+ Odpoveď do témy
Stránka 3 z 12 PrváPrvá 1 2 3 4 5 ... PoslednáPosledná
Zobraz výsledky 21 po 30 z 118

Téma: Rytmus

Členom od
    Mar 2010
    Level
    47
    Sila Reputácie
    24

Re: Rytmus

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) Slayertplsko Zobraz Príspevok
    Ale ja ako nic v zlom. Chapem ta. Tiez som mal podobne nazory, ked som mal 15.
    To nieje moja definícia ale je to z wikipedie. (myslel som že je to správne napísané). Ja síce mám menej rokov ako ty (o 3) ale aspoň som sa naučil písať s diakritikou(toto ma vie vytočiť).
    A neviem čo má zbierka nadávok za sebou spoločné s hudbou. Vypočuj si pôvodný černošský rap a pochopíš o čom som písal.

Členom od
    Oct 2009
    Level
    39
    Sila Reputácie
    18

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) david Zobraz Príspevok
    To nieje moja definícia ale je to z wikipedie. (myslel som že je to správne napísané). Ja síce mám menej rokov ako ty (o 3) ale aspoň som sa naučil písať s diakritikou(toto ma vie vytočiť).
    Nenarazal som na tvoj vek, sorry, ak som ta urazil. Chcel som len povedat, ze som tiez maval take nazory a ze ti to nemam za zle.

Je fakt take dolezite, ze vynechavam diakritiku? Kazdy sme nejaky. Ja kaslem na diakritiku a ty zase na ciarky. No je tam toho. Na co si to budeme teraz vyhadzovat na oci?

A neviem čo má zbierka nadávok za sebou spoločné s hudbou.
    Ani ja neviem. Preco tu teda rozoberame texty? Ani mne sa nepacia, ale co sa nachadza v textoch s tym, ci je alebo nie je hiphop (resp. cisto Rytmusova tvorba) hudbou, nijak nesuvisi. Scat singing tiez nie je hudbou, lebo ma nezmyselne ''texty''?

ale nieje to hudba ako taká
    Na com zakladas toto tvrdenie? K tomu sme sa stale akosi nedopracovali.

Členom od
    Mar 2010
    Level
    47
    Sila Reputácie
    24

Nenarážal som na tvoj vek, sorry, ak som ťa urazil. Chcel som len povedať, že som tiež mával také názory a že ti to nemám za zlé.

Je fakt také dôležité, že vynechávam diakritiku? Každý sme nejaký. Ja kašlem na diakritiku a ty zase na čiarky. No je tam toho. Na čo si to budeme teraz vyhadzovať na oči?

Ani ja neviem. Prečo tu teda rozoberáme texty? Ani mne sa nepáčia, ale čo sa nachádza v textoch s tým, či je alebo nie je hiphop (resp. čisto Rytmusova tvorba) hudbou, nijak nesúvisí. Scat singing tiež nie je hudbou, lebo ma nezmyselné ''texty''?

Na čom zakladáš toto tvrdenie? K tomu sme sa stále akosi nedopracovali.

Nebudem to komentovať, pretože to nemá zmysel. Proti tvojej diakritike nemám nič, ja len tak že ma to žerie keď ju niekto nepoužíva.

A preto to nieje hudba ako taká, že ak si vezmeš text tak je to pekná kôpka hrubých slov, a sem tam nejaká tá spojka alebo citoslovce. A ak si vezmeš hudbu, tak to je iba rytmický podklad bez melódie. Takže spolu to nieje hudobný žáner ako ostatné.

A opravil som ti diakritiku v predchádzajúcom príspevku, hneď vidno výhody" 1. bude sa mi lepšie spať
    2. fórum hneď vyzerá utešenejšie

Členom od
    Oct 2009
    Level
    39
    Sila Reputácie
    18

A preto to nieje hudba ako taká, že ak si vezmeš text tak je to pekná kôpka hrubých slov, a sem tam nejaká tá spojka alebo citoslovce.
    Plno hudby je bez textu, a co teraz? Nechapem, co toto vobec riesis. Fajn, mne sa jeho texty (teda tych par, co som mal tu cest pocut) tiez zdaju hlupe. Ale nechapem, ako to z toho spravi ''nehudbu''. Chces povedat, ze keby si do Mussorgskeho Borisa Godunova napasoval namiesto povodneho ruskeho libretta Rytmusove texty, tak by ta opera bola ''nehudbou''??

A ak si vezmeš hudbu, tak to je iba rytmický podklad bez melódie. Takže spolu to nieje hudobný žáner ako ostatné.
    No neviem, nepocul som vela jeho veci (viac-menej som bol dakedy ''donuteny'' na skolskych akciach a pod.), ale bola tam melodia. Aj teraz som si pustil mikrouryvok z istej skladby ''Verejny nepriatel'' a je tam melodia. Ale aj keby nebola a bol by tam iba nejaky rytmicky podklad zlozeny z hlukov, no a co?

A co sa hovoreneho slova tyka, aj Schoenberg napriklad pouzival hovorene slovo (tzv. Sprachstimme, kde su aj naznaky spevu, ale to su aj pri rapovani), taktiez Stravinsky a mnohi dalsi. A keby si si pustil Pierrot Lunaire, viem si predstavit, ze by si tiez namietal, ze je to bez melodie.

Aj keby to bol IBA rytmus, bez akejkolvek melodie ci harmonie, preco by to nemala byt hudba? To naozaj nechapem. Odkedy musi hudba mat melodiu a harmoniu?

A opravil som ti diakritiku v predchádzajúcom príspevku, hneď vidno výhody" 1. bude sa mi lepšie spať
    2. fórum hneď vyzerá utešenejšie
    Tak ked sa ti bude lepsie spat, tak potom je to ok.

Členom od
    Jun 2009
    Level
    56
    Sila Reputácie
    25

nemam sice vsetko do bodky nasprtane, ale osobne si myslim ze pokial jedna zo spomenuch zloziek hudby chyba, o hudbu uz nejde ...
    Last edited by saimon256; 09.05.2010 at 21:09.
    “Being good is not about playing fast, it's about thinking fast.”
    ---
    http://www.youtube.com/user/1Simonz

Členom od
    Mar 2010
    Level
    47
    Sila Reputácie
    24

Plno hudby je bez textu, a co teraz? Nechapem, co toto vobec riesis. Fajn, mne sa jeho texty (teda tych par, co som mal tu cest pocut) tiez zdaju hlupe. Ale nechapem, ako to z toho spravi ''nehudbu''. Chces povedat, ze keby si do Mussorgskeho Borisa Godunova napasoval namiesto povodneho ruskeho libretta Rytmusove texty, tak by ta opera bola ''nehudbou''??

No neviem, nepocul som vela jeho veci (viac-menej som bol dakedy ''donuteny'' na skolskych akciach a pod.), ale bola tam melodia. Aj teraz som si pustil mikrouryvok z istej skladby ''Verejny nepriatel'' a je tam melodia. Ale aj keby nebola a bol by tam iba nejaky rytmicky podklad zlozeny z hlukov, no a co?

A co sa hovoreneho slova tyka, aj Schoenberg napriklad pouzival hovorene slovo (tzv. Sprachstimme, kde su aj naznaky spevu, ale to su aj pri rapovani), taktiez Stravinsky a mnohi dalsi. A keby si si pustil Pierrot Lunaire, viem si predstavit, ze by si tiez namietal, ze je to bez melodie.

Aj keby to bol IBA rytmus, bez akejkolvek melodie ci harmonie, preco by to nemala byt hudba? To naozaj nechapem. Odkedy musi hudba mat melodiu a harmoniu?

Tak ked sa ti bude lepsie spat, tak potom je to ok.
    Pierrot Lunaire poznám (ZUŠ) a tam je náznak melódie (veď Schoenberg vedel čo robí). Možno že na to tak pozerám preto lebo ma posledné dni stále vytáča všetko okolo Rytmusa. A už to nechám tak lebo nemá zmysel hádať sa s tebou, keď si myslíš že máš patent na pravdu (to si pochopiteľne myslím aj ja).

Členom od
    Mar 2010
    Level
    47
    Sila Reputácie
    24

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) saimon256 Zobraz Príspevok
    nemam sice vsetko do bodky nasprtane, ale osobne si myslim ze pokial jedna zo spomenuch zloziek hudby tyka, o hudbu uz nejde ...
    Ja len opravujem saimonov preklep :nemám síce všetko do bodky našprtané, ale osobne si myslím že pokiaľ jedna zo spomenutých zložiek hudby chýba, o hudbu už nejde ... (aspoň tak som to pochopil)

Členom od
    Oct 2009
    Level
    39
    Sila Reputácie
    18

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) saimon256 Zobraz Príspevok
    nemam sice vsetko do bodky nasprtane, ale osobne si myslim ze pokial jedna zo spomenuch zloziek hudby tyka, o hudbu uz nejde ...
    Teda gregoriansky choral nie je hudba.

Členom od
    Mar 2010
    Level
    47
    Sila Reputácie
    24

Teda gregoriansky choral nie je hudba.
    Je ale to je zvláštny prípad hudby tzv. jednohlasného zborového spevu.

A okrem toho ktorá z častí tam chýba ??

Členom od
    Oct 2009
    Level
    39
    Sila Reputácie
    18

Je ale to je zvláštny prípad hudby tzv. jednohlasného zborového spevu.

A okrem toho ktorá z častí tam chýba ??
    Harmonia. Predpokladam, ze Saimon myslel tie tzv. tri podstatne zlozky: melodia, harmonia, rytmus.

+ Odpoveď do témy

Informácie o téme

Users Browsing this Thread

Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)

Pravidlá prispievania

• Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky