+ Odpoveď do témy
Zobraz výsledky 1 po 10 z 19

Téma: Nakuppovanie cd cez internet

Hybrid View

Členom od
    Jun 2008
    Level
    47
    Sila Reputácie
    16

Nakuppovanie cd cez internet

Ako na kupujete cd? Priamo v nejakom cd shope, alebo cez internet? Ak cez net, aké s tým máte skúsenosti? a čo cena? bola výhodnejšia ako v klasickom obchode?

Už dlhšiu dobu sledujem jednu stránku kde je aj obchod s cd (napoviem vam, ze sa tam stahujú akordy a je to slovenská stránka) a sú tam cenové rozdiely v jednom a tom istom cd. Nie je to ale zapríčinené tým, že by to cd mali na externom sklade. Proste dve identické albumy, ale iná cena. prečo to tak je?!? vie to niekto?

Členom od
    Feb 2009
    Level
    76
    Sila Reputácie
    41

Re: Nakuppovanie cd cez internet

cenovy rozdiel medzi strankou a cim?
    without music, life would be a mistake. Friedrich Nietzsche

Členom od
    Jan 2010
    Level
    62
    Sila Reputácie
    21

Mám pár origo CD ale inač idem cez iTunes. Sice nemám všetku hudbu origoš ale tak nie všetko sa dá hneď . Stiahnem len to čo chcem a či je to lacnejšie tak to som neskúmal ale možno aj bude lebo neplatíš za potisk,cd atď. Ale zase mať origo CD je iný pocit. Ale z netu to máš hneď. Viem že z iTunes majú mp3 nejaku DRM ochranu alebo niečo ale netuším, neriešim.

Členom od
    Oct 2006
    Level
    74
    Sila Reputácie
    29

Ja som kupoval cez supermusic a úplne pohodka a cena celkom pohode aj sms ti pošlú že kuriér je na ceste a tak. Ale zas poznáte ten pocit, keď vojdete do CD shopu a prehrabávate a nájdete také, že no toto musím mať a tak ...

Už ani Winnetou nemal rád komančov...
    "no? a kam sa Hendrix dostal bez teorie? pod zem!"

Členom od
    Jul 2005
    Level
    78
    Sila Reputácie
    28

Kto dnes ešte kupuje audio CD? Ja chcem HUDBU, nie nejaké divné postriebrené kotúčiky s dierkou uprostred, ktoré donútia človeka zmeniť obývačku na skladisko a pri cestovaní si človek so sebou musí zobrať príručný vozík! Zvysoka kašlem na zastaralý audio nosič z minulého tisícročia, kde sa zmestí pár minút hudby. Audio CD patrí do histórie, asi tak ako asýrske hlinené tabuľky či papyrus.

Hudbu si kupujem. Kupujem ju ochotne, pretože som presvedčený, že aj za duševné vlastníctvo má svoju hodnotu a ja nemám právo okrádať autorov. Ale ak mi hudobník / vydavateľ nie je ochotný alebo schopný ponúknuť svoju produkciu v rozumnom formáte, na prijateľnom nosiči dát, tak potom si nekúpim nič a kašlem na idiotov, ktorí zaspali v minulosti a ešte sa nezobudili do tretieho tisícročia...

Mám jasné požiadavky: chcem si kúpiť hudbu a môj e-shop má spĺňať tieto podmienky:
    • hudba je vo formáte MP3 (alebo podobnom),
    • nechcem byť buzerovaný DRM ochranou a podobnými pseudoriešeniami. Ak niekto chce podvádzať, DRM ho aj tak nezastaví.
    • kúpenú hudbu si chcem stiahnuť hneď a zároveň chcem mať na serveri e-shopu zálohu (možnosť opakovaného downloadu), ak by lokálne úložiská dát zlyhali.
    • chcem bezpečný spôsob platby - bez toho, aby som tretej strane poskytol číslo svojej kreditnej karty. V ideálnom prípade platím prostredníctvom služby paypal.
    Môj najobľúbenejší e-shop s hudbou je CDbaby.com, pretože spĺňa všetky moje požiadavky. Už som u nich nechal pekných pár babiek...

Členom od
    Mar 2010
    Level
    47
    Sila Reputácie
    23

Ja osobne som si CD nosič nikdy nekúpil, ale investoval som do LP platní. Kvalitná platňa a dobrý Gramáč (s lampovým ampom) tak to je vintage zvuk. neprekonateľný

Členom od
    Dec 2007
    Level
    100
    Sila Reputácie
    90

Exclamation Re: Nakuppovanie cd cez internet

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) david Zobraz Príspevok
    Ja osobne som si CD nosič nikdy nekúpil, ale investoval som do LP platní. Kvalitná platňa a dobrý Gramáč (s lampovým ampom) tak to je vintage zvuk. neprekonateľný
    No ja som z iného cesta. Tak ako Laco povedal z minulého storočia. Aspoň sa vytešujem že som tiež "vintage". Nakúpil som za svoj život kopec garmoplatní LP aj SP (dodnes ich mím ešte asi 200 LP a rovnako aj SP ešte v dobe kým stáli rozumný peniaz. CD som nakúpil v minulosti asi 500 ks a tak na 99 % som ich nakúpil v cene kus za 1 USD. Musím však priznať že v posledných rokoch už veľmi nekupujem CD ani DVD (naposledy to bolo asi 12 CD v Toronte minulý mesiac, keď v okamžitej akcii znížili ceny z pôvodných 12 - 20 dolárov za 1 CD na 1 - 4 doláre za CD. Keďže som narazil na niektoré tituly z hudobnej scény USA ktoré som nemal vo svojej zbierke, tak som si ich kúpil. Mňa zaujímajú hlavne staršie veci (však sám som už tiež troška obrastený plesňou rokov) a tak mám celkom slušný prierez rockovou (aj beatovou) hudbou z obdobia od prvej polovice 60- tych rokov do druhej polovice 70.tych rokov, niečo z 80-tych rokov, a veľmi málo z 90-tych rokov. Nájde sa tiež hodne tradičného bluesu, jazzu a to najlepšie z vážnej hudby tiež. Teda to hodnotenie je moje - teda výsostne subjektívne.
    Dnes samozrejme kupovať akékoľvek nosiče je už asi scestné, lebo Internet ponúka prakticky všetko. To uznám. Ale na druhej strane taká atmosféra doma - gramec, starý kotúčový magneťák (mám ešte 30 plných kotúčov muziky ktorá sa mi dodnes páči), ale aj CD player, či DVD player s muzikou cez zosík - lampáčik s prítmím a fľašou dobrého francúzskeho červeného aspoň 7 ročného vínka z Bordeaux nenahradí žiadne MP3 ani PC s YOUTUBE,......

Členom od
    Jun 2008
    Level
    47
    Sila Reputácie
    16

V podstate som túto tému založil preto, lebo mám originálov málo ale chcel by som to zmeniť. Problém je ten, že sa rozhodujem kde kúpiť - či v normálnom, klasickom obchode alebo cez internet. Väčšinou v normálnom obchode si človek môže to cd pozriet - či má nejaký booklet a tak, ale čo cez internetový obchod?

Stále nechápem tomu prečo na ten stránke supermusic.sk je nejaký konkrétny album za 2 ceny. A oba sú na internom sklade dodávateľa. Proste jedno cd je trebars za 13 eur a druhé úplne rovnaké za asi 24 eur.

Toto nech mi niekto vysvetlí.

Osobne mi nevadí, že si kúpim strieborný kotúčik s dierkou uprostred. Mne to vyhovuje. Tak som hudbu spoznal - na kotúčikoch a tak jej ostanem aj verný.

Členom od
    Mar 2010
    Level
    47
    Sila Reputácie
    23

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) muziker Zobraz Príspevok
    No ja som z iného cesta. Tak ako Laco povedal z minulého storočia. Aspoň sa vytešujem že som tiež "vintage". Nakúpil som za svoj život kopec garmoplatní LP aj SP (dodnes ich mím ešte asi 200 LP a rovnako aj SP ešte v dobe kým stáli rozumný peniaz. CD som nakúpil v minulosti asi 500 ks a tak na 99 % som ich nakúpil v cene kus za 1 USD. Musím však priznať že v posledných rokoch už veľmi nekupujem CD ani DVD (naposledy to bolo asi 12 CD v Toronte minulý mesiac, keď v okamžitej akcii znížili ceny z pôvodných 12 - 20 dolárov za 1 CD na 1 - 4 doláre za CD. Keďže som narazil na niektoré tituly z hudobnej scény USA ktoré som nemal vo svojej zbierke, tak som si ich kúpil. Mňa zaujímajú hlavne staršie veci (však sám som už tiež troška obrastený plesňou rokov) a tak mám celkom slušný prierez rockovou (aj beatovou) hudbou z obdobia od prvej polovice 60- tych rokov do druhej polovice 70.tych rokov, niečo z 80-tych rokov, a veľmi málo z 90-tych rokov. Nájde sa tiež hodne tradičného bluesu, jazzu a to najlepšie z vážnej hudby tiež. Teda to hodnotenie je moje - teda výsostne subjektívne.
    Dnes samozrejme kupovať akékoľvek nosiče je už asi scestné, lebo Internet ponúka prakticky všetko. To uznám. Ale na druhej strane taká atmosféra doma - gramec, starý kotúčový magneťák (mám ešte 30 plných kotúčov muziky ktorá sa mi dodnes páči), ale aj CD player, či DVD player s muzikou cez zosík - lampáčik s prítmím a fľašou dobrého francúzskeho červeného aspoň 7 ročného vínka z Bordeaux nenahradí žiadne MP3 ani PC s YOUTUBE,......
    Vďaka Muziker až na počty platní a kotúčov (a celkovo nosičov) si presne vystihol to čo som chcel povedať, len mne sa to nechcelo tak poeticky opisovať. A pozor z červeným vínkom, je ťažké na žalúdok. Ja osobne radšej pijem Biele (Chardonnau, Tramín červený....)

Členom od
    Dec 2007
    Level
    100
    Sila Reputácie
    90

Exclamation Re: Nakuppovanie cd cez internet

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) david Zobraz Príspevok
    Vďaka Muziker až na počty platní a kotúčov (a celkovo nosičov) si presne vystihol to čo som chcel povedať, len mne sa to nechcelo tak poeticky opisovať. A pozor z červeným vínkom, je ťažké na žalúdok. Ja osobne radšej pijem Biele (Chardonnau, Tramín červený....)
    Problém je v tom, že ho nepijem na litre ako vodu. Pri dlhoročných návštevách svojich francúzskych priateľov v oblasti Bordeaux som sa naučil "správnemu stolovaniu" a používaniu (či požívaniu?) červeného tekutého zlata. Teda môj žalúdok nemá žiadny problém.

Poznámka: citujem ťa ??? Ja osobne radšej pijem Biele (Chardonnau, Tramín červený....)??? - toto by si nám ale mal vysvetliť, lebo pre mňa je to "španielska dedina".

+ Odpoveď do témy

Informácie o téme

Users Browsing this Thread

Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)

Pravidlá prispievania

• Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky