5 z 5 užívateľov považuje tento príspevok za hodnotný
Prstolamy :)
toto krátke cvičko je stupnica Gdur a ku každému jej tónu sa pridá kvinta. G D A E H F# atd. a späť. Dodržte prstoklad, prídete na to, že je dosť obtiažne obsluhovať malíček v tempe pri prechode na susednú strunu, viď. napr. druhý a tretí tón v prvom takte. celé je to v 2.polohe.
pozor na akcent na každú prvú. ak sa poriadne sústredíte na všetko, rýchlosť tých 106 bpm bude úplne stačiť.
Ešte doplním, že to nemusí byť iba v kvintách, môžete skúsiť kvarty, sexty, septimy...
Last edited by VladoKN; 10.06.2011 at 10:44.
Dôvod: lebo sa mi chcelo :)
Uz to ide Vlado, len to Marekove forum chce, aby bolo kazda tema potvrdena moderatorom, tak preto sa to hned neobjavi Ale to zmenim.
Téma o Rorym Gallagherovi:
reeller_sk: nebyť týchto zlosynov stále by sa hral jazzík a swing a nebol by to žiadny hnusný metal...
Daemonion: sak to ze by si nemal co hrat
-----------------------------
NavzdyFender: ...a gitarista, ktorý má už na tom kolene toľko vyžmolenú gitaru...
Áno, ja som to dal naschvál schvalovať, nech sa v lekciách neobjavujú SPAM a kadejaké neplnohodnotné príspevky.
Chcel som to mať na vysokej úrovni Ale nie je to moje fórum, tak sa prispôsobím
To je v pohode Marek, nevedel som, ze to bol zamer. Uznavam
Téma o Rorym Gallagherovi:
reeller_sk: nebyť týchto zlosynov stále by sa hral jazzík a swing a nebol by to žiadny hnusný metal...
Daemonion: sak to ze by si nemal co hrat
-----------------------------
NavzdyFender: ...a gitarista, ktorý má už na tom kolene toľko vyžmolenú gitaru...
cvičil niekto toto krátke cvičenie? pre inšpiráciu sem dám jedno video. asi od 2:40 do 3:30 John Scofield hrá myslím, že dórsku stupnicu. najprv to ukáže s terciami, potom kvartami, kvintami, sextami, septimami. http://www.youtube.com/watch?v=KKSg2kw7KfA
cvičil niekto toto krátke cvičenie? pre inšpiráciu sem dám jedno video. asi od 2:40 do 3:30 John Scofield hrá myslím, že dórsku stupnicu. najprv to ukáže s terciami, potom kvartami, kvintami, sextami, septimami. http://www.youtube.com/watch?v=KKSg2kw7KfA
ano vladko, intervaly treba mat zmaknute v kazdej tonine hocijako hore dole krizom krazom )))