+ Odpoveď do témy
Stránka 2 z 3 PrváPrvá 1 2 3 PoslednáPosledná
Zobraz výsledky 11 po 20 z 21

Téma: Boss BR 800

Členom od
    May 2006
    Level
    63
    Sila Reputácie
    32

Re: Boss BR 800

ja mam myslim dost skusenosti a mozem ti len odporucit to co ti tu vsetci pisu. Robit s takou masinou je neprehladne, zlozite a dost neprakticke. Moze to byt faj ked si chces nahral live svoju kapelu a potom troska zmixovat zefektovat a exportovat. Pre tvorbu, nahravanie napadov atd. je to uplne zbytocne. Na PC mozes urobit ovela viac a ovela jednoduchsie. Casom zistis ze potrebujes rozne nastroje ktrove v taj masine nemas. Potrebujes nejaky seriozny program na komponovanie(Finale,Sibelius), nejaky program kde mozes pracovat so samplami(Fruity Loops,Ableton Live, Gigasampler.... atd)... minimalne na bicie. Dalej potrebujes nejaky recording program(Cubase, Pro Tools). Ked zistis co sa da vsetko s tymto spravit tak tu masinku predas. A na to aby si zi zapamatal napady a komponoval ti netreba nijaky prevratne kvalitny zvuk. Ide o to aby si komponoval. Ked to budes chciet nahrat, tak ci tak musis ist do studia.

Členom od
    Jan 2010
    Level
    66
    Sila Reputácie
    24

1 z 1 užívateľov považuje tento príspevok za hodnotný

Lubos to pojal profesionalne, ako je u neho zvykom. Ale ja mam pocit, ze Umpiklumpik vlastne hlada nejaky digi viacstopovy magnetak, na ktory jedno za druhym vlastnymi prstami nahra rozne REALNE nastroje, nehlada ziadne komponovacie programy a step sekvencery ... Na ten ucel je ten BR v pohode. Ina vec je, ze to iste sa da na compe, ktory jak citam uz ma, kedze je cosi ako programator a ako taky asi nema problem ziskat pokutne nejaky nahravaci softver ..... Len s tym zaverom ´Ked to budes chciet nahrat, tak ci tak musis ist do studia´- kedze ide o amatera - celkom nesuhlasim. Pretoze BR mozno neprodukuje prevratne kvality zvuk, ale s pouzitim dobreho C mikrofonu zvuk kvalitny teda je.

Členom od
    May 2006
    Level
    63
    Sila Reputácie
    32

vies ja to berem tak. mozno teraz chce iba nahrat par stop jednoducho. Ale za rok mozno uz to nebude stacit. A naco davat peniaze do niecoho, co mozes mat za rovnaku cenu(potrebuje kupit interface) ale s ovela vacsimi moznostami.

Členom od
    Nov 2007
    Level
    85
    Sila Reputácie
    49

kto má veci a vie ani do štúdia nemusí ....
    keď počujem niektoré nahrávky tak fakt si to lepšie spravím sám...
    edit : samozrejme pri top serióznych nahrávkach je to iné.. štúdio je štúdio... ale pri dnešných pomeroch....
    GuitWashburn N2 Nuno Bettencourt Signature Model, Copy Of Strat, Marin Electroacoustic /nylon strings/
    Bass Lakland Jazzbass, LTD ESP B206, Squier Pbass
    Amp : Orange DT, Orange 2*12
    Eff : AKG wireless system, In Ear monitoring system, Bassboard : Line selector, Zoom MS60-B, DIbox
    Using : M-Audio Hardware, M-Audio Studiophile, Rode NT-1A, AKG-C1000/3000, Shure Beta52,SM57,SM58,PG56,PG81, Audix i-5

Členom od
    May 2008
    Level
    35
    Sila Reputácie
    16

Ani som necital co pisali ostatny za mnou len niektore veci.
    Ja mam BR-600 a s kvalitou zvuku som dost spokojny a bol som milo prekvapeny.
    Na komponovanie a trenovanie urcitych pasazi je to peckova vec tak vyvraciam niektore nazory.
    Ma to super funkcie pre tento ucel treningu.

Exportuje to songy do waw a este nejaky format. co je dobré...
    Efekty su v nom viac nez v poho...

Nahral som cez neho viacero songov cca 7-8 .. aj s bicimi a s klavirom
    spokojnost velka!

To ze nevies za 1sekundu pri nahravani pribehnut ku klaviru to neries.
    Ja to robim tak ze pustim metronom a pockam si nejaku tú dobu a ostatne nastroje nahravam tak isto.
    potom to velmi jednoducho odrezes tu pauzu a metronom vypnes...

nebudem uz pisat onom viac ... to uz by bol manual

mam si ce BR- 600 ale myslim ze nejake velke rozdiely medzi nim a 800stovkou nie su..

ps : jednu obrovsku nevyhodu ma ta BR-600 podporuje len maximalne 1G pametovu kartu CF..
    ktora sa neda kupit... daju sa len vecsie ale nie su kompatibilne s rekorderom.
    Mam zohnanu 250MB... V baleni bola len nejaka 126Mb co je na nahravanie kurna malo ... tak neviem co tym vyrobca myslel..

otazka : nema niekto nejake CF karty? ta 1Gigova by ma hrozne moc potesila
    Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) umpiklumpik Zobraz Príspevok
    Co hovorite na tento kusok ? v prvom rade som chcel Boss RC-30, ale povedali mi v shope, ze to nieje dobre pre nahravanie a vseobecne tvorbu hudby, ze je v tomto smere Boss BR 800 lepsim krokom aj do buducna... Chcel by som nahravat gitaru, basu, klavir, exportovat to a tak...proste robit si songy...neviem ci to nezhorsuje kvalitu zvuku ako je tomu pri RC-30, ale vraj nie...tie presenty ma velmi nezaujimaju a s cenou tiez nemam problem, len by som chcel radu, ze ci pre to co chcem je to to spravne ma to aj interface pre live pracu s PC ( podla youtube) a to pre mna zohrava tiez rolu pretoze to chcem zapojit
    (gitara->efekty->kombo)->mikrofon->[BR 800] (recording)
    BR 800->PC->repraky (playback recordingu)

Tiez mam otazku, ze... Ako zacat a stopnut nahravanie ? urcite nebudem tak rychly aby som pustil instrument a zbehol k RB 800...videl som asi 4 pedale...na ich stranke ako prislusenstvo, ale ja potrebujem len to aby som mohol zacat a stopnut recording... a ak by sa dalo po domacky vyrobit si taku skatulku, nepotrebujem im davat 40E za kusok kovu s jednym cudlikom co ma 0\1 polohu...

good ?

Členom od
    May 2006
    Level
    63
    Sila Reputácie
    32

tak hod nejake nahravky co si s tym spravil

Členom od
    Jan 2010
    Level
    66
    Sila Reputácie
    24

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) lubosb Zobraz Príspevok
    tak hod nejake nahravky co si s tym spravil
    ts.grunge ti nejak neodpoveda, tak sa pokusim hajit farby tohto Bossa ja. Zvyknem si casto nahravat take "vokalove cvicenia", aby som to potom pocuval a rozoberal, co robim zle, na toto je to fasa stroj. Jedno take som si nahral v sobotu, nebabral som sa s vyvazenostou, ale je tam asi 10 stop. Podla mna BR600/800 pre ucely demo nahravania nema chybu. Iste, stale ostava visiet otazka NACO? V dobe computerov? www.soundcloud.com/petrik-2/nsu

Členom od
    Nov 2007
    Level
    85
    Sila Reputácie
    49

Petrík barsparádna piesenka, pohraj sa poriadne s tým zvukom a chcem ju do playera :-)
    a k téme... na účely demonahrávky je to fajn, nikto to nepopiera ale sme stále pri tom načo keď taký zvuk dokážeš natočiť už na voľných editoroch v pc...
    GuitWashburn N2 Nuno Bettencourt Signature Model, Copy Of Strat, Marin Electroacoustic /nylon strings/
    Eff : AKG wireless system, In Ear monitoring system, Bassboard : Line selector, Zoom MS60-B, DIbox
    Using : M-Audio Hardware, M-Audio Studiophile, Rode NT-1A, AKG-C1000/3000, Shure Beta52,SM57,SM58,PG56,PG81, Audix i-5

Členom od
    Jan 2010
    Level
    66
    Sila Reputácie
    24

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) Biťo Zobraz Príspevok
    Petrík barsparádna piesenka, pohraj sa poriadne s tým zvukom a chcem ju do playera :-)
    a k téme... na účely demonahrávky je to fajn, nikto to nepopiera ale sme stále pri tom načo keď taký zvuk dokážeš natočiť už na voľných editoroch v pc...
    Tentoraz som pre vas nahral nieco celkom ine, niekto to mozno ani nestrávi..... Az na jemny gitarovy podmaz to je bez nastrojov, takze to pocuvajte nahlas cez riadne repraky alebo aspon sluchadla. A teraz nech mi Lubos povie, ze Boss nevie nahravat kvalitne. Tak. www.soundcloud.com/petrik-2/lullaby
    Last edited by Petrik; 17.01.2012 at 09:00.

Členom od
    Nov 2007
    Level
    85
    Sila Reputácie
    49

nikto netvrdil že to nenahrá ( v rámci možností ) kvalitne ale že to má obmedzené možnosti :-)

+ Odpoveď do témy

Informácie o téme

Users Browsing this Thread

Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)

Pravidlá prispievania

• Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky