Zdravím všetkých. Na tomto fóre som nový a tak neviem či zaraďujem do správnej sekcie svoj článok no potreboval by som radu.
Mám doma zosilňovač Tesla Mono 50 a chcel by som prerobiť vstupy aby sa dali využívať.
Je tam teraz 6 vstupov:
2x mikrofón,
gramofón,
magnetofón,
universal,
a linka.
Tieto by som rád prerobil nejako nasledovne.
pri mikrofónoch by som len vymenil koncovky za nové čo ako predpokladám by pre mňa nemal byť žiaden problém.
No ďalšie dva vstupy by som rád prerobil pre gitaru. Nechcem zasahovať do konštrukcie. Chcem len vymeniť koncovky aby sa tam dal strčiť priamo gitarový kábel. Mohli by ste mi poradiť ktoré dva by boli najvhodnejšie? Uvažoval som nad univerzálnym a magnetorónovým. Samozrejme vodič pre nahrávanie z magnetofónového vstupu by som odpojil a vytvoril tak ďalší výstup pre nahrávanie. Šlo by to prerobiť takouto cestou? Ďalší vstup by som rád prerobil pre vstup napríklad z Mp3 prehrávača. Ten by som zamenil za gramofónový. no chcem sa opýtať či môžem signály z Mp3 prehrávača (ľavý a pravý) jednoducho spojiť a poslať do zosilňovača?
Taktiež by ma zaujímalo načo konkrétne slúži vstup linka. Nestretol som sa s tým a chcel by som si byť istý že ak sa pustím do prerábky tejto mašinky tak to nepokazím a bude to aj fungovať. Aký by tam bol najvhodnejší konektor?
Tu je schéma: http://www.radiojournal.cz/schemata/mono50.pdf