+ Odpoveď do témy
Stránka 1 z 2 1 2 PoslednáPosledná
Zobraz výsledky 1 po 10 z 19

Téma: zvuk gitary

Členom od
    Jan 2010
    Level
    29
    Sila Reputácie
    15

zvuk gitary

čauko.. chcel by som sa opýtať ako nahrať dobry metal. zvuk gitary.. používam zoom G1N , ale nič moc..a ešte niečo ako funguje Poulin Le Cab 2, alebo Voxengo boogex....

Členom od
    Jan 2010
    Level
    62
    Sila Reputácie
    22

Re: zvuk gitary

mikrofon a vela praxe s post processingom, alebo nejaky axe fx a podobne simulacne jednotky

Členom od
    Nov 2007
    Level
    85
    Sila Reputácie
    50

1. čo je dobrý metalový zvuk?
    2. ako nahrávaš?
    3. čo robíš s nahratým zvukom?
    4.pod čím tie pluginy púšťaš (nepoznám ich, ak sú standalone tak ma opravte)
    GuitWashburn N2 Nuno Bettencourt Signature Model, Copy Of Strat, Marin Electroacoustic /nylon strings/
    Bass Lakland Jazzbass, LTD ESP B206, Squier Pbass
    Amp : Orange DT, Orange 2*12
    Eff : AKG wireless system, In Ear monitoring system, Bassboard : Line selector, Zoom MS60-B, DIbox
    Using : M-Audio Hardware, M-Audio Studiophile, Rode NT-1A, AKG-C1000/3000, Shure Beta52,SM57,SM58,PG56,PG81, Audix i-5

Členom od
    Jan 2010
    Level
    29
    Sila Reputácie
    15

1. aby bol lepší ako mám teraz.. neviem no aby to dobre znelo..
    2.bud idem priamo cez zvukovku M-Audio mobile pre .. do cubase a Gtr3 alebo multiefekt zoom G1N, zvukovka a cubase
    3.zo zvukom čo robim? akurát použijem EQ.. to vše
    4. tie pluginy čo som napísal nepoznám ani neviem ako sa používajú.. akurat som to videl na youtube a dobre to hralo..niečo podobné je aj - kefir impulze-

Členom od
    May 2006
    Level
    63
    Sila Reputácie
    33

ak chces nahrat poriadny zvuk, tak zabudni na to ze pojdes rovno do zvukovky. vsetky tie simulacie a pluginy a su sice krasne, ale ja som osobne z toho este naozajstny zvuk nepocul. kopu zvukov ktore sa tvaria ako naozaj a skoro tak nejak aj zneju to hej.... ale vzdy je to len umelina ... (sorry pred fanusikov pluginov). Kup nejaky poriadne ENGL postav pred to mikrofon a budes mat zvuk ako hrom.

Členom od
    Jan 2010
    Level
    29
    Sila Reputácie
    15

to ano... ale je kríza neni penez.. chcel som sa ešte opýtať kde sa daju stiahnuť guitar impulz,ak by bolo možné free...chápem ,že za málo euro poriadny zvuk nespravím...

Členom od
    Dec 2007
    Level
    100
    Sila Reputácie
    91

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) lubosb Zobraz Príspevok
    ak chces nahrat poriadny zvuk, tak zabudni na to ze pojdes rovno do zvukovky. vsetky tie simulacie a pluginy a su sice krasne, ale ja som osobne z toho este naozajstny zvuk nepocul. kopu zvukov ktore sa tvaria ako naozaj a skoro tak nejak aj zneju to hej.... ale vzdy je to len umelina ... (sorry pred fanusikov pluginov). Kup nejaky poriadne ENGL postav pred to mikrofon a budes mat zvuk ako hrom.
    Svätá to pravda. Poriadny aparát rockerovi nenahradi žiaden počítač, lebo tak sa síce dá niečo už od základu dobré do istej miery vylepšiť, ale na PC nemožno stavať základ svojho soundu.
    Dodnes (a už to trvá nejeden piatok) sa (dokonalá) digitálna technika ešte vždy len snaží zvukovo priblížiť sa svojim veľkým vzorom z oblasti klasických (a nedokonalých) analógových mašiniek (viď taký Hammond organ).
    Pre objektívnosť treba však povedať, že mnohé veci dnes bežné boli v dobách analógu nerealizovateľné (alebo iba s veľkými obtiažami a vysokými nákladmi).

Členom od
    Jan 2010
    Level
    66
    Sila Reputácie
    25

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) muziker Zobraz Príspevok
    Svätá to pravda. Poriadny aparát rockerovi nenahradi žiaden počítač..... .
    To, ze digital je len o priblizeni sa k niecomu, asi verime. Ale ak aj ostaneme pri analogu, je dolezite si uvedomit, ze na zvuku sa podiela cely aparat, teda gitara, zosilnovac a adekvatny REPRODUKTOR. Bez reproduktora nie je retazec kompletny, nie nahodou s nimi muzikanti tolko laboruju. Ti, co nahravaju z linky, alebo su doma pri cviceni nuteni okolnostami ist zo zosinovaca do sluchadiel, nikdy nebudu mat ten pravy zazitok. Ked uz to tak musi byt, tu by som nesetril, pod HD25 od Sennheisera by som nesiel, aj ked sa cena blizi k 200 €.

Členom od
    Dec 2007
    Level
    100
    Sila Reputácie
    91

Pozdravujem ťa Petrik v tomto predvianočnom období a pozývam na hlt medoviny v KE na Hlavnej vo štvrtok na Luciu. Odoženieme ňou symbolicky všetky bosorky

Členom od
    Jan 2010
    Level
    66
    Sila Reputácie
    25

Citát Pôvodne Príspevok Pridal(a) muziker Zobraz Príspevok
    Pozdravujem ťa Petrik v tomto predvianočnom období a pozývam na hlt medoviny v KE na Hlavnej vo štvrtok na Luciu. Odoženieme ňou symbolicky všetky bosorky
    Uff, vari si si nezriadil - znechuteny politickou klimou - stanok s medovinou?

+ Odpoveď do témy

Informácie o téme

Users Browsing this Thread

Momentálne si tému prezerajú 1 užívatelia. (0 členovia a 1 hostia)

Pravidlá prispievania

• Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky