5 z 5 užívateľov považuje tento príspevok za hodnotný
SÚŤAŽ!!! Guitar Challenge 6
Mam pre Vas dalsiu zabavku.V predoslom GCH ste mali tvorit solo do harmonickeho doprovodu.Tentokrat to trosku obratime.Budete tvorit harmonicky doprovod do uz pripraveneho sola.Cize do spominaneho sola pridate BASU,BICIE a HARMONICKY DOPROVOD.Co sa týka tychto dalsich nastrojov ich pocet bude neobmedzený.Mozte pridat aj viac nastrojov aj dvoje bicie,pokial to bude mat zmysel atd.Pýtate sa ako to mate nahrat?Ved sa to neda.Tento GCH6 bude netradicny v tom ze to nebudete hrat.Bude to sutaz vasich teoretickych znalosti a taktiez vasej fantazie.Tato sutaz bude prebiehat len za vasom pocitacom pri ktorom tak radi vysedavate.Aspoň nebudete surfovat po kravinach a snat sa aj nieco naucite.Cele som to spravil do GuitarPro 5.2,cize presne do toho programu v ktorom mate vsetky cvicenia.Pouzil som skladby a cvicenia z mojich dalsich cviceni pre Vás.Aspoň budem mat istotu ze to nenajdete nikde na internete a taktiez zistite kolko ma to stalo prace kym som tie predosle cvicenia dostal do podoby ktoru som vam posielal.
Co sa tyka hodnotenia.Hrozne ma zaujima ako sa dokazete popasovat s nastrojmy ktore tam poridavate,aby bol celok zaujimavy a malo to gule.Nastrojov je tam neurekom,zvukov tak isto.Je to vlastne aranzma skladieb.Vy co mate kapely a tvorite vlastnu muziku tak viete o com pisem.Vy co nemate tak si to mozte skusit.Uvidite ze to neni taka sranda ako sa zda.Jeden taky malý oznam.Nevymieňajte si napady medzi sebou.Skuste si to zaranzovat samy aby to malo zmysel pre vas.Sutaz a vysledok v nej neni az taky podstatny ako to ze si to skusite samy.
Co sa tyka druheho hodnotenia.Malo by to byt spravne po teoretickej stranke.Pouzite akordy,ci su neni mimo stupnice....atd.Proste by to malo byt OK.Tu by som poprosil nasich lektorov alebo inych ktory tu chodia aby mi to pomohli odkontrolovat lebo ja v teorii nie som az tak doma ako sa zda.
Nebudem Vas tlacit do nejakych termínov.Ked to budete mat tak to poslite,ale dufam ze pokial to nebude spojene s nahravanim alebo inými komplikáciami tak Vas bude viac ako menej.A taktiez aby to netrvalo pol roka.Poslem tri veci a pokial sa jednej budete venovat týždeň tak aj s úpravami by to nemalo trvat dlhsie ako mesiac.Ale ako vas uz poznam tak dva az tri mesiace bude akurat ale mozno prekvapite.(Tejto poslednej vete sam neverim)
trek, cestne sa priznavam, ze toto je na mna narocne (aj po casovej stranke) a teda sa ospravedlnujem, no GCH6 sa nezucastnim. Som vsak zvedavy na to, ako to zvladnu ti, co sa do toho pustia a drzim im palce. Ked som sa na to pozrel prvykrat, tak som mal rovnaky pocit ako keby ma postavili na operacnej sale pred pacienta s prasknutym slepym crevom, vrazili do ruky skalpel a nariadili "rez, operuj!" ..
Tiez to je na mna vela... . Odo mna skor cakaj coskoro nahravku na tie tvoje cvicenia(sskip lebo tie mi dost pomahaju sa zlepsit v technike ale o tomto nemam vobec sajnu co a jak....este som nedosiel na taky level
Ja som si teda povedal ze aspon pri jednom cviceni by som to skusit mohol a teda dufam ze sa mi podari to dokoncit. Tiez je to pre mne narocne a myslim ze aj to je dovodom preco sa na tychto GCH nezucastnuje tolko ludi. Ved predsa len improvizacia alebo kompozicia je uz onieco narocnejsia ako naucit sa nejaky riff
mozno to by az tak problem nebol, mozno viac ludi (sudim podla seba ) odradza skor to, ze je pre nich trosku problem nahrat nieco v dobrej kvalite, popripade este ako v tomto pripade robit aranzma skladby. skusenosti treba zbierat aj v tomto smere, to je pravda, ale ja by som sa asi neodvazil dat sem nieco co som nahral kedze to uz mne ked to pocujem prvy krat pili usi..
Je mi jasne ze to neni lahke a ze vas tlacim do inej dimenzie ako je cvicenie alebo nejaky rif.Toto ale jednoducho patri k zvladnutiu gitary preto ze vediet zahrat rif alebo cvicenie vas neposuva tam kde vacsina zvas chce ist.Mne to ale pripada tak ze nieste dost ambiciózny aby ste napredovali respektivne ste dost pohodlny aby ste sa ucili veci ktore sa vam nechce alebo tie kde treba aj premyslat.To ze mate skolske veci vam tiez az tak moc neverim.Ja mam dve male deti,pracu,firmu a napriek tomu zvladam aj viac veci na ktorych mi zalezi.Myslim si ze keby ste mali tolko casu ako ja tak mate gitaru pod postelou. Lenze za tento GCH si mozte sami lebo ked ma niekto na fore problem s nejakou harmóniou,tak vacsina z vas vie kde je problem tak som vam dal len to o com som si myslel ze to aspoň nejako zbuchate a potom si pokecame o tom kde je alebo neni problem.Lenze vy ste to vzdali bez toho aby ste to aspoň skusili.Tak potom aku maju hodnotu vase rady.
Este jedna vec.Ak sa na to v......e tak moje dalsie rady a skusenosti budu na tej istej urovni.
Teraz trosku inak.Nedivajte sa na to ako na celok.Rozdelte si to na rozne úseky.Zacnite od toho najlahsieho.Pustite si solo a pridajte bicie.Ked to bude dobre tak skuste basu.Jednoduchu ziadny Victor Wooten.A takto sa vam urcite nieco podarí.
................tak skuste basu.Jednoduchu ziadny Victor Wooten.A takto sa vam urcite nieco podarí. .......
Toto by som aj ja zdoraznil, JEDNODUCHU, ziadny Victor Wooten. To je presne ono. Myslim, ze kazdy ma v podvedomi ambiciu dat nieco, ze aj Wooten sa z toho pos....ie, a pritom vedia, ze to nedokazu. A tak radsej nedaju nic. Toto je naskrze spatny pristup, ved v jednoduchosti je tolko krasy. Radsej jednoducho, ale presne a s citom, ako sa zamotat do niecoho nezvladnutelneho.
ináč ja sa zúčastním len teraz si skladám vlastnú skladbu na vystúpenie čo budem mať takže všetka moja kreativita smeruje tým smerom. Tak či onak určite sa tu môj výtvor objaví.
Awaken in the silent night. Alone, inland hysteria.I am a stranger in this land.Here I kneel before you. Oh, solemn glory. - CoL Following Betulas