+ Odpoveď do témy
Stránka 1 z 2 1 2 PoslednáPosledná
Zobraz výsledky 1 po 10 z 118

Téma: Rytmus

Hybrid View

Členom od
    Oct 2007
    Level
    59
    Sila Reputácie
    33

Rytmus

Tak schválne

Rytmus, slovenský hip-hopový muzikant/nemuzikant, veľmi populárny, kontroverzný, asi netreba nikomu bližšie predstavovať.

V poslednej dobe o ňom prúdi veľa debát, tak sa skúste vyjadriť, reku čo Vy na neho?

Revolucionár slovenskej populárnej scény, či...ehm...,,zlý pokus o hudbu" (citované z www.akobytspravnymetalista.sk) ?
    video killed the rock´n´roll...

Jedna gitara, druhá gitara, jedno kombo. Všetko ostatné som predal a peniaze prepil.

Členom od
    Apr 2010
    Level
    24
    Sila Reputácie
    0

Re: Rytmus

Pokus o hudbu je presne ten vyraz pre rytmusa
    uz len ta kombinacia: rapujuci cigan
    ved to neni ani hudba, nechapem ako sa o moze nekomu pacit

Členom od
    Jun 2009
    Level
    56
    Sila Reputácie
    24

mna najviac zaraza, ze cim viac je v skladbe nadavok , tym je lepsia (aspon pre individua inklinujuce tejto "hudbe). No je to hudba ulice ty co na nej nevyrastali, tí tento "tvrdy zivot nepochopia (to vam povie asi kazdy hiphoper, akurat mozno v trochu pozmenenom style - s drsnym tonom a nadavkami, samozrejme). Tak potom necudo ze to aj tak vypada, hudba ulice ...
    “Being good is not about playing fast, it's about thinking fast.”
    ---
    http://www.youtube.com/user/1Simonz

Členom od
    Oct 2007
    Level
    59
    Sila Reputácie
    33

1 z 1 užívateľov považuje tento príspevok za hodnotný

Tak, aby sme mali aj niečo poriadne, skúsim napísať ja svoj názor. Na hip-hop ako taký a snáď sa dostanem aj k Rytmusovi samotnému.

Veľa ľudí (paradoxne, často metalisti) vyčíta hip-hopu nedostaok melódie, harmónie, kompozície či vznešených tém (opäť dávam do pozornosti slovo PARADOXNE). Výčitky tohto typu sú tým istým, ako keby ste Lionelovi Messimu vyčítali, že je slabý kriketista. Ťažko vyčítať tieto veci hudbe, ktorá sa o čarokrásne melódie, zložité kompozičné formy či riešenie filozofických problémov VOOOBEC! nesnaží. Hip-hop je pôvodom černošská hudba, ktorej pointou je rytmus, groove, slovná improvizácia a hlavne akýsi výsmech a pohŕdanie, trebárs aj ,,europoidnou" hudobnou, tanečnou a výtvarnou estetikou. Treba preto hip-hop hodnotiť týmto merítkom.

Čo sa týka samotného pána Patrika Vrbovského (to akože ten Rytmus), je to človek, ktorý v plnej poľnej kopíruje svetovú špičku, svoje vzory. Povedzme si ale úprimne, to isté platí pre našu popovú, bluesovú, metalovú, jazzovú scénu, ba dokonca aj pre našu vážnu hudbu.

Ja osobne som rád, že takýto človek na našej scéne vo veľkom pôsobí a (bez ohľadu na akési učebnicové poučky o hudobnej estetike) poriadne preplieskava sterilné a impotentné vody našej pop-music.

Čo Vy na to?
    video killed the rock´n´roll...

Jedna gitara, druhá gitara, jedno kombo. Všetko ostatné som predal a peniaze prepil.

Členom od
    Nov 2008
    Level
    68
    Sila Reputácie
    26

ja som zase rade ze mi rytmus ukazal cestu ked zlyham v studiu, i v hre na gitaru... vydam sa cestou ako on a ludia ma budu zrat takto sa zaraba na hlupakoch!

Členom od
    Feb 2009
    Level
    76
    Sila Reputácie
    41

presne ako si povedal Bachez..na vsetko treba trochu iny meter..idem trosku k podstate toho co chcem povedat..mal som moznost pocut pomerne vela slovenskych hiphopovych textov a musim povedat ze je ich mnoho ktore maju hlavu i patu a su ozaj hlboke pricom nastavuju zrkadlo spolocnosti, ci svojmu zivotu ci inej skutocnosti pricom to stale nieco cloveku da ked to pocuva. Dalej je tu skupina skladieb tzv. "Diss" co je vlastne odkaz jedneho interpreta druhemu (pricom odkaz je v duchu ze "ste zebraci", paroduju ich tvorbu a nakladaju im na mami) - ja osobne tuto cast nemusim uz absolutne..i ked je pravda ze sem tam sa dobre zasmejem. Potom este registrujem taky ten zvysok kde si robia prdel zo seba a rapuju o kadecom vramci flipu - tu mozno vidiet privelku koncentraciu slov malej slovnej zasoby - vulgarizmov ..co mi vadi je, ze idem po ulici a male deti s fonom pri uchu si p*cuju do rytmu ci s Rytmom a pomedzi to nasleduju priklad zivotneho stylu fajcenia kto vie coho vsetkeho.. a teda este k Rytmusovy..tento clovek ma najviac penazi zo vsetkych nasich raperov a drvivu vacsinu z nich si zarobil skladbami kde rozprava o tom ze za kolko ma hodziny a jak on moze j*bat..tak a mame tu vizitku a odkaz dalsej generacii - p*cuj do telky, zarobis peniaze...neviem cim to je ze cela republika zerie zvasty typka, ktory sa vie akurat vytahovat s tym ze ako je on nad nami..ak je toto cesta k dnesnemu uspechu v showbize..nie dakujem..cheers
    without music, life would be a mistake. Friedrich Nietzsche

Členom od
    Nov 2007
    Level
    75
    Sila Reputácie
    24

presne tak....zamyslite sa nad tým ako vyzera dnešna mladeš !!!...kedysi to tak nebyvalo že by male deti stale len vulgarizmy použivali !...podla mna za to môže dost aj hip hop že to tak je !...proste viete ako to je decku sa všetko luby čo sa nesmie...rodičia mu povedia nesmieš nadavat a ono bude just nadavat , pretože si povie ked môže rytmus nadavat tak budem aj ja !...dúfam že to nebude stale horšie a horšie, pretože fakt mi je hrozne ked vidim tú skazenú mladež....samozrejme že naštastie je stale vela ludi ktorý majú rozum a to nerozdelujem teraz ludi je mi jedno kto čo počuva , vždy su skazený ludia v každom štýle a vždy su aj ty dobrý ktory by mali ist podla spravnosti ostatnym prikladom...dúfam že moje deti sa nenechaju uniest davom !....tot moj nazor
    Ibanez Prestige Rg 1570 MRB
    Squier Affinity Stratocaster - RW - 3 Tone Sunburst
    Home made guitar
    španielka marris
    Blackstar HT-5RH
    Kustom ARROW16DFXJ
    Digitech XMM Metal Master Distortion
    Wah Dunlop 95Q
    BOSS DS-1
    BOSS SD-1
    BOSS BF-2

Členom od
    Mar 2009
    Level
    58
    Sila Reputácie
    24

neodsudzujem nikoho kto pocuva napr. hip hop . Ale smutne je ze vacsina "hoperov" su decka co si nic neprezili a repuju ako ich vychovala ulica a cim vsetkym presli.. hlavne ze maju 15 a kazdy je prenich odpad.. a oni su pani . Myslim ze cele je to preto lebo niekto si zle vysvetlil tuto hip hopovu kulturu unas.. nesledujem nejako extra tento hudobny styl no ked si to vezmeme tak oproti USA alebo inym krajinam je velmi to unas celkom nove.. .
    Ludia ako rytmus su podlamna obycajny typci co sa hraju na drsnych.. viac menej herci a viac menej im to ide kedze maju prachy to je cele . Niekto robit hudbu pre radost niekto pre zlate platne .
    VOX AC4TV 4W all tube 10" celestion
    Homemade FUZZ, BOSS-OS2
    Epiphone LP 100,Burny Les paul standart 1983-86
    Epiphone Akustika (kopia gibsona
    HOHNER Cdur HARMONIKA
    dufam ze si do vianoc kupim nejake PRS alebo Gibson

Členom od
    Oct 2009
    Level
    39
    Sila Reputácie
    17

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) rudi1217 Zobraz Príspevok
    Pokus o hudbu je presne ten vyraz pre rytmusa
    uz len ta kombinacia: rapujuci cigan
    ved to neni ani hudba, nechapem ako sa o moze nekomu pacit
    Preco by to nemala byt hudba?

Členom od
    Mar 2010
    Level
    47
    Sila Reputácie
    23

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) Slayertplsko Zobraz Príspevok
    Preco by to nemala byt hudba?
    Lebo v hudobnej teórii je hudba zvuk ktorý má určitú periodickú rýchlosť (rytmus) , melódiu .... a mnoho ďalších charakteristických črtov

A rap má asi len ten rytmus

+ Odpoveď do témy

Informácie o téme

Users Browsing this Thread

Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)

Pravidlá prispievania

• Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky