+ Odpoveď do témy
Zobraz výsledky 1 po 6 z 6

Téma: môže sa niečo poškodiť?

Členom od
    Apr 2008
    Level
    47
    Sila Reputácie
    16

môže sa niečo poškodiť?

čaute. kupil som si nedavno lampovu gitarovu hlavu na ktorej su dva vstupy (hi-gain a low-gain). gitaru mam s aktivnymi snimacmi. moze sa na zosiku nieco poskodit ked budem stale zapojeny do hi-gain inputu? lebo vsade sa docitam len to ze pre aktivnu elektroniku je robeny ten druhy vstup.

Členom od
    Apr 2006
    Level
    87
    Sila Reputácie
    29

Re: môže sa niečo poškodiť?

Nemyslim, ze by sa tam malo neico poskodit, maximalne ten signal bude trochu prebudeny, len nechapem preco by si to mal mat v hi gaine, ked vies ze to ma byt v tom druhom
    Fender Strat (Dimarzio Super Distortion pickup)
    Line6 UX2

Členom od
    Apr 2008
    Level
    47
    Sila Reputácie
    16

lebo ked to pichnem do hi-gainu tak mi to poskytne väcsie skreslenie tak asi preto ... len zbieram informacie co a ako, nic viac diky za odpoved.

Členom od
    Jul 2006
    Level
    70
    Sila Reputácie
    43

Toto je ideálna otázka na uja muzikera.

Ja tvrdím, že sa nestane nič, ak tá hlava nie je vadná. Aktívny snímač bude fungovať ako obyčajný preamp (alebo ak chceš, tak "booster"), len ho nemáš na podlahe ale priamo v gitare.

Lo gain je tam práve na to, aby ti signál toľko nekreslil. Ale contra gustum ...

Členom od
    Apr 2006
    Level
    87
    Sila Reputácie
    29

V podstate je tam len rozdiel v impedanciach vstupov. Ide o to, ze aktivny snimac ma vyssie vystupne napatie ako pasivny, a tak sa zapaja do vstupu, ktory ma vyssiu impedanciu aby nedochadzalo k prebudeniu preampu a nasledne k silnejsiemu skresleniu. U pasivnych snimacov je to naopak, cize sa zapajaju do vstupu s nizsiou impedanciou, aby signal nebol zbytocne zoslabovany. V podstate tym, ze zapojis aktivny snimac do vstupu s nizsiou impedanciou dochada len k vyssiemu vybudeniu preampu a nasledne aj koncoveho stupna co sa prejavy na silnejsiom skresleni, v podstate vsetky tieto skreslovatka ako distortiony a over drivere su zalozene na tom, ze je signal prebudeny a dochadza k jeho skresleniu. Pokial by si chcel nejako poskodit kombo, musel by si na vstup priviest viac ako len signal z nejakeho aktivneho snimaca
    Fender Strat (Dimarzio Super Distortion pickup)
    Line6 UX2

Členom od
    Apr 2008
    Level
    47
    Sila Reputácie
    16

diky za odpovede na nejakom inom fore by som sa takej normalnej odpovede asi nedockal

+ Odpoveď do témy

Informácie o téme

Users Browsing this Thread

Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)

Pravidlá prispievania

• Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky