+ Odpovedaj k článku
Stránka 1 z 3 1 2 3 PoslednáPosledná
Zobraz výsledky 1 po 10 z 29

Článok: Gitarove lekcie od Vlada - II. sestnastiny

Členom od
    Mar 2006
    Level
    80
    Sila Reputácie
    54

11 z 11 užívateľov považuje tento príspevok za hodnotný

Post Gitarove lekcie od Vlada - II. sestnastiny

Druhe cvicenie je zamerane na sestnastinove noty.Plati tam to iste ako pri prvom cviceni.Netreba zabudat na obratenie brnkania a príraz na kazdu tazku dobu.

A neprestavajte dalej trenovat aj prve cvicenie dokým ho nedostanete do dokonalosti..Treba si osvojit aj trioly aj 16-tky.

Tretie cvicenie bude 22.5.2011
    Attached Files
    Last edited by trekker; 10.05.2011 at 01:03.
    Ibanez JS 1000 BTB Satriani Signatur

LINE 6 Spider III 150W+footswitch Line6 FBV 2

http://www.facebook.com/#!/group.php...00489150010853

Členom od
    Mar 2011
    Sila Reputácie
    14

Re: Gitarove lekcie od Vlada - II. sestnastiny

Členom od
    Oct 2006
    Sila Reputácie
    25

na zaciatku 81. taktu nie je preklep v prstoklade? namiesto 1-2 1-2 sa mi zda byt omnoho logickejsie 1-3 1-3

Členom od
    Mar 2006
    Sila Reputácie
    54

Ano je tam preklep.Nejako mi to uslo pri pisani..Logika v prstoklade hra velku ulohu.

Členom od
    Nov 2006
    Sila Reputácie
    40

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) m4jo Zobraz Príspevok
    na zaciatku 81. taktu nie je preklep v prstoklade? namiesto 1-2 1-2 sa mi zda byt omnoho logickejsie 1-3 1-3
    Da sa to zvladnut aj ako 1-2, cez 3 prazce, no v tomto pripade 1-3 pasuje asi lepsie vzhladom na to, co ide dalej, si myslim..

Členom od
    Nov 2006
    Sila Reputácie
    40

trek, tak trioly su v porovnani so sesnastkami brnkacka. Okrem faktu, ze do jednej doby tu treba pri rovnakej rychlosti napratat este o jednu notu/ton viac, tie mydlenice v zavere su znacne narocne aj na zapamatanie. Cast postupov z uvodu je zasa podobna ako v triolach. A preco prave beckove toniny, ked GP nema rad becka? Neslo to transponovat? Alebo je na to dajaky dovod?..

Členom od
    Mar 2006
    Sila Reputácie
    54

Tak to sa potom budes asi tesit na tretiu lekciu.Tam sa bude kombinovat triola so 16-kami.Co sa tyka tej tóniny.Tym som sa nezaoberal.Ja som to len prepisal z papiera do GP a ostatne nastroje a harmoniu som si povymýšľal.

Členom od
    Oct 2006
    Sila Reputácie
    25

mne sa zdaju sestnastiny byt v principe lahsie ako trioly, akurat to tempo je sialene. pri niektorych castiach mam co robit aj pri 50% rychlosti. a na pamatanie tam toho az tak vela nie je (odseky 1-4 su komplet rovnake s predchadajucou lekciou akurat o 3 poltony vyssie + sa treba naucit 4 pentatonicke postupy)

Členom od
    Jan 2010
    Sila Reputácie
    22

Trioly boli lahsie pri prechode zo struny na inu strunu (zaciatocny uder zhora). Zozaciatku mi tie 16 davali strasne moc zabrat ked som zacinal uderom zhora tak pri prechode na dalsiu strunu som sa bud vzdy zasekol alebo podvedome zacal dalsiu strunu uderom dole. Kazdopadne tempo je na mna moc to je uz skoro rychlost pre mna jak sweepovanie . Davam to tak na 70bpm pricom ked robim udery zhora tak sa este poradne musim zapriet do mysle atd. . Ani udermi zhora dole nesom bars jaky frajer ale cvicime co sa da. Nahravka bude len to treba este viac precvicit no nez sa dostanem na 120bpm + dokonale zvladnutie tak pretecie este veeeeeeeeela casu.

Členom od
    Feb 2009
    Sila Reputácie
    42

tu prvu uz zvladam celko vpohode na 120..akurat prechody medzi odsekmi su sem tam problem ked niesom culi v mysli..ta druha sa zdala dost velky orech ale ide mi to uz aj ma 80 bps aj zhora aj gilbertovsky zdola.. najvacsi problem mi robi prehadzovanie tych "boxov" neskor od 85 bps..16 tiny su na prizvuk by som povedal intuitivnejsie ako tie trioly..resp je to cloveku prirodzenejsie kedze sme cely zivot ovplivnovani prevazne stvrtinovym taktom z kazdej strany (teda myslim ze preto) ..dakujem Trek ze to tu organizujes, vzdy ked zapnem tie cvicenia tak so sebou 10 minut bojujem az kym si neuvedomim ze pokial neviem ani len toto tak co vlastne chcem hrat, a ked demotivacia opadne tak je to krasny pocit na sebe pracovat..uz chapem preco sa vravi ze hudba slachi cloveka, vacsiu davku trpezlivosti som snad zatial inde nevynakladal

+ Odpovedaj k článku

Informácie o téme

Users Browsing this Thread

Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)

Pravidlá prispievania

• Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky