+ Odpovedaj k článku
Stránka 1 z 3 1 2 3 PoslednáPosledná
Zobraz výsledky 1 po 10 z 25

Článok: Gitarove lekcie od Vlada - I. trioly

Členom od
    Mar 2006
    Level
    80
    Sila Reputácie
    53

12 z 12 užívateľov považuje tento príspevok za hodnotný

Post Gitarove lekcie od Vlada - I. trioly

OK.Takze vam posielam prve cvicenie

Nieco vam k nemu napisem aby ste vedeli co je dolezite vediet -

Tak hned na zaciatku.Nad kazdou tazkou dobou je taka strieska (znacka).Znamena ze tento ton je silnejsi ako ostatne.Treba ho normalne silno udriet trsatkom aby bolo pocut rozdiel v sile uderu.Je to taky zakladny nacvik dynamiky.Netreba to podcenovat a treba si na to davat pozor.Uci vas to aj istote a ovladani trsatka.

Tie znacky dole (sipka aj mostik) je smer trsatka .Mostik je brnknutie dole a sipka brnknutie hore.Hovori sa tomu aj uhoz hore alebo uhoz dole.Dolezita vec.Ked zacnete cvicenie uhozom dole a zahrate ho cele, tak druhy krat ho zacnine uhozom hore a zahrajteho cele.Je veľmi dolezite vediet hrat aj z hora aj z dola.Len v tedy zvladnete cvicenie pokial viete obidve verzie v rovnakom tempe.Toto bude platit pre vsetky cvicenia.

Nesmu vam v ziadnom pripade preznievat struny.To znamena ze kazdy ton ktorý zahrate musi byt cisty.Nesmie vam doznievat predchadzajuci ton ani ziadna ina prazdna struna.Musite sa naucit zatlmovat struny na ktorach sa momentalne nehra bud pravou alebo lavou rukou.Tato technika neni lahka.Tí co sa s tym uz stretli tak vedia o com rozpravam.

Dalej sa stretnete s číslami v kruzku.To je prstoklad lavej ruky.1-ukazovak,2-prostrednik,3-prstenik,4-malicek.Nerobte si vlastný.Treba dodrzat ten ako je napisane.Kazdy prst ma svoje miesto.Toto je pisane v ramci ekonomickeho hrania.

A este jedna rada.Snazte sa za kazdu cenu davat prsty kolmo na hmatnik.Nesmu ist sikmo.Budete mat potom problem roztahovat prsty.

Vsetky znacky su pisane len na zaciatku ale platia pre vsetky takty pokial neni zmena.

Este raz opakujem.Nesnazte sa to zahrat cim najrýchlejšie.V týchto cviceniach ide o to aby ste si zafixovali techniku pravej a lavej ruky.Aby ste to hrali automaticky a nemuseli nad tym premyslat.Ak to bude ciste cele,pridajte si rychlost ale ak nie tak je to zbytocne.

Druhe cvicenie bude 8.5.2011

edit: Tu je export do .pdf pre tych, ktori nemaju Guitar Pro - http://www.edisk.sk/sk/stahni/04311/..._962.77KB.html . Dik Mr. James.
    Attached Files
    Last edited by trekker; 02.05.2011 at 17:22.
    Ibanez JS 1000 BTB Satriani Signatur

LINE 6 Spider III 150W+footswitch Line6 FBV 2

http://www.facebook.com/#!/group.php...00489150010853

Členom od
    Nov 2005
    Sila Reputácie
    43

1 z 1 užívateľov považuje tento príspevok za hodnotný

Gitarove lekcie od Vlada - I.

Poprosim vsetkych, ak chcete pisat do tejto temy, tak iba k veci, konstruktivne pripomienky, mozte pridavat exporty .gp suborov do .pdf a podobne detaily, ktore pomozu Vladovi v jeho snazeni. Thanks !
    Last edited by Fil; 27.04.2011 at 16:40.

Členom od
    Mar 2006
    Sila Reputácie
    53

5 z 5 užívateľov považuje tento príspevok za hodnotný

Re: Gitarove lekcie od Vlada - I.

Dasia dolezita vec.Davajte si pozor na to,aby ste nedvihali prsty moc daleko od hmatnika.Stracate moc casu kym ich zase polozite na strunu a pri rýchlom hrani to nebudete stihat.Je dolezite sa to naucit na zaciatku lebo sa vam moze stat ze si na to zvyknete a neskor sa vam bude tazko zbavovat tohoto zlozvyku pokiaľ budete chciet hrat rýchle veci.

Členom od
    Mar 2006
    Sila Reputácie
    53

Chalani.Pomaly to bude uz týždeň.Ak by sa vam dalo niektorým tak by ste mohli v nedelu poslat nejaku nahravocku aby sme mohli aj trosku popocuvat ci netreba nejako usmernit alebo poradit.Ked to budete nahravat tak to nahravajte bez efektu alebo akejkolvek modulacie zvuku a napiste aj v akej to je rýchlosti.Mozte aj video cez webkameru.

Členom od
    Apr 2011
    Sila Reputácie
    21

No tak som sa ako prvý odvážil tak prikladám môj výtvor.
    Gitara nahrávaná cez Guitar rig 4 (nejaký tweed jazz) preset a Ableton. Hral som v 120 BMP tempe každý odsek 4 opakovania všetko na jeden šup.
    Čo sa týka dynamiky, moje aktívky a skvelý noťasový vstup ju úplne zabili len sem tam to je počuť.

http://soundcloud.com/mess-kun/trekk...ie-no-1-trioly

Len buďte na mňa jemní som krehké stvorenie

Členom od
    Mar 2006
    Sila Reputácie
    53

Mess.Toto neni tvoja rýchlosť.Rytmicky nepresne,niektore tony su slabsie niektore silnejsie.Nemas kontrolu nad pravou rukou,Ale to je sposobenou tou rychlostou.To pocut aj pri prechodoch na ine pozicie.Skoro vsade mas glisanda(sklz)ktory je pri takychto cviceniach neziaduci ba az vyrusujuci.Skus to nahrat asi tak na 100 BPM.Akcenty ziadne,alebo skus silnejsie.A na konci sa ti rozišla synchronizácia koli rychlosti a unave.
    Celkovo dobre.
    Last edited by trekker; 26.09.2011 at 20:23.

Členom od
    Jan 2010
    Sila Reputácie
    21

Tu či do diskusie to davať? no hodim to sem moja verzia: http://www.youtube.com/watch?v=2RXorbP8MD8
    Neni to na full speed a je tam par prešlapov čo som pomylil tak snad nevadi. Každopadne super cvičenie a mam ešte čo robiť aby som to zahral s prstom v exkrement ventile

Členom od
    Mar 2006
    Sila Reputácie
    53

Tie prešľapy.Mas podla mna malo odohrate tak ze ti niektore prstoklady robia problemy ale je to len vec casteho opakovania aby si si vytvoril istotu v pozicii a polohe prstov.Mal som aj pocit ze ti odchadzala kondicka.Tie casti ktore ti robia najvacsie problemy cvic samostatne, castejsie a pomalsie aby si nevchadzal do tychto poloch zo strachom ci to zvladnes lebo sa hned pomýliš.Tie akcenty boli super.Pochopil si to spravne.Treba si na ne zvyknúť v tychto jednoduchsich polohach lebo neskor to bude zlozite a rytmus sa bude obracat a menit.Tam uz neni cas premyslat ci som ho tam dal alebo nie.
    Este dopis v akej to bolo rychlosti.

Členom od
    Jan 2010
    Sila Reputácie
    21

Som to spomalil cez GP5 som tam zaškrtol x0.75 takže tak. Tie akcenty maš pravdu no. Ešte furt nad nimi uvažujem aby som nezabudol atd.. neni to take lahke ako sa zda no a s tym odohratim mas zase pravdu. S tou kondičkou viac menej tiež. Ten odsek 7 ma najviac vyčerpava

Členom od
    Apr 2011
    Sila Reputácie
    21

Tak prikladám tri pokusy
    100 BPM
    http://soundcloud.com/mess-kun/trioly100bpm

120 BPM
    http://soundcloud.com/mess-kun/trioly120bpm

150BPM - toto je viacmenej len na pokus kam som to schopny vytiahnut, a neni to myslim az take zle akurat tam uz som na akcent nekladol ziadny doraz, ukamenovat !!!
    http://soundcloud.com/mess-kun/trioly150bpm

+ Odpovedaj k článku

Informácie o téme

Users Browsing this Thread

Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)

Kľučové slová pre túto tému

Pravidlá prispievania

• Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky