Zdravim chcem sa spytat ako pripojit nasledujuce repro k zosiku ?
Chcem ho prepojit cez ten 6,5 jack, ale neviem ci staci iba jeden kabel alebo treba do oboch ?
Alebo jeden je vstup a druhy vystup ?
Zdravim chcem sa spytat ako pripojit nasledujuce repro k zosiku ?
Chcem ho prepojit cez ten 6,5 jack, ale neviem ci staci iba jeden kabel alebo treba do oboch ?
Alebo jeden je vstup a druhy vystup ?
Last edited by koky; 28.01.2011 at 19:13.
Ak to je 3-pásmová bedňa, tak by to malo byť na vstup a výstup, ak teda...Vstupy by mali byť poprepájané a ten čierny a červený vstup ma usvedčujú v tom,že by to malo byť jedno, do ktorého vstupu to zapojíš.Osobne by som asi skôr použil Speakon koncovky.
Moje myšlienky behajú po bi-amp móde, ale to asi používa len firma Gallien-Krueger na svojich basových zosilňovačoch a reproboxoch. Takže to neber vážne.
Your ears are your most important piece of equipment. Unfortunately, they cannot be replaced as easily as your other gear.
So please, say to drummer, that now he can pull out the stoppers from ears and stop play like a deaf schmuck.
čaute, chcel by som sa niečo opýtať; s kamarátom chceme hrať duo gitara + basa, bicie máme nahraté zvlášť. Ako je to s PA? Treba reproduktor s mixom a keď už, môžme cez to hrať napr. aj basa a gitara + komp (bicie) naraz, či potrebujem ešte nejaké krabičky na nástroje? Nevyznám sa do toho moc, vďaka za odpoveď.
nič, odporúčam malé aktívne PA (aby ste nemuseli riešiť koncáky) a malý mix, podľa počtu stôp kt. potrebujete (gitara, basa, comp, spevy.....)
edit : samo že zvuk gitary a basy je dobré pred vstupom upraviť podľa potreby
GuitWashburn N2 Nuno Bettencourt Signature Model, Copy Of Strat, Marin Electroacoustic /nylon strings/
Bass Lakland Jazzbass, LTD ESP B206, Squier Pbass
Amp : Orange DT, Orange 2*12
Eff : AKG wireless system, In Ear monitoring system, Bassboard : Line selector, Zoom MS60-B, DIbox
Using : M-Audio Hardware, M-Audio Studiophile, Rode NT-1A, AKG-C1000/3000, Shure Beta52,SM57,SM58,PG56,PG81, Audix i-5
Ešte uvediem príklad. Povedzme že máme toto PA: http://muziker.sk/studio-podium/komp...epas-150m.html Natiahneme doň kábel z PC a ešte gitaru a basgitaru. Pred basu si mám dať teda ešte krabičku, resp. nejaký DI box, pred gitaru detto. Rozumiem dobre?
jj, 1,2 gitara , basa do linky, pred to DI box resp. efekt (mulťák, bársčo ... ) a do 3 stereo linka najlepšie comp ..
pozor na limity aby ste to neprestrelili![]()
GuitWashburn N2 Nuno Bettencourt Signature Model, Copy Of Strat, Marin Electroacoustic /nylon strings/
Eff : AKG wireless system, In Ear monitoring system, Bassboard : Line selector, Zoom MS60-B, DIbox
Using : M-Audio Hardware, M-Audio Studiophile, Rode NT-1A, AKG-C1000/3000, Shure Beta52,SM57,SM58,PG56,PG81, Audix i-5
aby si takému "slabučkému" systému nezasadil pecku napr. z basy prevaleným vstupom/výstupom a podobne..
Určite to bolo myslené trocha inak - a síce pozor na basu, aby "nerozhodila" všetky nástroje, čo sa takmer permanentne stáva ak ide basa na jeden zosík + box s gitarami a spevom pri vyšších hlasitostiach. Podľa možností by som odporúčal basu riešiť individuálne a všetko ostatné môže byť cez "PA". Prípadne primixovať ku všetkému iba dobre nastavený zvuk basy. Pozor hlavne na spodky (hutný zvuk basy). Osobne by som pre kľudnú dušu basáka riešil amplifikovanie basy podľa predstáv basáka individuálne (samostatným aparátom) a a zvukár by mal primixovať cez line out do "PA" upravený zvuk tak, aby nerobil bordel s ostatnými nástrojmi a z "PA aby liezol vyvážený zvuk..
Last edited by muziker; 26.11.2012 at 10:53.
Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)