2 z 2 užívateľov považuje tento príspevok za hodnotný
Re: Ukážky vlastných výtvorov
Aby to tu neskončilo zase nejakými bohapustými drístami na spôsob, ja nemám rád metal, tak toto sólo so mnou nič neurobilo.
Budem stručný:
1. Je super mať techniku.
2. Je super mať čo povedať.
3. Je zlé mať "namakané" rýchle behy, ktoré sú presne o tom: o rýchlych behoch.
4. Je zbytočné dávať niekde sólo, len preto, aby tam bolo.
5. Behy majú svoju pointu, aj keď ju priemerný gitarista málokedy odpozoruje. - Slash ináč poukázal na jednu krásnu vec: Bežný poslucháč nerozozná, či stupnicový beh sedel alebo nesedel do muziky. Rozozná, že "ten chlapec vie hrať rýchlo" a to mu stačí.
6. Omega je naozaj veľmi zdatný gitarista.
To, čo tvrdím: Omegovo sólo v prvej ukážke malo silnú melodickú tému s ktorou aj náležite pracoval, ale potom tam kydol tak pol kila masti a jediné, čo z toho bolo možné odpozorovať bolo, že "vie hrať rýchlo". Ináč to išlo "úplne mimo". Intonačne to bolo v nejakej stupnici. Beh niekde začal, a niekde skončil. Ak mi niekto povie, prečo išiel Omega práve po tých tónoch po ktorých išiel, tak zmĺknem.
P.S. Výborne otestujete, či nejaká téma dáva zmysel, keď vystrihnete sólo z pesničky, kam patrí a kydnete ho do nejakej inej. Stavím sa, že ten beh bude laikovi pasovať do každej tóniny a každého tempa. Potom je ale úplne jedno, že tam gitarista niečo hral. Pokojne tam nahrám mixér a výjde ma to menej času a námahy.
1 z 1 užívateľov považuje tento príspevok za hodnotný
mal by si robit v tom solovani aj nejake prestavky, hrat viac kratsich myslienok a nie vkuse dookola mliet nejake tony bez rozmyslenia
inak neviem cim si to nahraval, ale ta kvalita je fakt otrasna, mal som co robit aby som to dopocuval

Pôvodne Príspevok Pridal(a)
MattSVK
Ale jednu vec ti musim uznat napriek tomu ze to bolo strase tak si bol skoro stale v tonine.Dam ti par rad.Nesnaz sa hrat po celom hmatniku len preto ze vies, ze aj tam to ladi aj o kusok dalej aj na druhej strane......Ked hras musis sa pocuvat.Vyskusaj to to.Skus si najst len 5 tonov po ktorych sa budes pohybovať.Je to dost ak sa ti to zda malo.Nehraj ziadne ine ale pokus sa zapojit aj mozok aj usi a hraj sa nie len s melodiou ale aj s rytmom.Ked sa do toho dostates tak budes prekvapeny co vsetko sa da dokazat s malom.

Pôvodne Príspevok Pridal(a)
MattSVK
No, solo techniku mas este fakt velmi nevyzretu, ak chcem byt mierny. Mne ale viac vadi, ze si to hral na begleit, ktory je tiez nedokonaly. No a z dvoch nedokonalych veci dokopy nemoze vzniknut nic dobre. Skus si nahrat LEN ten begleit, teda tie akordove kila. Nelep k tomu solo do doby, kym ten zaklad nie je eňoňuňo. Ver mi, ze aj ´jedna druhej riekla´ sa da zahrat putavo.
Last edited by Petrik; 23.06.2011 at 13:41.