čítajte hore strom príspevkov:
Gitarista.sk - Gitarista.sk Café - Čo Vám tu chýba - Reputácia
a teraz bez pomlčiek: Gitarista.sk Café čo Vám tu chýba? reputácia. =)
..hej hej on je hajzel..ale spravny..keby nemal ibanez a to VHS tak sa s nim ale nebavim
without music, life would be a mistake. Friedrich Nietzsche
V dobách svojej mladosti (až teraz som si spomenul, že to bolo kua strašne dávno), teda keď som začal vysokú (technika) tak v prvom ročníku bolo to spomínané DMRH a KSČ. Mali sme takého slabo ale absolútne presne trafeného pedagóga, ktorý nám zápalisto prednášal o tom ako v Sovietskom Zväze po skončení 2. svetovej vojny vzrástla priemyselná výroba o 200 %, kým v USA len 2 %.
Patril som vždy ku rebelom (veď som bol beatnik a rocker) a ako bude o chvilku jasné, mal som s tým aj hodne problémov.
Samozrejme som to už nevydržal a nahlas som to prepočítal asi takto: Rusi mali pred vojnou dve fabriky a po zvýšení o 200 % ich mali spolu 6. Amíci mali 2000 fabrík pred vojnou a po zvýšení o 2 % mali....a výsledok je tem že amíci na tom boli vždy lepšie ako rusi. To vieš, že som skúšku u neho neurobil, lebo som bol vraj priam imperialistický a protištátny živel.
Alebo nás vyhnali na prvomájový sprievod. Všetci kričali naučené: Zo Sovietskym zväzom na večné časy a ja som zakričal na to "a nikdy viac" - a mal som problém - a veľký. Takýchto "somarín" som robil veľa a často a tak som mal permanentne problémy. Ale bol som vnútorne vyrovnaný a spokojný že nepatrím ku stádu baranov ktorí nemali vlastný názor a ak aj tak nenašli odvahu prejaviť ho.
Podobne to bolo aj pri obsadení Československa 21. augusta 1968 ruskými vojskami a následne v dobe tzv. normalizácie začiatkom 70-tych rokov. Problémy robili večne eštébáci, ale sranda bola vždy. Najviac sa mi páčilo, keď som sa zabával v r. 1971 s američanmi ktorí pricestovali na Slovensko (bolo ich spolu 40) z Clevelandu. Doniesli aj svoju kapelu a vybavenie. Hral som im so svojou kapelou a mali sme úspech. Aj sme niečo popili a okolo nás sa večne tmolili "nenápadní civili" a načúvali. Robil som si z nich srandy, ale skončilo to pri písaní zápisnice o tom o čom sme sa bavili. "Civili" nevedeli totiž ani slovo anglicky, lebo v školách sa učila ruština.
Po prevrate v novembri 1989 ale všetci poserkovia, ktorí ale mali dobré styky boli zrazu "celebrity". Aj to je realita.
Last edited by muziker; 23.05.2010 at 20:02.
Rílera ber jedným uchom dnu druhým von. To sa len tak podpichujeme. Síce mi s príborovými nožíkmi a ríler s katanou....ale to je jedno
Nie sú tu všetky témy len o hudbe. Dá sa tu diskutovať o hocičom. Preto sa táto kategória volá Gitarista.sk Café - tzv. kaviareň, kde sa dá pokecať
Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)