+ Odpoveď do témy
Stránka 1 z 2 1 2 PoslednáPosledná
Zobraz výsledky 1 po 10 z 16

Téma: Pripojenie reproboxu k mixu

  1. #1
    Členom od
    Aug 2008
    Bydlisko
    Senica
    Príspevky
    7
    Points
    2,426
    Level
    29
    Sila Reputácie
    0


    Pripojenie reproboxu k mixu

    Zdravim chcem sa spytat ako pripojit nasledujuce repro k zosiku ?


    Chcem ho prepojit cez ten 6,5 jack, ale neviem ci staci iba jeden kabel alebo treba do oboch ?
    Alebo jeden je vstup a druhy vystup ?
    Last edited by koky; 28.01.2011 at 19:13.

  2. #2
    Členom od
    Jan 2010
    Bydlisko
    Myjava/Malý sl.rím(Trnava)
    Príspevky
    1,029
    Points
    5,384
    Level
    47
    Sila Reputácie
    27


    Re: Pripojenie reproboxu k mixu

    Ak to je 3-pásmová bedňa, tak by to malo byť na vstup a výstup, ak teda...Vstupy by mali byť poprepájané a ten čierny a červený vstup ma usvedčujú v tom,že by to malo byť jedno, do ktorého vstupu to zapojíš.Osobne by som asi skôr použil Speakon koncovky.
    Moje myšlienky behajú po bi-amp móde, ale to asi používa len firma Gallien-Krueger na svojich basových zosilňovačoch a reproboxoch. Takže to neber vážne.
    Your ears are your most important piece of equipment. Unfortunately, they cannot be replaced as easily as your other gear.
    So please, say to drummer, that now he can pull out the stoppers from ears and stop play like a deaf schmuck.

  3. #3
    Členom od
    Sep 2009
    Príspevky
    110
    Points
    4,145
    Level
    40
    Sila Reputácie
    15


    Re: Pripojenie reproboxu k mixu

    čaute, chcel by som sa niečo opýtať; s kamarátom chceme hrať duo gitara + basa, bicie máme nahraté zvlášť. Ako je to s PA? Treba reproduktor s mixom a keď už, môžme cez to hrať napr. aj basa a gitara + komp (bicie) naraz, či potrebujem ešte nejaké krabičky na nástroje? Nevyznám sa do toho moc, vďaka za odpoveď.

  4. #4
    Členom od
    Nov 2007
    Bydlisko
    Nová Dubnica
    Príspevky
    1,974
    Points
    18,106
    Level
    85
    Sila Reputácie
    48


    Re: Pripojenie reproboxu k mixu

    nič, odporúčam malé aktívne PA (aby ste nemuseli riešiť koncáky) a malý mix, podľa počtu stôp kt. potrebujete (gitara, basa, comp, spevy.....)
    edit : samo že zvuk gitary a basy je dobré pred vstupom upraviť podľa potreby
    GuitWashburn N2 Nuno Bettencourt Signature Model, Copy Of Strat, Marin Electroacoustic /nylon strings/
    Bass Lakland Jazzbass, LTD ESP B206, Squier Pbass
    Amp : Orange DT, Orange 2*12
    Eff : AKG wireless system, In Ear monitoring system, Bassboard : Line selector, Zoom MS60-B, DIbox
    Using : M-Audio Hardware, M-Audio Studiophile, Rode NT-1A, AKG-C1000/3000, Shure Beta52,SM57,SM58,PG56,PG81, Audix i-5

  5. #5
    Členom od
    Sep 2009
    Príspevky
    110
    Points
    4,145
    Level
    40
    Sila Reputácie
    15


    Re: Pripojenie reproboxu k mixu

    Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) Biťo Zobraz Príspevok
    nič, odporúčam malé aktívne PA (aby ste nemuseli riešiť koncáky) a malý mix, podľa počtu stôp kt. potrebujete (gitara, basa, comp, spevy.....)
    edit : samo že zvuk gitary a basy je dobré pred vstupom upraviť podľa potreby
    Ešte uvediem príklad. Povedzme že máme toto PA: http://muziker.sk/studio-podium/komp...epas-150m.html Natiahneme doň kábel z PC a ešte gitaru a basgitaru. Pred basu si mám dať teda ešte krabičku, resp. nejaký DI box, pred gitaru detto. Rozumiem dobre?

  6. #6
    Členom od
    Nov 2007
    Bydlisko
    Nová Dubnica
    Príspevky
    1,974
    Points
    18,106
    Level
    85
    Sila Reputácie
    48


    Re: Pripojenie reproboxu k mixu

    jj, 1,2 gitara , basa do linky, pred to DI box resp. efekt (mulťák, bársčo ... ) a do 3 stereo linka najlepšie comp ..
    pozor na limity aby ste to neprestrelili
    GuitWashburn N2 Nuno Bettencourt Signature Model, Copy Of Strat, Marin Electroacoustic /nylon strings/
    Bass Lakland Jazzbass, LTD ESP B206, Squier Pbass
    Amp : Orange DT, Orange 2*12
    Eff : AKG wireless system, In Ear monitoring system, Bassboard : Line selector, Zoom MS60-B, DIbox
    Using : M-Audio Hardware, M-Audio Studiophile, Rode NT-1A, AKG-C1000/3000, Shure Beta52,SM57,SM58,PG56,PG81, Audix i-5

  7. #7
    Členom od
    Sep 2009
    Príspevky
    110
    Points
    4,145
    Level
    40
    Sila Reputácie
    15


    Re: Pripojenie reproboxu k mixu

    Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) Biťo Zobraz Príspevok
    pozor na limity aby ste to neprestrelili
    Konkrétnejšie?

  8. #8
    Členom od
    Nov 2007
    Bydlisko
    Nová Dubnica
    Príspevky
    1,974
    Points
    18,106
    Level
    85
    Sila Reputácie
    48


    Re: Pripojenie reproboxu k mixu

    aby si takému "slabučkému" systému nezasadil pecku napr. z basy prevaleným vstupom/výstupom a podobne..
    GuitWashburn N2 Nuno Bettencourt Signature Model, Copy Of Strat, Marin Electroacoustic /nylon strings/
    Bass Lakland Jazzbass, LTD ESP B206, Squier Pbass
    Amp : Orange DT, Orange 2*12
    Eff : AKG wireless system, In Ear monitoring system, Bassboard : Line selector, Zoom MS60-B, DIbox
    Using : M-Audio Hardware, M-Audio Studiophile, Rode NT-1A, AKG-C1000/3000, Shure Beta52,SM57,SM58,PG56,PG81, Audix i-5

  9. #9
    Členom od
    Sep 2009
    Príspevky
    110
    Points
    4,145
    Level
    40
    Sila Reputácie
    15


    Re: Pripojenie reproboxu k mixu

    Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) Biťo Zobraz Príspevok
    aby si takému "slabučkému" systému nezasadil pecku napr. z basy prevaleným vstupom/výstupom a podobne..
    Pozeral som, to PA má limiter a kompresor na dve linky. Ale na oficiálnych stránkach píšu, že je to pasívny reprobox, tak by ma zaujímalo čo v prípade ak mám aktívnu basu.

  10. #10
    Členom od
    Dec 2007
    Bydlisko
    xxx
    Príspevky
    4,615
    Points
    35,149
    Level
    100
    Sila Reputácie
    89


    Re: Pripojenie reproboxu k mixu

    Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) 0liver Zobraz Príspevok
    Pozeral som, to PA má limiter a kompresor na dve linky. Ale na oficiálnych stránkach píšu, že je to pasívny reprobox, tak by ma zaujímalo čo v prípade ak mám aktívnu basu.
    Určite to bolo myslené trocha inak - a síce pozor na basu, aby "nerozhodila" všetky nástroje, čo sa takmer permanentne stáva ak ide basa na jeden zosík + box s gitarami a spevom pri vyšších hlasitostiach. Podľa možností by som odporúčal basu riešiť individuálne a všetko ostatné môže byť cez "PA". Prípadne primixovať ku všetkému iba dobre nastavený zvuk basy. Pozor hlavne na spodky (hutný zvuk basy). Osobne by som pre kľudnú dušu basáka riešil amplifikovanie basy podľa predstáv basáka individuálne (samostatným aparátom) a a zvukár by mal primixovať cez line out do "PA" upravený zvuk tak, aby nerobil bordel s ostatnými nástrojmi a z "PA aby liezol vyvážený zvuk..
    Last edited by muziker; 26.11.2012 at 10:53.

+ Odpoveď do témy

Informácie o téme

Users Browsing this Thread

Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)

     

Pravidlá prispievania

  • Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky