+ Odpoveď do témy
Zobraz výsledky 1 po 7 z 7

Téma: adapter,baterka?

Členom od
    Jun 2010
    Level
    28
    Sila Reputácie
    14

Question adapter,baterka?

caute,mam efekt boss-ml-2,,a chcem vedieť či treba mať adaptér aby šiel pretože týpek čo mi to predal vravel že stačí baterka,no,a mne to nechce ísť mám to normalne cez kombo do gitary,neviem ale či není baterka prázdna nemám inú momentálne tak chcem vedieť aspoň orientačne či pôjde aj bez adapteru.Diki

Členom od
    Jan 2010
    Level
    62
    Sila Reputácie
    21

Re: adapter,baterka?

ked tam mas "otvor" na baterku tak to pojde aj na baterku. baterku kupis vsade.

Členom od
    Dec 2007
    Level
    100
    Sila Reputácie
    90

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) BART Zobraz Príspevok
    caute,mam efekt boss-ml-2,,a chcem vedieť či treba mať adaptér aby šiel pretože týpek čo mi to predal vravel že stačí baterka,no,a mne to nechce ísť mám to normalne cez kombo do gitary,neviem ale či není baterka prázdna nemám inú momentálne tak chcem vedieť aspoň orientačne či pôjde aj bez adapteru.Diki
    Každý efekt ktorý má miesto pre batériu (zvyčajne 9 V) jednoznačne musí šlapať na ňu. Ak má efekt aj konektor na externé napájanie (adaptér) môžeš ho používať aj takto. Ak však budeš požívať adaptér, hľadaj skôr taký ktorý má klasický transformátor (taký adaptér je väčší a hlavne ťažší) a najlepšie so stabilizovaným 9 V výstupom. Vyhneš sa tak problémom pri kolísaní sieťového napätia, lebo vždy bude efekt napájaný presne 9 V napätím.
    Dnes sú rozšírené aj tzv. spínané zdroje (sú menšie a hlavne ľahšie). Ak použiješ nevhodný (pozor na lacné čínske výrobky) môžeš mať problémy, lebo tieto sú stavané na konkrétny odber prúdu a ak nie sú určené pre NF zariadenia, tak môžu prenikať do efektu nevhodné zložky ktoré môžu spôsobiť rôzne rušenia (nie je to však pravidlo).
    Najbezpečnejšie je používať batériu 9 V ale je to zároveň najdrahšie riešenie. Alternatívou môže byť aj dobíjateľná batéria (akumulátor) 9 V typu LiOn. NiCd nie je vhodný - má nižšie napätie a naviac má nepríjemný pamäťový efekt. Toto riešenie však vyžaduje samozrejme vhodnú nabíjačku.

Členom od
    Jun 2010
    Level
    28
    Sila Reputácie
    14

Tá baterka málo vydrží,už ma to nebaví,mohol by si mi poradiť nejaký vhodný adaptér muziker:P?Stačí link.

Členom od
    Apr 2006
    Level
    87
    Sila Reputácie
    29

Ked akumulator tak urcite ziaden NiCd to sa uz snad ani nevyraba...ma to obrovsky pamatovy efekt a dlho sa nabijaju a samozrejme ak nemas nabijacku, ktora by ich pred nabitim uplne dorazila, tak ta baterka bude mat casom hrozne malu kapacitu...ked tak zainvestuj napriklad do http://www.alza.sk/gp-9v-200mah-d121806.htm
    Nizsie napajacie napatie je na niektorych efektoch vcelku citit, podla mna hlavne u distortortionoch a im podobnych, kedze su to obvody ktorych hlavnou ulohou je prebudit signal. Ak mas v plane kupovat viac efektov, popozeraj sa po nejakom velkom napajacom zdroji s viac vystupmi, aby si nemusel kupovat novy ku kazdej novej krabicke. Ak si vystacis s jednym efektom, skus ist do nejakeho elektra a popozeraj sa co maju, alebo si objednaj nejaky original pre Boss krabicky ak mas peniaze. Urcite by soms avyhol univerzalnym adapterom, ktore maju menitelne napatie, lebo tie nemavaju ziadne stabilizator ani nic podobne. Ak si nahodou elektrikarsky zrucny, nieje problem vyrobit, ja som raz vyrabal adapter pre moj stary MT2. Krabicka aj s konektorom ma stala asi 20SK, malinke 9V trafko som vyhrabal z dakeho stareho plosaku, stabilizator stal 10SK, 2ks 10nF keramickych kondenzatorov dokopy 2Sk a 500mikrofaradovy kapacitor na vystup som vytiahol tiez zo stareho plosaku. Vznikol z toho miniaturny adapter za par korun
    Fender Strat (Dimarzio Super Distortion pickup)
    Line6 UX2

Členom od
    Dec 2007
    Level
    100
    Sila Reputácie
    90

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) BART Zobraz Príspevok
    Tá baterka málo vydrží,už ma to nebaví,mohol by si mi poradiť nejaký vhodný adaptér muziker:P?Stačí link.
    Pozri napríklad tu: http://muziker.sk/napajacie-adaptery/

Členom od
    Jun 2010
    Level
    28
    Sila Reputácie
    14

Ďakujem,asi to vyriešim original bossom a mám pokoj,aj keď 30euri je dosť-http://kytary.cz/boss-psa-230s/HN002318/,,može byť?

+ Odpoveď do témy

Informácie o téme

Users Browsing this Thread

Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)

Pravidlá prispievania

• Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky