to MarekPB: akoze prislo mi nevolno z toho co si tu napisal.... ale ja som to rozdychal a chcel by som podotknut ze 6 strunova basa ja naladená na tony:
HEADGC
teda sa pridava tensia struna! ! !
ja hravam asi pol roka mam 4 strunovu a dalsie dve struny mi nesmierne chybaju... proste tie tvoria dolezite "feelingy" v pesnickach
basa ku ohnu? ok ale ako sprievod k akustike (myslim akust. basu)
a basa neni jednoducha ja som ju tiez niekedy nevnimal ale teraz proste parada najkrajsi zvuk na svete![]()
Niekto má Cort-a, iný Mariss-u. Ja mám oboch.
Akustika Marissa
Basa Cort 4-struny
Ja hravam na gitare. Len tak som sa raz pozrel na tabulatury pre basgitaru. No tabulatury boli pre basgitaru ovela jednoduchsie ako tabulatury pre gitaru. Mohli by ste mi vysvetlit v com spociva to umenie hrat na basgitaru ked tie tabulatury su tak jednoduche. Mohli by ste mi povedat hlavne rozdieli v hre na gitaru a basgitaru? Co je jednoduchsi nastroj gitara alebo basgitara?
Basgitara hlavne nie je o behackach a exhibiciach, na ake sme si uz dnes "obcas" zvykli pri gitare. Ide predovsetkym o doprovodny nastroj, kde je velmi dolezity rytmus a timing. Dobry basak by mal mat aj slusny groove, hlavne podla toho, co hrava.
Na ilustraciu Ti odporucam vypocut si napr. toto - http://www.youtube.com/watch?v=32Ln-SpJsy0 . Daj si nejake dobre sluchadla, aby si zretelne pocul basy. Sleduj, co ta baba hra do toho, co hra Jeff. Tomu sa hovori muzikalita, nehovoriac o tom, ze timing a groove su u nej na urovni (inac by tam s Jeffom asi nehrala).
Téma o Rorym Gallagherovi:
reeller_sk: nebyť týchto zlosynov stále by sa hral jazzík a swing a nebol by to žiadny hnusný metal...
Daemonion: sak to ze by si nemal co hrat
-----------------------------
NavzdyFender: ...a gitarista, ktorý má už na tom kolene toľko vyžmolenú gitaru...
ak chceš nástroj skutočne ovládať, nie je jednoduchá ani píšťala..
A čo je jednoduchšie, šoférovať auto ale pilotovať lietadlo? Kormidlovať loď alebo riadiť vlak? Všetko absolútne odlišné veci
Škoda, že nemám žiadny link na ZLÚ hru na basgitaru, potom by si to umenie hrania pochopil hneďLebo keď sa človek pozerá na profíka, všetko vyzerá byť tak jendoduché
![]()
Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)