+ Odpoveď do témy
Stránka 1 z 3 1 2 3 PoslednáPosledná
Zobraz výsledky 1 po 10 z 21

Téma: Boss BR 800

Členom od
    Feb 2011
    Level
    26
    Sila Reputácie
    14

Boss BR 800

Co hovorite na tento kusok ? v prvom rade som chcel Boss RC-30, ale povedali mi v shope, ze to nieje dobre pre nahravanie a vseobecne tvorbu hudby, ze je v tomto smere Boss BR 800 lepsim krokom aj do buducna... Chcel by som nahravat gitaru, basu, klavir, exportovat to a tak...proste robit si songy...neviem ci to nezhorsuje kvalitu zvuku ako je tomu pri RC-30, ale vraj nie...tie presenty ma velmi nezaujimaju a s cenou tiez nemam problem, len by som chcel radu, ze ci pre to co chcem je to to spravne ma to aj interface pre live pracu s PC ( podla youtube) a to pre mna zohrava tiez rolu pretoze to chcem zapojit
    (gitara->efekty->kombo)->mikrofon->[BR 800] (recording)
    BR 800->PC->repraky (playback recordingu)

Tiez mam otazku, ze... Ako zacat a stopnut nahravanie ? urcite nebudem tak rychly aby som pustil instrument a zbehol k RB 800...videl som asi 4 pedale...na ich stranke ako prislusenstvo, ale ja potrebujem len to aby som mohol zacat a stopnut recording... a ak by sa dalo po domacky vyrobit si taku skatulku, nepotrebujem im davat 40E za kusok kovu s jednym cudlikom co ma 0\1 polohu...

good ?
    Last edited by umpiklumpik; 26.12.2011 at 10:25.

Členom od
    Nov 2007
    Level
    85
    Sila Reputácie
    50

Re: Boss BR 800

a nie je v dnešnej dobe rozumnejšie kúpiť zvukovku a nahrávať ako každý normálny človek cez comp?
    GuitWashburn N2 Nuno Bettencourt Signature Model, Copy Of Strat, Marin Electroacoustic /nylon strings/
    Bass Lakland Jazzbass, LTD ESP B206, Squier Pbass
    Amp : Orange DT, Orange 2*12
    Eff : AKG wireless system, In Ear monitoring system, Bassboard : Line selector, Zoom MS60-B, DIbox
    Using : M-Audio Hardware, M-Audio Studiophile, Rode NT-1A, AKG-C1000/3000, Shure Beta52,SM57,SM58,PG56,PG81, Audix i-5

Členom od
    Feb 2011
    Level
    26
    Sila Reputácie
    14

ma to USB port...ked to strcis do PC funguje to ako zvukovka...

Členom od
    Nov 2007
    Level
    85
    Sila Reputácie
    50

takže je to ešte zbytočnejšie ako som si myslel, či sa mýlim?
    GuitWashburn N2 Nuno Bettencourt Signature Model, Copy Of Strat, Marin Electroacoustic /nylon strings/
    Eff : AKG wireless system, In Ear monitoring system, Bassboard : Line selector, Zoom MS60-B, DIbox
    Using : M-Audio Hardware, M-Audio Studiophile, Rode NT-1A, AKG-C1000/3000, Shure Beta52,SM57,SM58,PG56,PG81, Audix i-5

Členom od
    Feb 2011
    Level
    26
    Sila Reputácie
    14

Ja neviem ci mas zly den ci bola pustina pod stromcekom ci co ale pokial t iide len o to navazat sa do efektu so zjavne nulovymi informaciami o nom tak ako nemam si s tebou o com pisat... cakam nejake rozvyjajuce prispevky ale toto je len strata casu...

Členom od
    Nov 2007
    Level
    85
    Sila Reputácie
    50

1 z 1 užívateľov považuje tento príspevok za hodnotný

to je efekt? píšu niečo iné....

nemá zlý deň, pod stromček som si kúpil čo som chcel a normálne sa pýtam... BR 800 je v podstate prenosné nahrávacie zariadenie... tak idem pre a proti čo som prečítal o tom zariadení a čo mám ja skúsenosti s nahrávaním do pc..

len v rýchlosti čo som pozrel na boss stránke..
    BOSS cca 440 E .... povedzme zvukovka m-audio fast track ultra okolo 400 ak sa nemýlim..
    1. Boss môže nahrávať naraz 4 stopy.. Fast track naraz 8...
    2. Boss má obmedzené svoje interné efekty, zakiaľ SW efektov je dnes nekonečno plus mínus 28
    3. Zabudovaný bubeník s patternami, neviem či je tam možnosť tvorenia svojich patternov, zas SW bubeníkov, druhov a zvukov je asi toľko koľko efektov
    4. beží to na baterky to je fajn ...

jednoducho príde mi to úplne zbytočná mašina v dnešnej dobe compov.. rýchlejšie editujem, strihám, efektujem a pracujem so zvukom priamo na monitore s myšou a voľbou toho čo tam chcem (aký zvuk, efekt a pod.) ako preklikávať sa v stroji s myšou.. toť vsjo

sú to tvoje peniaze, ja sa snažím len rozumne poukázať že prečo je to pre mňa nevýhodné riešenie a nikomu by som to neodporučil..

Členom od
    Feb 2011
    Level
    26
    Sila Reputácie
    14

Ale ja som az dost za PC a snazim sa nakupit si veci mimo neho (programujem...) uz mi zacina ist straveny cas za PC dost proti srsti....8 trackov nahravat naraz ? to nepotrebujem ved mam len 2 ruky :-) pride mi to vecicka aj na pobavenie aj na pracu vhodna...ved ja nepotrebujem nahravacie studio a nemyslim si, ze to ponuka kvalitu nahravok ako z rokov 80tych... mozno toto video si nevidel...skus k nemu nieco...to co tam ukazuje som si presne predstavoval ze chcem aby zariadenie ktore si kupim vedelo...
    http://www.youtube.com/watch?v=nMMGc...FD9248F32EB019

Členom od
    Nov 2007
    Level
    85
    Sila Reputácie
    50

pekné video ale príde mi to stále ako zábavná škatuľka medzi gitarou a pc
    jednoducho ty si rozhodnutý že to chceš tak si to kúp, zabávaj sa s tým a hraj
    ja Ti držím palce ale stále si myslím že to je zbytočné lebo všetko čo to robí sa dá spraviť v compe... takže tak

Členom od
    Jan 2010
    Level
    62
    Sila Reputácie
    22

Tiez si myslim ze zbytocne vyhadzovat 400€ za nieco co urobis na PC. Ked si bohac a nevadi ti tak ok ale lepsie ked posles tych 400€ mne, ja ich vyuzijem lepsie Ak chces len cisto nieco na nahravanie tak ti staci kabel do PC a maximalne zvukova kartka (ak nemas stolne PC ale len slabucky notebook) a urobis v pohode zvuk na nahravky. Studiu sa nevyrovnas tak ci tak ani s tym 400€ efektom.

Členom od
    Jan 2010
    Level
    66
    Sila Reputácie
    25

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) umpiklumpik Zobraz Príspevok
    Ale ja som az dost za PC a snazim sa nakupit si veci mimo neho (programujem...) uz mi zacina ist straveny cas za PC dost proti srsti.............
    No, asi takto, ja som ten posledny co by znevazoval tuto masinu, sam nahravam na BR600, a nemam dojem, ze by bol celkovy vystup nekvalitny. Bitove argumenty su ale rozumne a priklanam sa na jeho stranu. Kto chce nahravat vazne veci, nech ide cestou comp + kvalitny prevodnik s profi preampami, tie BR-ka maju relativne obmedzene moznosti. Nicmenej, to co vedia, vedia velmi slusne. Takze, ak nie si nejaky tazky profik, ale len hudobny nadsenec ako ja, a nechces do vsetkeho tahat comp (ja nejak podvedome neznasam USA a prilisne computerizovanie spolocnosti), tak s BR800 musis byt spokojny. S editaciou bicich aranzov je to dost komplikovane, ale da sa, inak je to perfektne male studio. Na pohlad neposobi velmi vazne, ale rozhodne by som to nenazval zabavnou skatulkou.
    Pokial ide o zaciatok nahravania, ja to robim tak, ze necham zo zaciatku bicie ist jeden takt (mozes si tam dat jeden takt klasickych paliciek, ako sa to bezne robi v reale), aby som mal dost casu na nastup s ostatnymi nastrojmi. Nakoniec pri masteringu ten zbytocny prvy takt jednoducho zmažem. Koniec nahravania - spravidla bezne mancando, teda nahravas dlhsie ako treba a potom pri konecnom mastrovani pomaly plynule stahujes master hlasitost. Nakoniec nepotrebne takty zmazes.

+ Odpoveď do témy

Informácie o téme

Users Browsing this Thread

Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)

Pravidlá prispievania

• Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky