namysli napr guitar rig 3??..napadlo ma ze multiefekt svojim procesorom spracuje zvuk a teda zvukovka bude mat s nim uz menej roboty..ja sa rozhliadam po co najlepsej alternative ako si doma zahrat so zvukom proste kt bude zniet verne...hlavne nech nepraska atd..mam 15ku kombo..ale co ja viem..cakal by som lepsi zvuk ako ked to pocujem teraz, hlavne co sa efektov tika..musim oskusat multak na nom ako to bude zniet nech som si isty ze aprat je proste 99% tvorby zvuku co cim dalej tym viac tusim..
    konkretne som videl v akci Cubase SX a pouzival chalan VST plugins na simulaciu effektov zosikov a reprobedien... takze to uz nieco z toho bolo....

    inac aby si presne pochopil o com hovorim je ze si zozen sluchadla daj si combo na uz relativne hlasnu uroven a zahraj si par tonov na cleane "na reprak" a tych istych par "do sluchadiel" cize v lacnych kombach obchadzas jeho elektroniku a ide ti ton "iba z gitary" tak ako keby si to dal do PC bez komba a sam porovnaj..... na mojom marshally je to nebe a dudy (ano aj na tom 3tisicovom)
    _________________

    Fender Stratocaster Classic 70's Natural (mexicka fesanda)
    http://www.fender.com/products//sear...tno=0137000321
    Cort Earh 100 Natural
    BOSS ME-50
    BOSS RC-2 (20tku uz asi neuvidim)
    Marshall MG 15CD (ano ano 15w tranzitak ale lubim ho )

  10. #30
    Členom od
    Feb 2009
    Príspevky
    1,801
    Points
    13,838
    Level
    76
    Sila Reputácie
    39


    Re: Zoom alebo Digitech

    Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) reeller_sk Zobraz Príspevok
    Na simulaciu boxov su najlepsie impulzi ovela lepsie ako su bezne simulacie boxov v tychto programoch. Kukni napriklad recabinet ten je super.
    Mozes to riesit tak, ze zoberes linku z komba a prezenies to tymi impulzmi a bude ti to hrat ako keby si nahraval s boxom/pravdaze ze nie az tak verne/.
    impulzi..to je presne co?..som dost mimo z tych vyrazov co tu pocujem..a recabinet bude prog??..samozrejme ze mne nejde azzz o 100% vernost zvuku..staci mi takych 85-90%
    without music, life would be a mistake. Friedrich Nietzsche

+ Odpoveď do témy

Informácie o téme

Users Browsing this Thread

Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)

     

Pravidlá prispievania

  • Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky