+ Odpoveď do témy
Stránka 1 z 15 1 2 3 11 ... PoslednáPosledná
Zobraz výsledky 1 po 10 z 142

Téma: Diskusia k Vladovym lekciam

Členom od
    Mar 2006
    Level
    80
    Sila Reputácie
    54

16 z 16 užívateľov považuje tento príspevok za hodnotný

Lightbulb Diskusia k Vladovym lekciam

Dámy a pani.Ked som pred nejakou dobou vymyslel na tomto fore Guitar Chalenge,tak som sa vas snazil donutit nie len k tomu aby ste se vzdelavali teoreticky ,ale aby ste na sebe zapracovali aj technicky.Vyberal som skladby vyrazove ako aj technicky narocnejsje. Vacinou je to ale problem vo vyber skladby lebo kazdy z vas je zamerany na iny styl muziky.Sem tam si vypocujem aj prispevky kto ako hra a ked ze aj ucim gitaru tak si dovolim tvrdit ze viem kto ma kde problem aj ked na to nereagujem.Tak ma napadla myslienka ze by som spravil taky rýchlokurz pre zaciatocnikov ako aj pre pokrocilejsich, ktory bude zamerany na synchronizáciu lavej a pravej ruky ako aj na kondiciu,roztiahnutie prstov a rytmické citenie.Ono to zase nebude taky rychlokurz.Bude to trvat asi 4,5 mesiaca .Tu nejde o ucast ako pri sutazi, tu ide o pravidelný trening bez ktoreho to proste nezahrate.Kludne mozte pokracovat v sutaziach ktore sa tu celkom zacinaju rozbiehat.Toto su cvicenia ktore vas budu postupne posuvat dalej a zdokonalovat vasu techniku hry. .System tejto hry je jednoduchy.Kazde dva týždne dam jedno cvicenie a kazdy sa mu bude venovat kolko chce denne.Vysledok sa dostavy len pravidelnym denným cvicenim.Priorita neni zahrat to rychlo ale cisto.Bolo by super keby ste nahrali vase pokroky,aby sme vedeli ako vam to ide a mohli si o tom pokecat. 2 tyzdne preto,lebo stres z terminu je najlepsia inspiracia ako sa posunut dalej.Cviceni bude 9 a budu mat urcitu postupnost.Ak sa dokazete venovat tymto cviceniam pocas tejto doby, tak verte tomu, za aj to najtazsie solo pre vas, bude potom uplne lahke.
    Ak nebudete mat zaujem alebo cas tak to netreba komentovat je to len na vasom rozhodnuti.
    V tomto mojom threade budem obcas vytvarat rozne serie cviceni pre tych ktory budu chciet byt vedeny ale nemaju vo svojom okoli ucitela.Tak isto budem rad za kazdy kvalifikovany nazor.

Ak nastupite na tento vlak tak sa pripravte na šialené tempo lebo kazdy den ked nebudete cvicit tak vam bude chybat a neda sa to tak lahko dohnat.

Budem to posielat v GP 5.2. Potom si mozte z podkladu urobiť MP3 alebo WAW a nahrat sa do toho.

Cele to spustim po velkej noci

http://forum.gitarista.sk/articles.php?c=54
    Last edited by trekker; 13.11.2011 at 11:13.
    Ibanez JS 1000 BTB Satriani Signatur

LINE 6 Spider III 150W+footswitch Line6 FBV 2

http://www.facebook.com/#!/group.php...00489150010853

Členom od
    Nov 2007
    Level
    75
    Sila Reputácie
    26

Re: Gitarove lekcie

som rad že toto forum dostava zase úroveň, vážne skvelý napad takto robit lekcie,
    Zapojim sa ale iba tak pomimo, lebo by som to určite časovo nestihal kedže na internate nemam PC a väčšinou ani gitaru. Mohol by si potom prosim ta tie cvičenia davat aj v nejakom inom formate ? stači aj ked to bude len odfotené s GP 5.2 , ide o to aby si to mohol pozriet aj ten kto nema GP 5.2 (ano viem že s tabov nevyčitam moc dynamiku atd.)
    Ibanez Prestige Rg 1570 MRB
    Squier Affinity Stratocaster - RW - 3 Tone Sunburst
    Home made guitar
    španielka marris
    Blackstar HT-5RH
    Kustom ARROW16DFXJ
    Digitech XMM Metal Master Distortion
    Wah Dunlop 95Q
    BOSS DS-1
    BOSS SD-1
    BOSS BF-2

Členom od
    Nov 2007
    Level
    85
    Sila Reputácie
    51

stačí export do *.pdf
    GuitWashburn N2 Nuno Bettencourt Signature Model, Copy Of Strat, Marin Electroacoustic /nylon strings/
    Bass Lakland Jazzbass, LTD ESP B206, Squier Pbass
    Amp : Orange DT, Orange 2*12
    Eff : AKG wireless system, In Ear monitoring system, Bassboard : Line selector, Zoom MS60-B, DIbox
    Using : M-Audio Hardware, M-Audio Studiophile, Rode NT-1A, AKG-C1000/3000, Shure Beta52,SM57,SM58,PG56,PG81, Audix i-5

Členom od
    Apr 2006
    Level
    83
    Sila Reputácie
    66

Ja tiez budem cvicit samostatne. Nie je problém, ja to potom poprevádzam na pdf. Inak na taby pouzivam free linux program tuxguitar. Precita vsetko a staci.

Členom od
    Nov 2006
    Level
    62
    Sila Reputácie
    40

Skvela myslienka trek, urcite si pocvicim tiez, no kazdy den sa mi dat cvicit urcite nebude. Tesim sa vsak, co si pripravil a ako budem stihat. A hlavne ci..

Členom od
    Apr 2011
    Level
    40
    Sila Reputácie
    22

Ja sa zúčastním, a pevne verím, že aj každý deň, nahrávanie uvidím snáď skrotím toho neskrotného vraníka menom Ableton a budem môcť každý deň nahrať svoj pokrok. Snáď to ale nebude 2 hodinové cvičenie, lebo už teraz každý deň cvičím do ZUŠky 2 hodiny + moje vlastné improvizačné (katafonické niekedy) improvizácie
    Awaken in the silent night. Alone, inland hysteria.I am a stranger in this land.Here I kneel before you. Oh, solemn glory. - CoL Following Betulas

Členom od
    Mar 2006
    Level
    80
    Sila Reputácie
    54

4 z 4 užívateľov považuje tento príspevok za hodnotný

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) SOAD Zobraz Príspevok
    Mohol by si potom prosim ta tie cvičenia davat aj v nejakom inom formate ? stači aj ked to bude len odfotené s GP 5.2 , ide o to aby si to mohol pozriet aj ten kto nema GP 5.2 (ano viem že s tabov nevyčitam moc dynamiku atd.)
    Chalani no takto vam to poviem.Tieto cvicenia nie su urcene len na nekonecne a stale sa opakujuce behanie po hmatniku do skrvavenia prstov.Maju harmonicky zvukovy podklad urceny prave k tomu aby ste vedeli nielen hrat,ale aby ste aj poculi co hrate a vtlacali si do hlavy charakteristickú harmoniu danej stupnice.Zjednodušene povedane,aby ste rozoznali rozdiel medzi napr.Lokrijskou a Aolskou stupnicou nie len na papieri ale aj z pocutia co vas vlastne pripravuje aj na imrovizaciu a nie len na to.Z kazdeho cvicenia sa da vytazit maximum, nie len noty a prstoklad ale aj preco to vlastne funguje.Tak ze pdf subor alebo fotka nesplna ucel v podstate len ciastocne ale moze sa vam aj stat, ze spadnete do cviciaceho stereotypu co vas moze casom aj prestat baviť.Nainstalovat si GP neni az taka neprekonatelna vec alebo iny soft ktory podporuje prehravanie tablatur.To je len moje doporucenie nie povinost.

Co sa týka dynamiky tu som tam zapisal ako aj prstoklad.Vysvetlím v priebehu.
    Last edited by trekker; 18.04.2011 at 23:03.

Členom od
    Mar 2011
    Level
    22
    Sila Reputácie
    14

otázka na trekkera: ako skúsený musím byť, aby som sa zapojil.
    Guitar: Ibanez GRG170DX + EMG 81/85, Cort AD870 (R.I.P 2.2.2010 - 7.7.2012)
    Amp: Vox MINI3
    Effect: Modtone Speedbox Distortion

Členom od
    Nov 2008
    Level
    68
    Sila Reputácie
    28

v uvodnom prispevku to mas napisane ze aj pre zaciatocnikov

Členom od
    Mar 2006
    Level
    80
    Sila Reputácie
    54

3 z 3 užívateľov považuje tento príspevok za hodnotný

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) Chesus Zobraz Príspevok
    otázka na trekkera: ako skúsený musím byť, aby som sa zapojil.
    Tato otazka neni az taka dolezita.Najhorsie co sa ti moze stat je ze nebudes stihat tempo ktore som dal, ale pointa celeho tohto pribehu je ze neni dolezite kde si ale kde sa mozes dostat.Osobne si myslim ze nikto nebude stihat dvojtyzdnove tempo pretoze takto to nefunguje.Kazdy ma svoj vlastny cas ako rychlo sa dokaze ucit a v skutocnosti by si mal kazdy z vas urcit sam kolko potrebuje casu na konkretne cvicenie. Ale ako som napisal cas je najlepsia motivácia .Prve tri cvicenia su relativne lahke ale na tie ostatne budete potrebovat daleko viac casu mozno aj rok aby to bolo zvladnute s nadhladom, lebo to budu aj kondične cvicenia a za dva tyzdne sa to fakt neda zvladnut.Preto som napisal ze vam bude chybat kazdy den ked sa vam nebude chciet cvicit. .Ja som to stiahol na 4,5 mesiaca koli prazdninam a koli zaujmavosti aby ste necakali dlho a aby ste boli zvedaví co zase pride.Ale dufam ze sa aspoň pokusite nechat sa trosku tlacit dopredu a nebudete to vzdavat ked vam to hned nepojde.Koniec koncov je to pre vas nie pre mna.

+ Odpoveď do témy

Informácie o téme

Users Browsing this Thread

Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)

Pravidlá prispievania

• Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky