poprosil by som po lopate vysvetlene co su to tie taby?
Dakujem vam
poprosil by som po lopate vysvetlene co su to tie taby?
Dakujem vam
Pôvodne Príspevok Pridal(a) Fildo
Mily Fildo. Nie kazdy muzikant je taky dokonaly, ze je aj hudobne gramotny. Mnohi velki rockovi muzikanti trpeli hudobnou negramotnostou. Co to je? NUz, nepoznali noty... Noty su tie blchy porozsypane po piatich ciarach a ti, ktori blicovali z hodin hudobnej vychovy o nich nemaju sajnu. Niekedy s nimi zapasia aj zdatnejsi muzikanti. Nuz a taby su na to, aby tieto noty nahradili a spristupnili ich aj tym hudobne negramotnym. Je to blok so siestimi, alebo siedmimi ciarami (podla poctu strun), kde kazda ciara predstavuje strunu. Na tieto ciary sa pisu aj cisla, ktore sluzia pre orientaciu a udavaju v kolkatej polohe na hmatniku mas tu-ktoru strunu chytit. Vela stastia a radosti pri luskani tabov. Mne sa ako idealna kombinacia javia Noty s tabom. aspon sa da takymto sposobom trochu aj o tych notickach daco pochytit. a notovy zapis je zatial najpresnejsim zapisom muziky. ziadny tab ho adekvatne nenahradi. Inak TAB= tabulatura.Pôvodne Príspevok Pridal(a) Fildo
Co tak, pohladat a precitat temy a clanky? http://www.gitarista.sk/hodiny-gitar...-cast-1-2.html
Temy sa mi hladat nechce, hore mas vyhladavanie.
tak konecne viem co to je aj ja .... dik ale neviem ze v akej vzdialenosti mam brnkat na tie struny akoze ake su tie noty?
Akoze v akej v zdialenosti? Ake su noty? Tu noty nemas. Len mas zaznacene, kde co hras. Ked potrebujes vediet, ci je to stvrtova, polova, tak odtialto to nevicitas.![]()
musis podla sluchu, pusti si pesnicku a to zystis
Možno, že ja sa mýlim a Ty to myslíš správne. A spolocným úsilím sa môžeme priblížit k pravde.
Karl Popper (anglický filozof)
Ja už viem ako tak narabat s tabami ale neviem tie grify ..ako napriklad priklep atakdalej kde sa možem naučit tie značky?
Dakujem
Veľmi pekne je to spracované v posledných dieloch časopisu Muziker... Ale určite niečo nájdeš aj na nete...
Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)