1 z 1 užívateľov považuje tento príspevok za hodnotný
Re: Rytmus
Tak, aby sme mali aj niečo poriadne, skúsim napísať ja svoj názor. Na hip-hop ako taký a snáď sa dostanem aj k Rytmusovi samotnému.
Veľa ľudí (paradoxne, často metalisti) vyčíta hip-hopu nedostaok melódie, harmónie, kompozície či vznešených tém (opäť dávam do pozornosti slovo PARADOXNE). Výčitky tohto typu sú tým istým, ako keby ste Lionelovi Messimu vyčítali, že je slabý kriketista. Ťažko vyčítať tieto veci hudbe, ktorá sa o čarokrásne melódie, zložité kompozičné formy či riešenie filozofických problémov VOOOBEC! nesnaží. Hip-hop je pôvodom černošská hudba, ktorej pointou je rytmus, groove, slovná improvizácia a hlavne akýsi výsmech a pohŕdanie, trebárs aj ,,europoidnou" hudobnou, tanečnou a výtvarnou estetikou. Treba preto hip-hop hodnotiť týmto merítkom.
Čo sa týka samotného pána Patrika Vrbovského (to akože ten Rytmus), je to človek, ktorý v plnej poľnej kopíruje svetovú špičku, svoje vzory. Povedzme si ale úprimne, to isté platí pre našu popovú, bluesovú, metalovú, jazzovú scénu, ba dokonca aj pre našu vážnu hudbu.
Ja osobne som rád, že takýto človek na našej scéne vo veľkom pôsobí a (bez ohľadu na akési učebnicové poučky o hudobnej estetike) poriadne preplieskava sterilné a impotentné vody našej pop-music.
Čo Vy na to?
video killed the rock´n´roll...
Jedna gitara, druhá gitara, jedno kombo. Všetko ostatné som predal a peniaze prepil.
ja som zase rade ze mi rytmus ukazal cestu ked zlyham v studiu, i v hre na gitaru... vydam sa cestou ako on a ludia ma budu zrat
takto sa zaraba na hlupakoch!
presne ako si povedal Bachez..na vsetko treba trochu iny meter
..idem trosku k podstate toho co chcem povedat..mal som moznost pocut pomerne vela slovenskych hiphopovych textov a musim povedat ze je ich mnoho ktore maju hlavu i patu a su ozaj hlboke pricom nastavuju zrkadlo spolocnosti, ci svojmu zivotu ci inej skutocnosti pricom to stale nieco cloveku da ked to pocuva. Dalej je tu skupina skladieb tzv. "Diss" co je vlastne odkaz jedneho interpreta druhemu (pricom odkaz je v duchu ze "ste zebraci", paroduju ich tvorbu a nakladaju im na mami) - ja osobne tuto cast nemusim uz absolutne..i ked je pravda ze sem tam sa dobre zasmejem. Potom este registrujem taky ten zvysok kde si robia prdel zo seba a rapuju o kadecom vramci flipu - tu mozno vidiet privelku koncentraciu slov malej slovnej zasoby - vulgarizmov ..co mi vadi je, ze idem po ulici a male deti s fonom pri uchu si p*cuju do rytmu ci s Rytmom a pomedzi to nasleduju priklad zivotneho stylu fajcenia kto vie coho vsetkeho.. a teda este k Rytmusovy..tento clovek ma najviac penazi zo vsetkych nasich raperov a drvivu vacsinu z nich si zarobil skladbami kde rozprava o tom ze za kolko ma hodziny a jak on moze j*bat..tak a mame tu vizitku a odkaz dalsej generacii - p*cuj do telky, zarobis peniaze...neviem cim to je ze cela republika zerie zvasty typka, ktory sa vie akurat vytahovat s tym ze ako je on nad nami..ak je toto cesta k dnesnemu uspechu v showbize..nie dakujem..cheers
without music, life would be a mistake. Friedrich Nietzsche