dilema: privelky vykon, co s nim
Takze vec sa ma takto. som hrdym vlastnikom fendra hot rod deluxe, dokonale takmer po vsetkych strankach, lubim ho a vsetky male nedostatky mu odpustam. az na tych jeho hlucnych 40w. kombo som kupoval kvoli kapele, s ktorou to bozhuial nevyslo nakolko sme dlhu velmi dlhu dobu nezohnali skusobnu a kamos, s ktorym hravam ma v plane ist v septembri do anglicka. cize 40w mi bude na...no vsak viete.
naskyta sa tu jasna odpoved "vsak ho predaj". tu nastava jeden maly problem. ako som si tak na bazaroch vsimol vcelku tazko sa predava. resp mam pocit ze predavajuci tlacia cenu vzufalstve dole len aby ho uz konecne predali. moje ma rok a pol a prevetrane bolo dva razy, inak dokopy mozno 30hodin na hlasitosti ze to ledva hralo, co ale ziaden kupujuci nepochopi. momentalne stoji takmer 800 a predavat ho za 500e je sialenstvo. inzerciu som este neskusal, toto je zatial len co som vypozoroval. zatial som iba v stave uvazovania
moznost cislo dva je kupit vykonovu brzdu(attenuator). co su dalsie natlacene peniaze do toho a nie je to myslim malo, este musim zistit kolko byt to stalo od hot amps resp ci by gerhat nevedel nieco take spravit, vraj to kazi zvuk, skor odchadzaju lampy (??? zda sa mi to blbost ale elektornik nie som)
moznost tri je predsa len predaj a tu nastava dalsia otazka, co dalej? okrem hot roda mam 15 wattoveho pavuka no chcel by som radsej celolampu. predstavy su: 5w no idealn 15(keby sa naskytla moznost hrat s niekym) s moznostou znizenia vykonu priamo na kombe, 10 alebo 12" repro, efekty v nom nepotrebujem no reverb by to chcelo najlepsie pruzinovy ale co som tak narychlo popozeral tak mozem len snivat. v pripade jednokanalu cisty zvuk pri vyssej hlasitosti, max jemny crunch, ktory sa da vyriesit stiahnutim volume na gitare a samostatny potak gain. ako som spominal mam rad zvuk svojho hot roda takze zvukovo nieco okolo fendra. taky moj rychly vyber laney cub12r, vht special 6 prip ultra (asi nebude moznost vyskusat)), vox ac4, mozno nieco zo serie kustom defender pripadne v trochu vyssej cene hayden mini mofo 15 vraj sa to da dostat na 2w no nejaky prepinac alebo nieco podobne som si nevsimol. primarne chcem kombo na doma
nasiel som na nete este jedno mozne riesenie ale to uz len v ramci filozofovania. vymena vykonovych lamp 6L6 za EL34. vraj by to malo po vymene a prerobenia biasu z "fixed to cathode" znizit vykon zhruba o polovicu ale moze idist trafo nakolko nie je dimenzovane presne na to. neplanujem to robit, to len tak pre zaujimavost. niektore komba hayden ponukaju takuto moznost uz z vyroby
poprosim vas len veci k teme (vase hadky o tom kto ma ...vacsiu gitaru ma nezaujimaju) konstruktivne napady idealne aj s nejakym oddovodnenim, najlepsie osobne skusenosti. to ze je to subjektivna vec a ze si to mam ist vyskusat mi hovorit metreba. ak bude dostupna takato moznost tak ju vyuzijem. vdaka
tak a babo rad!
...ked raz vyrastiem tak si kupim nejaku peknu lubovku a ked nahodou vyrastiem este viac a nebudem vediet co od dobroty tak si kupim dobro
"Nikdo není opravdu dobře oblečen, nenosí-li úsměv." P.B. Shelley
Lekvár je produkt šialenej myšlienky neurobiť zo všetkých sliviek slivovicu....
Stará cigánska múdrosť: Učme sa hudbe, lebo lepšie je mať na brade jeden mozoľ od huslí, ako na rukách desať od roboty