+ Odpoveď do témy
Stránka 2 z 2 PrváPrvá 1 2
Zobraz výsledky 11 po 16 z 16

Téma: Pripojenie reproboxu k mixu

  1. #11
    Členom od
    Jan 2010
    Bydlisko
    Kosice
    Príspevky
    301
    Points
    10,021
    Level
    66
    Sila Reputácie
    23


    Re: Pripojenie reproboxu k mixu

    Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) muziker Zobraz Príspevok
    ............. a síce pozor na basu, aby "nerozhodila" všetky nástroje, čo sa takmer permanentne stáva ak ide basa na jeden zosík + box s gitarami a spevom pri vyšších hlasitostiach. .........
    Svata pravda, basa je previt. Pokial samozrejme nehovorime o PA nejakeho obludneho kalibru s vezou zosikov a hradbami bedni, ako nam svojho casu riesil Jano Bic....

  2. #12
    Členom od
    Nov 2007
    Bydlisko
    Nová Dubnica
    Príspevky
    1,974
    Points
    18,106
    Level
    85
    Sila Reputácie
    48


    Re: Pripojenie reproboxu k mixu

    Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) muziker Zobraz Príspevok
    Osobne by som pre kľudnú dušu basáka riešil amplifikovanie basy podľa predstáv basáka individuálne (samostatným aparátom) a a zvukár by mal primixovať cez line out do "PA" upravený zvuk tak, aby nerobil bordel s ostatnými nástrojmi a z "PA aby liezol vyvážený zvuk..
    ani nemusí byť aparát, stačí DI a nejaký ROZUMNÝ efekt/mulťák resp. simulácia bedne (čo už veľa krát ma v sebe DI resp. konštrukčne už je to DIbox) aby do linky na mixe išiel už " hotový zvuk " a nie suchá basa..
    GuitWashburn N2 Nuno Bettencourt Signature Model, Copy Of Strat, Marin Electroacoustic /nylon strings/
    Bass Lakland Jazzbass, LTD ESP B206, Squier Pbass
    Amp : Orange DT, Orange 2*12
    Eff : AKG wireless system, In Ear monitoring system, Bassboard : Line selector, Zoom MS60-B, DIbox
    Using : M-Audio Hardware, M-Audio Studiophile, Rode NT-1A, AKG-C1000/3000, Shure Beta52,SM57,SM58,PG56,PG81, Audix i-5

  3. #13
    Členom od
    Dec 2007
    Bydlisko
    xxx
    Príspevky
    4,615
    Points
    35,149
    Level
    100
    Sila Reputácie
    89


    Re: Pripojenie reproboxu k mixu

    Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) Biťo Zobraz Príspevok
    ani nemusí byť aparát, stačí DI a nejaký ROZUMNÝ efekt/mulťák resp. simulácia bedne (čo už veľa krát ma v sebe DI resp. konštrukčne už je to DIbox) aby do linky na mixe išiel už " hotový zvuk " a nie suchá basa..
    Určite ano, je to jeden z jednoduchých spôsobov ako riešiť problém, ale je to vždy aj na basákovi ako si dokáže (a chce) upraviť zvuk svojho nástroja aby nerozd.bal zvuk celej kapely.

  4. #14
    Členom od
    Sep 2009
    Príspevky
    110
    Points
    4,145
    Level
    40
    Sila Reputácie
    15


    Re: Pripojenie reproboxu k mixu

    Okej, čiže schéma;

    1. Signál tejto (aktívnej) basgitary: http://www.hudobne-nastroje.sk/produ...actiona_ws.jpg
    ->
    2. do tohto DI Boxu: http://muziker.sk/ftp/shop/product_i...-bass_4444.jpg
    ->
    3. do tohto (pasívneho) PA: http://www.chappellofbondstreet.co.u...AGEPAS250M.jpg

    a všetko by malo šlapať.. (?)

  5. #15
    Členom od
    Feb 2011
    Príspevky
    70
    Points
    1,915
    Level
    26
    Sila Reputácie
    12


    Re: Pripojenie reproboxu k mixu

    oni sa ti snazia vysvetlit, ze pokial pustis basu s inymi nastrojmi, tak sa zvuk moze stat necistym kvoli fyz. vlastnostiam reprodukcie. Ked sa membrana rozkmita kvoli vytlakovaniu tonu z basgitary, tak je tazke tomu istemu reproduktoru zahrat cisty ton v strednom pasme. Aby sa ti potom nestalo to, ze hras na gitare vsetko je pekne a zrazu basak urobi slap a tvoja gitara uplne zmizne.

  6. #16
    Členom od
    Sep 2009
    Príspevky
    110
    Points
    4,145
    Level
    40
    Sila Reputácie
    15


    Re: Pripojenie reproboxu k mixu

    Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) umpiklumpik Zobraz Príspevok
    oni sa ti snazia vysvetlit, ze pokial pustis basu s inymi nastrojmi, tak sa zvuk moze stat necistym kvoli fyz. vlastnostiam reprodukcie. Ked sa membrana rozkmita kvoli vytlakovaniu tonu z basgitary, tak je tazke tomu istemu reproduktoru zahrat cisty ton v strednom pasme. Aby sa ti potom nestalo to, ze hras na gitare vsetko je pekne a zrazu basak urobi slap a tvoja gitara uplne zmizne.
    Je mi to jasné, nakoľko s tým už mám skúsenosti ( aktívna basa prerazila spev - bez DI Boxu, išla priamo do PA). Šlo mi iba o overenie schémy. Ďakujem všetkým, ktorí zareagovali, za objasnenie.

    Napokon to ale vyzerá, že predsa len basu zapojím zvlášť cez kombo, aby vynikli basy a nemusel som riešiť preamp. Ostatné nástroje (gitara, klavír, spev) zapojím cez PA.
    Last edited by 0liver; 25.12.2012 at 21:10.

+ Odpoveď do témy

Informácie o téme

Users Browsing this Thread

Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)

     

Pravidlá prispievania

  • Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky