+ Odpoveď do témy
Stránka 1 z 2 1 2 PoslednáPosledná
Zobraz výsledky 1 po 10 z 15

Téma: brusit alebo nie

Členom od
    Mar 2010
    Sila Reputácie
    20

brusit alebo nie

drncia mi struny (pre niekoho nic nove ) na zaciatku nedrncali dal som druhe struny a tam sa to zacalo uz som skusal nastavovat krk (hmatnik) ale stale to drnci tak prebrusit prazce alebo nie

Členom od
    Feb 2009
    Level
    45
    Sila Reputácie
    19

Re: brusit alebo nie

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) mato14 Zobraz Príspevok
    drncia mi struny (pre niekoho nic nove ) na zaciatku nedrncali dal som druhe struny a tam sa to zacalo uz som skusal nastavovat krk (hmatnik) ale stale to drnci tak prebrusit prazce alebo nie
    skus viac popisat problem:..aka gitara? aky hardware??
    Fender Standart Stratocaster-Sunburst,MN,3 single
    Fender Frontman 65r
    Digitech RP70

Členom od
    Dec 2007
    Level
    100
    Sila Reputácie
    91

Exclamation Re: brusit alebo nie

Ak ti začali drnčať struny až po výmene strún, hovorí to jednoznačne o potrebe nastavenia gitary (krk, kobylka). Brúsením pražcov by si nič nedosiahol a pri najbližšej výmene strún by bol znova problém. Alebo chceš brúsiť pražce po každej výmene strún až do ich úplného zániku?

Členom od
    Mar 2010
    Sila Reputácie
    20

je to na akustike (elektriku mam v poriadku dufam)su to konkretne struna A na 14 a este D na 5 prazci

Členom od
    Dec 2007
    Level
    100
    Sila Reputácie
    91

je to na akustike (elektriku mam v poriadku dufam)su to konkretne struna A na 14 a este D na 5 prazci
    To ale potom nevyzerá na to, že ti to začalo drnčať po výmene strún. Ešte predtým než sa pustíš do brúsenia vyskúšaj toto:

1./ Gitaru polož ležmo na stôl. Najlepšie na poskladanú deku a podlož krk pevnou podložkou v mieste pražca kde ti struna drnčí.
    2. Na príslušný pražec tam, kde ti drnčí struna polož drevený špalík (radšej z tvrdšieho dreva) a na ten špalík niekoľkokrát klepni kladivkom tak, akoby si chcel ten "vyčnievajúci pražec" zatĺcť do hmatníka.

V niekoľkých prípadoch sa mi takto podarilo odstrániť drnčanie strún na akustikách. Dôfam že aj tebe to pomôže. Ak nie, tak si to zľahka zabrús.

Členom od
    Jul 2007
    Level
    74
    Sila Reputácie
    30

mozno je to pre niekoho uplne samozrejme, pre niekoho mozno nie takze len tak preventivne. nedavaj spalik na strunu. povol ju a daj ju kusok bokom.
    ...ked raz vyrastiem tak si kupim nejaku peknu lubovku a ked nahodou vyrastiem este viac a nebudem vediet co od dobroty tak si kupim dobro

"Nikdo není opravdu dobře oblečen, nenosí-li úsměv." P.B. Shelley
    Lekvár je produkt šialenej myšlienky neurobiť zo všetkých sliviek slivovicu....
    Stará cigánska múdrosť: Učme sa hudbe, lebo lepšie je mať na brade jeden mozoľ od huslí, ako na rukách desať od roboty

Členom od
    Dec 2007
    Level
    100
    Sila Reputácie
    91

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) kubb0 Zobraz Príspevok
    mozno je to pre niekoho uplne samozrejme, pre niekoho mozno nie takze len tak preventivne. nedavaj spalik na strunu. povol ju a daj ju kusok bokom.
    Díky za doplnenie - ani som nepredpokladal že treba riešiť takú triviálnosť.

Členom od
    Mar 2010
    Sila Reputácie
    20

doslo mi to ze na strunu by to nebolo velmi prakticke

doslo mi to ze na strunu by to nebolo velmi prakticke
    diki zajtra to vyskusam a potom napisem ale vazne celkom na zaciatku to nedrncalo vymenil som tie struny ktore boli ako prve na gitare za tie ktore boli ku nej a vtedy to zacalo drncat ta tak som nastavil hmatnik (ako ze to prestalo)
    Last edited by -MaReK-; 24.03.2010 at 21:30. Dôvod: spojené, používaj EDIT !!!!!!!!!!

Členom od
    Jul 2007
    Level
    74
    Sila Reputácie
    30

1 z 1 užívateľov považuje tento príspevok za hodnotný

ak je clovek trochu technicky typ alebo ma kopu skusenosti tak je to samozrejmost. ale asi netreba hovorit ze su aj takzvani experti a odbornici na vsetko ktori su schopni pokazit aj to co sa pokazit neda*...tym nemyslim nikoho konkretneho ale uz sa vyskytli otazky na ktore boli odpovede takmer prosiace o prenechanie prace skutocnemu majstrovi.

*to mi pripomina jeden vtip:
    rus, francuz a slovak stroskotaju na ostrove kde ich zajmu kanibali. nacelnik im hovori:"mate hodinu na to aby ste mi ukazali s tymito kovovymi gulackami nieco co som este nevidel. inak vas zabijeme a zjeme". kazdeho daju do samostatneho stanu. po hodine pride nacalnik do stanu k rusovi. ten levituje s gulickami. "toto som uz videl...hodte ho do hrnca". nacelnik prichadza k francuzovi. tomu robia gulicky osmicky pomedzi nohy."toto som uz videl, do hrnca a uvarit". vojde do stanu k slovakovi, no po chvilu s krikom vybehne:"toto som este nevidel! jednu strati, druhu rozbije!"
    ...ked raz vyrastiem tak si kupim nejaku peknu lubovku a ked nahodou vyrastiem este viac a nebudem vediet co od dobroty tak si kupim dobro

"Nikdo není opravdu dobře oblečen, nenosí-li úsměv." P.B. Shelley
    Lekvár je produkt šialenej myšlienky neurobiť zo všetkých sliviek slivovicu....
    Stará cigánska múdrosť: Učme sa hudbe, lebo lepšie je mať na brade jeden mozoľ od huslí, ako na rukách desať od roboty

Členom od
    Dec 2007
    Level
    100
    Sila Reputácie
    91

ak je clovek trochu technicky typ alebo ma kopu skusenosti tak je to samozrejmost. ale asi netreba hovorit ze su aj takzvani experti a odbornici na vsetko ktori su schopni pokazit aj to co sa pokazit neda*...tym nemyslim nikoho konkretneho ale uz sa vyskytli otazky na ktore boli odpovede takmer prosiace o prenechanie prace skutocnemu majstrovi.
    Zdá sa že v živote je to zariadené tak aby bol pestrejší a veselší. Ak by sme boli všetci rovnakí (aj technicky zdatní) asi by nás to rýchlo prestalo baviť. Ináč v princípe s tebou súhlasím. Často mi ostáva rozum stáť a v nemom úžase pozorujem, čo niektorí jedinci dokážu. Ale je to tým, že sme každý iný....

+ Odpoveď do témy

Informácie o téme

Users Browsing this Thread

Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)

Pravidlá prispievania

• Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky