+ Odpoveď do témy
Stránka 1 z 9 1 2 3 ... PoslednáPosledná
Zobraz výsledky 1 po 10 z 82

Téma: Nahrávanie

Členom od
    Aug 2010
    Level
    32
    Sila Reputácie
    15

1 z 1 užívateľov považuje tento príspevok za hodnotný

Nahrávanie

Čaute mám takú otázku ako nahrávate spev do počítača? Pretože som rozmýšľal že sa nahrám a že to sem hodím nech mi znížite sebavedomie XD. Skúšal som nahrávať cez audacity no iba to chrčalo a neviem či je to programom alebo tým že som to nahrával na mikrofón v notebooku

Členom od
    Nov 2005
    Level
    79
    Sila Reputácie
    43

Re: Nahrávanie

Najvhodnejsie je cez zvukovku s dobrym preampom, nezaskodi aj studiovy majk (ak to budes neskor mysliet vazne ). Celu tuto zostavu by si mal tak za 220 E (aj s xlr kablom).
    Stacila by aj ta zvukovka a lacnejsi majk, "najzakladnejsie" riesenie je asi vstavana zvukovka a majk z Tesca, ale tam nemozes cakat nejake super vysledky.
    Mozes nahravat aj cez vstavany mikrofon v notebooku, len si to musis riadne nastavit v nahravacom programe. Ja som to teraz len na skusku vyskusal rovnako v Audacity (cez vstavany majk v notebooku) a islo to v pohode, cisty zvuk. Tak neviem, skus sa pohrat s nastaveniami CTRL+P
    Téma o Rorym Gallagherovi:

reeller_sk: nebyť týchto zlosynov stále by sa hral jazzík a swing a nebol by to žiadny hnusný metal...
    Daemonion: sak to ze by si nemal co hrat
    -----------------------------
    NavzdyFender: ...a gitarista, ktorý má už na tom kolene toľko vyžmolenú gitaru...

Členom od
    Aug 2010
    Level
    32
    Sila Reputácie
    15

ono to bolo celkom v pohode (až na môj hlas ) no keď som skúsil dať niečo vyššie tak to začalo škrípať a šušťať (skúšal som aj odstrániť šum no moc to nepomohlo) ešte sa skusim pohrať s tým nastavením a potom ak sa za to čo vytvorím nebudem moc hanbiť tak to sem zavesím nech mi to zkritizujete

Členom od
    Aug 2010
    Level
    32
    Sila Reputácie
    15

Red face Re: Nahrávanie

no tak som sa niečo pokúsil nahrať a chcel by som počuť váš názor

originál: http://www.youtube.com/watch?v=Jd-4yjUS4Oo

moja verzia: http://uloz.to/8042522/test-wav

Členom od
    Aug 2010
    Level
    34
    Sila Reputácie
    17

keď som začínal so svojimi nahrávkami, tak na prvých som sa tiež nahrával na mic v notebooku, ďalej už na mic za asi 30eur, čo je tiež slabá kvalita, ale znelo to trocha lepšie a posledné nahrávky s tým micom už cez audacity ... nastav si intenzitu micu, aby to nechrčalo (či už v nastaveniach zvuku v ovládacích paneloch alebo v samotnom Audacity) + nakoniec ten šum môžeš odstrániť v audacity ... keď chceš poriadne nahrávky, tak kvalitné mikrofóny sú za cca 250eur (viac sa vyplatí kúpiť dynamický, keďže aj na tom budú dobre znieť nahrávky + využiješ ho aj na vystupovanie, ak by si niekedy chcel spievať aj mimo svojej izby .. ak už budeš superstar, tak môžeš mať dynamický na vystupovanie a kondenzátorový na nahrávanie ), a daj si to upraviť niekomu, kto sa do toho vyzná lepšie, má nejaký mixpult alebo čo ... alebo choď si to nahrať do štúdia, ale to je drahé, tuším sa to pohybuje okolo 50eur/hod., ak máš známeho tak menej ... alebo nahraj stopu spevu a daj to zmixovať niekomu do štúdia a mohlo by to byť o dosť lacnejšie

Členom od
    Nov 2007
    Level
    85
    Sila Reputácie
    50

ou tomáš... vitaj inak zas späť, dlho Ťa nebolo
    250 kvalitný na spev? ja viem, že si strelil od brucha ale pre info, dá sa podstatne lacnejšie - viď http://www.proaudio.sk/mikrofony/kon...e-nt1a---1522/
    a k tej úprave.. mixpult nepotebuješ, dnes sa to robí softwareovo..
    GuitWashburn N2 Nuno Bettencourt Signature Model, Copy Of Strat, Marin Electroacoustic /nylon strings/
    Bass Lakland Jazzbass, LTD ESP B206, Squier Pbass
    Amp : Orange DT, Orange 2*12
    Eff : AKG wireless system, In Ear monitoring system, Bassboard : Line selector, Zoom MS60-B, DIbox
    Using : M-Audio Hardware, M-Audio Studiophile, Rode NT-1A, AKG-C1000/3000, Shure Beta52,SM57,SM58,PG56,PG81, Audix i-5

Členom od
    Feb 2009
    Level
    76
    Sila Reputácie
    42

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) Lance Zobraz Príspevok
    tuším sa to pohybuje okolo 50eur/hod., ak máš známeho tak menej ...
    fuuu to vazne??..v Ke za 10 ecok a studio je tvoje na hodku
    without music, life would be a mistake. Friedrich Nietzsche

Členom od
    Nov 2007
    Level
    85
    Sila Reputácie
    50

všetko záleží na dohode ale čo ja viem tak za hýbu okolo 15e za hodinu, keď nemyslím tie úplne profi ale bežné štúdia
    GuitWashburn N2 Nuno Bettencourt Signature Model, Copy Of Strat, Marin Electroacoustic /nylon strings/
    Eff : AKG wireless system, In Ear monitoring system, Bassboard : Line selector, Zoom MS60-B, DIbox
    Using : M-Audio Hardware, M-Audio Studiophile, Rode NT-1A, AKG-C1000/3000, Shure Beta52,SM57,SM58,PG56,PG81, Audix i-5

Členom od
    Aug 2010
    Level
    34
    Sila Reputácie
    17

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) Biťo Zobraz Príspevok
    ou tomáš... vitaj inak zas späť, dlho Ťa nebolo
    250 kvalitný na spev? ja viem, že si strelil od brucha ale pre info, dá sa podstatne lacnejšie - viď http://www.proaudio.sk/mikrofony/kon...e-nt1a---1522/
    a k tej úprave.. mixpult nepotebuješ, dnes sa to robí softwareovo..
    nestrelil som, chystám sa na nákup tohto http://muziker.sk/bezdrotove-mikrofo...set-flexx.html

Členom od
    Nov 2007
    Level
    85
    Sila Reputácie
    50

bavili sme sa o mikrofóne na nahrávanie a nie o "relatívne lacnom bezdrátovom systéme" čo síce je to diverzitné AKG čo si poslal ale najnižšia rada...

+ Odpoveď do témy

Informácie o téme

Users Browsing this Thread

Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)

Pravidlá prispievania

• Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky